Daethar_Rumarth Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Czy mógłbym prosić o źródło, w którym przedstawiam się jako Auotorytet muzyczny ? (to odnośnie twojej reakcji na moją opinię o tej karcie). Chodzilo mi o to ze tamten kolega nie powinien wierzyc slepo we wszystko co mowisz. A raczej czerpac wiedze z dedykowanych serwisow, z ludzmi zajmujacymi sie tylko tym i "obcykanym" w wiekszosci modeli. p.s. Czy twoj wywod kilka postow up byl skierowany takze do mnie? W kazdym razie: a) przestan rzucac bluzgami na lewo i prawo, albo wkoncu nikt nie bedzie mial dla ciebie szacunku - to takie moje spostrzezenie odnosnie wielu twoich wypowiedzi, nie tylko tu.. B) Mam nie tylko Forti III, ale i Audigy Platinum ex, i nie szkoda mi kasy na testowanie roznych kart. A tak sie sklada ze w porownaniu do Audigy, Forti III ma niezrownanie czysty i wyrazisty dzwiek. Lubie obie karty, ale Forti III jest duzo bardziej ostra i czysciej brzmi. Fortissimo 2 wcale nie byla taka idealna jak wspomninasz ("nieśmiertelna") Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Witam Przykro sie czyta ten watek :-( Rozumiem uwage Szefa. Panowie (a moze i Panie?..) doradzanie "jedynie slusznej" (wykupili sobie lapowkami monopol) karciny sound jest banalnie proste. Trudniej juz jest wybrac cos innego, z bogatej (i dobrej) poza Polska oferty. Sa to setki marek, przy ktorych CL ze swoim audigy moglby tylko.. robic za covoxa. To sa fakty. Ceny wynikaja z umow monopolistycznych CL-Polska ze skorumpowanymi "nagrodami za sprzedaz" hurtownikami.. :-( PS. Lisek, moze opiszesz w newsach wspaniale nowe modele Terrateca: http://www.3dss.com/press/pr2447.html CL-Polska nie powinno zamknac za to Tweaka.. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 PS. Lisek, moze opiszesz w newsach wspaniale nowe modele Terrateca: http://www.3dss.com/press/pr2447.html CL-Polska nie powinno zamknac za to Tweaka.. :-)Niestety obawiam się, że na przeszkodzie stoi moje dębowe ucho :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Lisek - lubisz być ośmieszany bezpodstawnie ? To twój problem. Apropo, polecam ci zajrzenie na grupkę dyskusyjną (już ty wiesz, o jaką mi chodzi..).Czy ja coś takiego powiedziałem? Stary, weź daj sobie siana z tymi dziwnymi wypowiedziami bo prawdę mówiąc zaczynam mieć cie dość. Popatrz na siebie, jeżeli jedna osoba powie że masz garba to ją wyśmiejesz, ale tobie mówi to każdy - może się jednak obróć i sprawdź, co? A co do grup dyskusyjnych to nie wiem, bo bardzo często na twój temat rózneee dyskusje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Niestety obawiam się, że na przeszkodzie stoi moje dębowe ucho :)Ojej, chocby dane techniczne (sa naprawe ciekawe - ze dwa lata wyprzedzaja audigy2) - moze ktos, kto o tym nie wie, zechce sobie taka "wypasiona" karte po przeczytaniu, sprowadzic z Niemiec, zakupic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Ojej, chocby dane techniczne (sa naprawe ciekawe - ze dwa lata wyprzedzaja audigy2) - moze ktos, kto o tym nie wie, zechce sobie taka "wypasiona" karte po przeczytaniu, sprowadzic z Niemiec, zakupic? http://www.kartydzwiekowe.com.pl - a widziałeś to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daethar_Rumarth Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 ... zechce sobie taka "wypasiona" karte po przeczytaniu, sprowadzic z Niemiec, zakupic? Ja juz zacieram lapki na wersje "Fun" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaJaN Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Hmm a moze Maya 7.1 Gold lub SonicFury te 200zeta dolozyc i miec lepsza karte z samplingiem 44.1 a nie daremnym 48.Btw czy ktos moze widzial recencje chipa REALTEK ALC650? jestem ciekaw jak sie prezentuje i dugie pytanie jakich kabli uzytkownicy juz tych "lepszych" kart muz. uzywaja do podlaczenia z karty na zmachol. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegita'2001 Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Lisek - lubisz być ośmieszany bezpodstawnie ? To twój problem. Apropo, polecam ci zajrzenie na grupkę dyskusyjną (już ty wiesz, o jaką mi chodzi..).Czy ja coś takiego powiedziałem? Stary, weź daj sobie siana z tymi dziwnymi wypowiedziami bo prawdę mówiąc zaczynam mieć cie dość. Popatrz na siebie, jeżeli jedna osoba powie że masz garba to ją wyśmiejesz, ale tobie mówi to każdy - może się jednak obróć i sprawdź, co? A co do grup dyskusyjnych to nie wiem, bo bardzo często na twój temat rózneee dyskusje. Dobrze wiesz, że chodzi o kaszpira i jego wybujałe insynuacje o tym, że został zbanowany. Zresztą sam zachowałeś się jak szczeniak, bo najprościej jako webmaster zapytałbyś innego webmastera (Frazira), jak jest na prawdę. Nie zrobiłeś tego i sztywno wymądrzałeś się jakbyś zjadł wszystkie rozumy. Napisałbym "zastanów się nad sobą", ale nie będę nieoryginalny i nie powtórzę tego po tobie. I tak BTW, po czym masz mnie osobiście dość ? Jakoś OSTATNIA rozmowa jaką przeprowadzaliśmy miała miejsce na GG, gdzie sam się do mnie zgłosiłeś i bardzo byłeś milutki (z wzajemnością). Widzę zatem, że dla czytelników potrafisz być dwulicowy w dodatku ... I jeszcze jedno pytanie : Czy z ostatnim akapitem mojej pierwszej wypowiedzi w tym wątku także się nie zgadzasz i twierdzisz, że epitety jakie tu padły (aka cwel, lamer itp) były na poziomie ? Patrzaj we własne podwórko na własne kury, zanim zaczniesz karmić trucizną cudze ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegita'2001 Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Hmm a moze Maya 7.1 Gold lub SonicFury te 200zeta dolozyc i miec lepsza karte z samplingiem 44.1 a nie daremnym 48.Btw czy ktos moze widzial recencje chipa REALTEK ALC650? jestem ciekaw jak sie prezentuje i dugie pytanie jakich kabli uzytkownicy juz tych "lepszych" kart muz. uzywaja do podlaczenia z karty na zmachol. Miałem to na płycie zintegrowane. Przyjemne, ale dźwięk ma dosłownie blaszany (tak przesterowanych częstotliwości wcześniej nigdy nie słyszałem :P). Fnkcjonalnie jest niezłe (ale AC-3 odpada!), ale ostatecznie nie polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegita'2001 Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Czy mógłbym prosić o źródło, w którym przedstawiam się jako Auotorytet muzyczny ? (to odnośnie twojej reakcji na moją opinię o tej karcie). Chodzilo mi o to ze tamten kolega nie powinien wierzyc slepo we wszystko co mowisz. A raczej czerpac wiedze z dedykowanych serwisow, z ludzmi zajmujacymi sie tylko tym i "obcykanym" w wiekszosci modeli. p.s. Czy twoj wywod kilka postow up byl skierowany takze do mnie? W kazdym razie: a) przestan rzucac bluzgami na lewo i prawo, albo wkoncu nikt nie bedzie mial dla ciebie szacunku - to takie moje spostrzezenie odnosnie wielu twoich wypowiedzi, nie tylko tu.. B) Mam nie tylko Forti III, ale i Audigy Platinum ex, i nie szkoda mi kasy na testowanie roznych kart. A tak sie sklada ze w porownaniu do Audigy, Forti III ma niezrownanie czysty i wyrazisty dzwiek. Lubie obie karty, ale Forti III jest duzo bardziej ostra i czysciej brzmi. Fortissimo 2 wcale nie byla taka idealna jak wspomninasz ("nieśmiertelna") Z młotkiem, do libero ! Sorry za nieścisłość ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Patrzaj