Skocz do zawartości
harryt

Bios Do Gigabyte Ga-8i865p-g

Rekomendowane odpowiedzi

Mam powyższą płyte i w instrukcji jest napisane ,że jest zmiana mnożnika dla pamięci odpowiednio dla fsb 800MHz-> 2.0 ; 1,6 ; 1,33 i auto. U mnie niestety jest tylko 2,0 i auto. Jest jeszcze mała uwaga, że ustawienia te dotyczą tylko egzemplarzy z Biosem ver. E3 (u mnie był F2 ->aktualizowany do F3). Szukałem tego biosu ale nie znalazłem.

Ktoś wie skąd go ściągnąć ?

A swoją drogą to ciekawe firma daje instrukcje z opisem funkcji których faktycznie nie ma.

Edytowane przez harryt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam GA-8IPE1000G i aktualizowalem programem QBIOS pod Windows i mialem i mam mozliwosc zmiany "mnożnika dla pamięci odpowiednio dla fsb 800MHz-> 2.0 ; 1,6 ; 1,33 i auto" wszystko ladni chodzi (obecnie bios ver. F3 )

A biosy to tej plyty znajdzesz tutaj (Gigabyte GA-8IPE100G)

p.s

te dziwne wpisy wziely sie stad ze przesunales rolka od myszy.

mozesz zedytowac post i je usunac.

Edytowane przez gralmi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja aktualizowałem @bios z internetu. Byłem na stronie Gigabyte do mojej płyty są trzy biosy wszystkie "F1,2,3", szukałem google, są E3 ale nie do mojej płyty. Zresztą przed aktualizacją też tych ustawień nie było.

Edytowane przez harryt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi