harryt Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) Mam powyższą płyte i w instrukcji jest napisane ,że jest zmiana mnożnika dla pamięci odpowiednio dla fsb 800MHz-> 2.0 ; 1,6 ; 1,33 i auto. U mnie niestety jest tylko 2,0 i auto. Jest jeszcze mała uwaga, że ustawienia te dotyczą tylko egzemplarzy z Biosem ver. E3 (u mnie był F2 ->aktualizowany do F3). Szukałem tego biosu ale nie znalazłem. Ktoś wie skąd go ściągnąć ? A swoją drogą to ciekawe firma daje instrukcje z opisem funkcji których faktycznie nie ma. Edytowane 23 Stycznia 2005 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gralmi Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) ja mam GA-8IPE1000G i aktualizowalem programem QBIOS pod Windows i mialem i mam mozliwosc zmiany "mnożnika dla pamięci odpowiednio dla fsb 800MHz-> 2.0 ; 1,6 ; 1,33 i auto" wszystko ladni chodzi (obecnie bios ver. F3 ) A biosy to tej plyty znajdzesz tutaj (Gigabyte GA-8IPE100G) p.s te dziwne wpisy wziely sie stad ze przesunales rolka od myszy. mozesz zedytowac post i je usunac. Edytowane 23 Stycznia 2005 przez gralmi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) Ja aktualizowałem @bios z internetu. Byłem na stronie Gigabyte do mojej płyty są trzy biosy wszystkie "F1,2,3", szukałem google, są E3 ale nie do mojej płyty. Zresztą przed aktualizacją też tych ustawień nie było. Edytowane 23 Stycznia 2005 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...