we własne podwórko na własne kury, zanim zaczniesz karmić trucizną cudze ! jak macie cos do siebie to idzcie na priv`a .... a co do kur - no comments :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 http://www.kartydzwiekowe.com.pl - a widziałeś to?Tak. Kupilem w tej firmie Maye 7.1 (niestety ta tansza). Szybka wysylka, solidnie, ale to jest f-ma ze Slaska (ja - Mazowsze). Troszke na kuriera poczekalem.. :-(. Fakt, sterowniki 150kB nadal mnie szokuja. Czy win-music SB bedzie sie takimi WDM-ami mogla kiedys pochwalic? Malo tego, dodany "virtual-crosser" (laczenie mysza dowolnych in-out) - to cudo. Reszta (mixer, player, itd.) z Windows. Idealne rozwiazanie. Ta karta szanuje dysk, choc wiem, ze dla gracza moze byc.. nie tego, ale do dobrych mp3, ogg-ow.. Miod w uszach.. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaJaN Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 podoba mi sie ta Maya 7.1 Gold zato na www.hydrogenaudio.org przeczytalem: "Look around for the Videologic SonicFury. It's the same card as the Santa Cruz, only sold under a different brand name (it even has "Santa Cruz" printed on the card ). I have one in my PC and I'm very satisfied with it. Please note that Videologic also develops drivers, based on the Santa Cruz drivers. I recommend that you ignore these and use the "real" Santa Cruz drivers instead (as I do)." Dzieki za info o ALC650 Vegita'2001 osobiscie nie potrafie uslyszec roznicy bo nie mam porownania (albo mam cos ze sluchem? :/) a co z kablami jakie macie do polaczenia karta-zmachol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegita'2001 Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 podoba mi sie ta Maya 7.1 Gold zato na www.hydrogenaudio.org przeczytalem: "Look around for the Videologic SonicFury. It's the same card as the Santa Cruz, only sold under a different brand name (it even has "Santa Cruz" printed on the card ). I have one in my PC and I'm very satisfied with it. Please note that Videologic also develops drivers, based on the Santa Cruz drivers. I recommend that you ignore these and use the "real" Santa Cruz drivers instead (as I do)." Videologic jest firmą z UK i sprzedaje swoje karty pod swoją marką na rynkach europejskich. Jeśli chodzi o Turtle Beach Santa Cruz, to są to identyczne karty, produkowane tylko na rynek USA i Kanady dla zmniejszenia kosztów produkcji aby ceny w Europie nie były zbyt dużo niższe niż w Am. płn. . Co do sterowników, to raczej jest tylko kwestia zgdności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Dobrze wiesz, że chodzi o kaszpira i jego wybujałe insynuacje o tym, że został zbanowany. Zresztą sam zachowałeś się jak szczeniak, bo najprościej jako webmaster zapytałbyś innego webmastera (Frazira), jak jest na prawdę.Prawdę mówiąc nie interesuje mnie to. Nie zrobiłeś tego i sztywno wymądrzałeś się jakbyś zjadł wszystkie rozumy. Napisałbym "zastanów się nad sobą", ale nie będę nieoryginalny i nie powtórzę tego po tobie. I tak BTW, po czym masz mnie osobiście dość ? Jakoś OSTATNIA rozmowa jaką przeprowadzaliśmy miała miejsce na GG, gdzie sam się do mnie zgłosiłeś i bardzo byłeś milutki (z wzajemnością). Widzę zatem, że dla czytelników potrafisz być dwulicowy w dodatku ...Tak, to straszne... nie będę mógł żyć z tą myślą. Widać od tamtego czasu troche sie zmieniło. I jeszcze jedno pytanie : Czy z ostatnim akapitem mojej pierwszej wypowiedzi w tym wątku także się nie zgadzasz i twierdzisz, że epitety jakie tu padły (aka cwel, lamer itp) były na poziomie ? Patrzaj we własne podwórko na własne kury, zanim zaczniesz karmić trucizną cudze !Stary, coś ci sie nie podoba to nie odwiedzaj Tweak'a - nikt cie do tego nie przymusza... skończ tą dyskusję i spadaj razem ze swoimi tekścikami. Moge tylko przytoczyc modne ostatnio powiedzonko "Nie karmić trolla"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Panowie.. Jesli mozna sie wtracic, uwazam, ze powinnismy miec rozne poglady, preferencje, doswiadczenia. Dzielmy sie nimi z innymi, ale.. kulturalnie. Jesli juz kogos musimy "z blotem zmieszac" to niech bedzie to firma (im to i tak zwisa) a nie nasz korespondent-rozmowca. Prosze.. PS. To SB w niemal kazdym konfigu juz przyprawia mnie o mdlosci :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegita'2001 Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 OKay skoro jedno cię nie interesuje, na inne nie chcesz odpowiedzieć, z innym nie będziesz mógł żyć, inne się zmieniło, każesz mi "spadać", zatem proszę bardzo o przedstawienie mi powodu zmiany twojego osobistego nastawienia na tak wrogie, tu przed czytelnikami. Na poprzednie pytania nie odpowiadałeś, bo chyba raczej ci nie na rękę przy czytelnikach. Zatem proszę, o wzbudzenie resztek odwagi i w tym miejscu, publicznie przedstawić mi zarzuty. Dziękuję i popieram zmianę miejsca na tę dyskusję, jednak Lisek jak widać ma kolejne wąty i bardzo chciałbym poznać ich powód.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaJaN Opublikowano 12 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2002 Chyba podniose sobie poprzeczke i bede mierzyl w SonicFury lub Maya 7.1 Gold, SonicFury jest to ta sama karta co Turtle Beach's Santa Cruz (o ktorej czytalem bdb opinie) dostarczana tylko z innym softem. Jeszcze raz chcialbym sie spytac o kabel dzwiek-zmachol... chodzi oto czy macie zwykly cienki miedziany wlasnej roboty czy gotowy zakupiony lepszej jakosci bo jak wiadomo kable tez maja znaczenie na jakosc dzwieku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Odnosnie Maya 7.1 (nie Gold) moge Ci napisac tylko tyle: karta dostaje "skrzydel" dopiero "na szkle" (swiatlowodzie), ktory podlaczam do wiezy Yamahy.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Odnosnie Maya 7.1 (nie Gold) moge Ci napisac tylko tyle: karta dostaje "skrzydel" dopiero "na szkle" (swiatlowodzie), ktory podlaczam do wiezy Yamahy.. e to aj nie bede kupywal :) Nie mam swaital :( taka kila :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaJaN Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Hmm jaki koszt jest takiego kabelka z koncowkami powiedzmy 3m? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Jakies 2.5 m jest dolaczone w pudelku, plus jedna wolna wtyczka (nakrecana). A cienki swiatlowod? Jakies 5zl/m (zalezy od marki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaJaN Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Aha, a obsloguje ta Maya Eax2.0 i takie tam i czy znasz moze jakies strony z artykulamy-recenzjami-testami tej karty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaJaN Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 ok,luz znalazlem artykul... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Co tu sie porobilo :lol: Wszystko zaczelo sie ode mnie, mam jakis dar czy co :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaJaN Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Godzine temu kurier zadzwonil do mych drzwi z karta dzwiekowa Hercules Fortissimo III.Wydaje mi sie ze dzwiek wydobywajacy sie z tej karty w porownaniu do mojego zintegrowanego ALC650 jest bardziej czystszy i wyrazniejszy roznica nie jest znowu tak duza zeby powiedziec "o ja pier*ole ale zajefajny dzwiek" wydaje mi sie tez ze sluchajac na sluchawkach (sennheiser hd-500)znikly pewne artefakty ktore byly ewidentnie slyszalne z ALC650,tzn jak narazie sluchalem chwile to znikly ale jeszcze potestuje sobie to i dopiero wtedy beda mogl powiedziec konkretnie.Co do wyjscia optycznego,mam rozumiec ze nie sluzy one tylko do sluchania muzy z cd-roma tylko ogolnie jako line-out tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaJaN Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Centralnie jest in i out,pomylilo mi sie...ciekawe czy jak uda mi sie kupic swiatlowod bede slyszal roznice... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Rajan - artur podał przykłady, a ja dodam Fortissimo 2 lub Hercules Game Theatre XP (wersja XP 6.1 podobnie jak Fortissimo III 7.1 - na poprzedni układ dopakowano kolejny kodek AC, co w efekcie pogorszyło (lecz tutaj minimalnie) jakość dźwięku na kanałach 3 i 4 (tylny lewy i prawy) lub Sound Blaster Audigy. Co prawda sterowniki WDM Creative ma nie najlepsze, ale widać ostatnio wreszcie poprawę pod względem zarządzania zasoabmi, przez które do tej pory podczas dodawania kolejnych efektów DSP, układy EMU i Audigy podlegały najzwyczajniej w świecie zapchaniu, co w efekcie powodowało najczęście zwis albo karty albo systemu. Dzięki tym poprawkom u mnie Creative sporo zyskało, i tak właśnie stałem się posiadaczem Sound Blaster Live! 5.1. Karty Creative nadal są drogie, ale przynajmniej dzięki sterownikom, ich wartość użytkowa wzrosła. Pierwsze podane karty dość trudno dostać, zatem jeśli zdecydujesz się na Audigy, nie zrobisz błędu (choć szczerze polecam SonicFury i Fortissimo 2). . Nie obraz sie ale oryginalne stery Creativa do ich kart to jakas kpina , one wypaczaja pojecie dobrego dzwieku i muzyki . Graja jakbys napieprzal w jakas beczke metalowa ,az uszy bola . Z karta herculesa sie nie spotkalem niestety( bo jak chcialem kupic to nie chcieli sprowadzic, bo tylko jedno sie sprzedaje ) . Kazdy ma inne odczucia dobrego dzwieku bo kazdy ma inny sprzet i slucha roznej muzyki , a ty jadac na herculesa podajesz tylko dane techniczne , a nie to co uslyszales !!! . Co mnie obchodzi kodek nowy i inne duperele , jak w karcie dzwiekowej chodzi jak sama nazwa wskazuje o dzwiek . Kolejna sprawa Audigy to pomylka dopiero w Audigy2 juz cos poprawili , tyle ze nadal ludzie znajacy sie na tym pisza ze te wszystkie THXy i inne piekne wodotryski sa na wyrost . http://kxproject.spb.ru/ Zobacz co na ich forum pisali o Audigy , sterach Creativa i parametrach tych kart . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 23 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2002 Hmm a moze Maya 7.1 Gold lub SonicFury te 200zeta dolozyc i miec lepsza karte z samplingiem 44.1 a nie daremnym 48.Btw czy ktos moze widzial recencje chipa REALTEK ALC650? jestem ciekaw jak sie prezentuje i dugie pytanie jakich kabli uzytkownicy juz tych "lepszych" kart muz. uzywaja do podlaczenia z karty na zmachol. Miałem to na płycie zintegrowane. Przyjemne, ale dźwięk ma dosłownie blaszany (tak przesterowanych częstotliwości wcześniej nigdy nie słyszałem :P). Fnkcjonalnie jest niezłe (ale AC-3 odpada!), ale ostatecznie nie polecam. He blaszany dzwiek to karty Creativa generuja ;)( sopran lata po pokoju a bas sztucznie podbity ) . Pozatym jakosc AC-3 dekodowanego przez te karty tez nie jest taka super , sprawadzilem do podlaczajac Audigy i LIvea 5,1 z amp analogowo , a potem puszczalem czysty sygnal Coaxialem ( akurat w ac-3 lepsze bylo ciutje Audigy ) Pytanko na jakim sprzecie odsluchow dokonujesz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...