Skocz do zawartości
Raul

Q3 - Tweak.pl Vs Org ?

Rekomendowane odpowiedzi

KZI

boze koles ale ty jestes tragiczny rusz glowa protokol 66 to a nim juz prawie nie ma wcale serwerow teraz jest 1.32 i protokol 68 :> i tam jest w ciul serwerow a ze ty jestes jakis lewy i nie mozesz znalesc....

1232248[/snapback]

1.31 (protocol 67) rowniez dobrze sie trzyma. Swoja droga to troche glupie, ze nowsze wersje q3 nie moga podlaczyc sie do starszych serwerow ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plobek, że gra jest fajna, to nie trzeba mi mówić, ale w tech chwili praktycznie wszyscy grają na modach a to mi nie odpowiada i raczej nie przekona, chciałem pobawić się Q w przerwie grania na CS: Source, ale już go więcej nie załączam. Chyba, że tu się umówicie na granie, to chętnie ;)

Icemanhi weź wyjdź z taką gadką, nie obrażaj ludzi :( Mam PR 1.32 i na jedne serwy wchodzi, na drugie nie. I zlewam to, nie będe próbował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moge sie stawic jak tylko bede mial neta, a to nie nastapi jednak w najblizszym miesiacu.

Znajac jednak zdolnosci organizatorkie i slomiany zapal ludzi moze sie na to zalapie.

Jakby co to sie pisze (4 lata rzniecia w q3 moze byc moja wizytowka).

A od ORGA dostaniemy wp****, ze hej. Ale i tak bym zagral.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze że jeszcze gracie w q3:D

Ja tez gram:) hehehe.. preferuje 1.11 czyste i 1.32 PB. na 1.11 sie wychowalem, na 1.32 robimy sobie jakies mini turnieje z kumplami (ctf). Jednak ja gram only rail.

Jezeli byscie kogos potrzebowali a ja bym znalazł czas, to stane po stronie TWEAK'a.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plobek, że gra jest fajna, to nie trzeba mi mówić, ale w tech chwili praktycznie wszyscy grają na modach a to mi nie odpowiada i raczej nie przekona, chciałem pobawić się Q w przerwie grania na CS: Source, ale już go więcej nie załączam. Chyba, że tu się umówicie na granie, to chętnie ;)

Icemanhi weź wyjdź z taką gadką, nie obrażaj ludzi :( Mam PR 1.32 i na jedne serwy wchodzi, na drugie nie. I zlewam to, nie będe próbował.

1232763[/snapback]

wszyscy graja na modach? a to jakich? bo to co ja wiem, to wiekszosc ludzi gra albo z OSP albo CPMA. Tego na necie jest najwiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, dla tych co nie wiedza o co chodzi , a nie chce im sie szukac.

Najnowszy patch to PR 1.32 oczywiscie z punkbusterem. Jezeli komus nie chce sie zaaktualizowac pb to najlepiej sciagnac aplikacje pbweb , jest to jeden plik , ktory nalezy wsadzic do folderu .../Quake 3/pb/ uruchamiasz, kilkasz guzik i Ci updateuje pb do najnowszej wersji.

Obecnie najczesciej grane mody Q3 to OSP dosc stary juz mod. Zawiera w sobie fizyke oryginalnego q3 (nieznacznie zmieniona) - VQ3 oraz stara wersje ProMode. Zmienia sie je standardowo votem (zalezy tez od serwa), dodatkowo w modzie sa zawarte tryby gry Clan Arena (to tam gdzie sie biega ze wszystkimi broniami), Freeztag, standardowe 1v1, TDM ... itd. Oczywiscie wszystko do votowania podczas gry (chyba ze admin zblokuje B) ). Jest to najpopularniejszy mod do q3 i mysle ze ułatwia w konfiguracji wiele rzeczy jak i dodaje wiele ciekawych elementow. Oczywiscie nie jest wolny od malych bugow. Ale wszyscy na tym graja. Warto sciagnac duza paczke ze wzgledu na mapy w niej zawarte, ktore sa dosc czesto grane na serwerach.

Nastepnym modem jest Pro mode. Jakies chyba dwa lata temu wyszla finalna wersja CPM, raczej nie jest juz grane. Teraz na serwerach mamy do czynienia z CPMA mamy dwie wersje tego moda. 1.11 (moj ulubiony) , oraz 1.31. Nieznacznie sie roznia. Na CPMA najczesciej sie gra TDM oraz 1v1. Rowniez polecam sciagnac big paczke z mapami cpm, zreszta sa to abrdzo dobre mapki.

Zostalo nam jeszcze Rocket Arena. Rozgrywka podobna do CLan Areny wszytskie bronie, do tego dochodzi lekko zmodyfikowana fizyka q3 (nieznacznie, moim zdaniem), multi areny (czyli dynamiczne zmienianie mapy podczas gry,bez wczytywania - np w jednym pliku znajduja sei 4 mapy), mod ma sowje wlasne mapki i jest lubiany na scenie q3. osobiscie nie gram tego moda wiec duzo wiecej o nim nie powiem.

No i zostalo nam łyse q3, nie jest moze tak czesto grane jak OSP ale ma nadal swych amatorow. Ja osobiscie nie lubie grac na lysym q3.

listy serwerow sa na www.fpp.pl i q3arena.gry.imro.pl

mozna znalezc serwy (potrzeban jest wtyczka do IE/Firefox/.. ktora pokazuje staty danego serwa) z calkiem porzadnymi pingami na kazdym z tych modow. Oczywiscie mozecie tez szukac Eye'em.

Sciagajcie i grajcie. Czasami moga sie pojawic problemy z mapkami, szczegolnie na Clan arenie z osp. Mapy takie jak overkill, uberkill, czy przerobione na osp mapy z Rocket Arena 3 raczej nie sa zawarte w paczkach i trzeb je zassac autodownloadaem z serwow badz przesuzkac orga lub inne poratale o q3. Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to panowie kiedy sie ustawiamy zeby cos pograc moze dzisiaj kolo 00:00 obadamy pusty serwerek i na forum sie zgadamy

1233264[/snapback]

Mi sie wydaje ze latwo sie wbijemy na Dialoga jakiegos dosc latwo w nocy

s2.battle.pl:27960

s2.battle.pl:27961

s2.battle.pl:27962

Serwerki jezdza na OSP

na toya jeszcze mozna cos znalezc konkretnego jak cpma

czekamy na propozycje.

jak ktos nie wie co to jest cpma/osp itp to niech sobie raczej odpusci granie w teamie tweak'a

To tez fakt. Nie mozna sie spodziewac duzo po takim graczu, tym bardziej na promode, ktory ma bardzo specyficzna fizyke i nie kazdy lapie o co w niej chodzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra..ja tez sie zapisuje...cpm 1.31 i mozemy grac..krótkie pytanie...ile w koncu osób będzie grało...żeby była jasnosc..i konkretnie na jakim serwerze...wezme jeszcze kumpla to będzie nas dwóch...nie bede sie rospisywał ile lat gram w quakea bo to nie ma sensu...nie staż świadczy o poziomie gry... organizator tego dzisiejszego spotkania niech napisze liste osób grających oraz IP serwera na którym sie spotykamy. Aha no i jeszcze czy to będzie tournament 1 na 1 wygrany zostaje, czy to bedzie ctf czy tez TD ... a może zupełna młócka..

Edytowane przez VorTeX[PL]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja posiadam orginalny cdkey :>

i zapisuje sie na dzisiejsza gre!!!!

bede dopiero po 23 w domu wiec napiszcie PW albo na forum nazwe serwerka na ktorym gracie i moze dajcie sobie tagi tweak.pl

i gramy Clan Arena czy TDM ?? i fizyka CPM czy VQ3 ?? moze na Dialogu albo Toya zagramy

Edytowane przez icemanhi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No możemy coś pyknąć ale lepiej na 1,32.. OOooo Shiiit Mess proszę nie graj  :D  widziałem Twój filmik OMG... prawie tak dobrze jak ja :lol:  :lol:  :lol:  dżołk ;)

1233351[/snapback]

mess to nasz czarny rumak :lol:

w sumie to on sam ich pojedzie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moge sie stawic jak tylko bede mial neta, a to nie nastapi jednak w najblizszym miesiacu.

