Mysior1984 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Witam Mam problem z temperatura procka, a mianowicie to chce sie dowiedziec czy jest to wogole problem. Mam procka sempron 2500+ na plycie EPOX 8rda+. Moja temperatura podczas startu kompa wynosi 40 stopni, a w czasie normalnej pracy wacha sie od 51 do 57 stopni podczas stresu czyli np, po 2 godzinach grania w NFSU2 (zamknieta obudowa). Chcialbym dowiedziec czy moze ktos z was ma taki procek i jakie ma na nim temperatury. Dodaje ze nie mam zadnych dodatkowych wentylatorow w obudowie. Czytalem tez gdzies ze sa dostepne patche pod nforca, ktore obnizaja temperatury procka, ale nie wiem gdzie ich szukac i czy to jest wogole prawda. Procek nie jest podkrecany , ani zadne czesci z kompa. Temperature taka mam prawdopodobnie od poczatku, ale wczesniej nie zwracalem na to uwagi. Komuter kupile w sierpniu 2004 i od razu zaktualizowalem bios na najnowszy. Prosze o szybka odpowiedz i ewentualne wskazowki jak obnizyc ta temperature. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 sprawdz : A) paste ktora znajduje sie pod wiatrakiem B) zobacz czy masz przytkniety iatrak do rdzenia (czy nie odstaje, czy nie ma strzeliny) c) moze byc pierdalniety czujnik bo roznie to bywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 sprawdz : A) paste ktora znajduje sie pod wiatrakiem B) zobacz czy masz przytkniety iatrak do rdzenia (czy nie odstaje, czy nie ma strzeliny) c) moze byc pierdalniety czujnik bo roznie to bywa 1230736[/snapback] A do tego dodatkowy wicher w obudowie za 20 zł i będzie hulać :))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TANK26 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Czasami aktualizacja biosu poprawia odczyty temperatury :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 To ja jeszcze dodam ,że prosty sposób na stwierdzenie czy temp jest poprawnie podawana to dotknięcie radiatora przy podstawie. Jeśli parzy to masz pewność że odczyt nie jest zrypany. I zalecam 2 wentylki do budy, wciągający na przód i wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący pod zasilacz. Jeśli będzie za głośno to zawsze możesz je puścić na 7V lub 5V. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilu Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Co do progsow obnizajacych temperature procka to znam dwa takowe: oto pierwszy oto drugi Co do dzialania wymienionych programow to polecam czytnac zawartosc pierwszego linka. Ja stosuje C2NGO i jest dobrze (temp. w idle spadla o kilka stopni). Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...