Znajac jednak zdolnosci organizatorkie i slomiany zapal ludzi moze sie na to zalapie.

Jakby co to sie pisze (4 lata rzniecia w q3 moze byc moja wizytowka).

A od ORGA dostaniemy wp****, ze hej. Ale i tak bym zagral.

1232798[/snapback]

tak sie sklada ze znam ekipe orga..

a przynajmniej tych ktorych sa tam dluzej ..

i wielu z nich jest po prostu dobrymi redaktorami a nie graja "zawodowo" na codzien ..

wiec nie jest tak źle jak by sie mogloby sie wydawac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że kroi sie niezła napier..a mnie nie ma. chętnie moge się dołączyc, gram 4 lata (ostatnio rok przerwy ale wracam do formy, preferuje pure Q3,OSP i ProMode. Gorzej bo mam problemy z 1.32 :wink: Gram głownie na 1.31. Używam programu Seismovision. Coming time for daddy kick someone ass!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po jakiego **** usuwałem tego q3 ??, ale i tak amator jestem :D

Ale bym w przerwie od cs'a pograł w coś bo się nudzę, a że ferie juz mam, to kompletna zamuła teraz. :/

@VorTeX ci już starczy q3, lepiej ćwicz cs:s, bo jak będe mógł znowu grać to ci pojade tak, że .............. :P ;)

^ joke of corz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fastly, hehe ja tez w "przerwie" ceesowej łapię się czegoś innego ;)

Próbowałem znów pograć i nic mi nie idzie wbijanie na serwa :( Nigdzie nie mogę się dołączyć - wszędzie piszą że mam nie taką wersję gry (są różne serwy, dla mnie to bzdura, powinny być na najnowszej).

Adi k, co to znaczy: "Gorzej bo mam problemy z 1.32 Gram głownie na 1.31" To aż tak się różnią ? Dziwna ta gra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No troche sie róznią w przypadku kiedy masz tylko "kopie zapasową" :wink: pewnie znasz ten problem? :D . Dlatego gram w 1.31 ale tam jest znowu mało serwerów.

Edytowane przez adi_k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, ja mam k. zapasową, ale mam oryginalny cd-key :) Po prostu kiedyś pracowałem w Cafe i mieli Q3 i....kafe zamknięto, Q3 sprzedano, ale keya sobie wziąłem.

W sumie, coś jest nie tak, wywala mi czasem przy próbie połączenia z serwem miss-key (nie pamiętam) i muszę podawać od nowa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, ja mam k. zapasową, ale mam oryginalny cd-key :) Po prostu kiedyś pracowałem w Cafe i mieli Q3 i....kafe zamknięto, Q3 sprzedano, ale keya sobie wziąłem.

W sumie, coś jest nie tak, wywala mi czasem przy próbie połączenia z serwem miss-key (nie pamiętam) i muszę podawać od nowa :(

1233644[/snapback]

Mi to zawsze wyskakuje jak sie podlanczam ale zawsze sie laczy czasami po 1 s, czasami po 8-10. Nie laczy sie jak jest invalid cd-key czy cos podobnego.

Co do serwerow. Nie wiem czy korzystasz z tych spisow na fpp.pl i imro.pl ale tam ogolnie sa pogrupowane co jest na OSP co na CPMA. No i trzeba pamietac, ze jak masz np. na osp i uzywasz tego pluga do przegladarki do serwów. To trzeba dopsiac do quake3.exe '+set fs_game OSP' albo CPMA. Niby mody same wskakuja jaks ie laczy ale nie zawsze to dziala , szczegolnie przy CPMA. Ja sobie zrobilem liste ip w notepadzie i sobie ctrl+c i ctrl+v wklejam w konsoli q3 np. /connect s2.battle.pl:27961 i jest luz. Zachecam do grania bo gameplay jest odjazdowy, szczegolnie na cpma. pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi