Gość Komar89 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) Prosze pomużcie. Tydzieć temu kupiłem Athlona 2.0+ thortona. Przy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>niu kompa pokzaywało normalnie 2000+. Dzisiaj zrobiłem format. Włonczylem kompa i zaczelem sciagac programy i takie tam. Sterowniki do karty i reszte. Niechcąco dałem reset nogą :( i rozczarowanie. Przy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>niu pokazało mi AMD Duron 1660. Niewiem jak było zaraz po formacie nie patrzałem na to. Jestem w panice niejestem w stanie szukać nigdzie oco chodzi. Jestem zdany na waszą łaske. Pomużcie!!! ;((( Edytowane 23 Stycznia 2005 przez Komar89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Ech, zapuść jakiś program, który pokaże Ci ilośc cache L2 (AIDA, Everest, CrystalCPUID lub podobny) i odczytaj ilośc cache. Jeśli wyświetla 64kB to prawdopodobnie cache padł. Zdejmij radiator i zobacz czy na procku nikt nie majstrował z mostkami. Może ktoś odblokował Cache w Durniu i go sprzedał jako Athlon. Czym go chłodziłeś? Może się skubaniec przegrzewał, jakie są temp. OT: W podpisie powinno być raczej 12,5x133. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) Zrestartowałem kompa i o dziwo już wszędzie jest AthlonXP 2000+ thorton. W aida 32 pisze następująco: Pamięć podręczna L1 kodu - 64KB Pamięć podręczna L1 danych - 64KB Pamięć podręczna L2 - 256KB (On-die, Full-speed) Tem 37 w stresie 45 Pisze też (dlatego mam tak w podpisie) Typ procesora -AMD Athlon XP, 1659MHz (6.25 x 265) Nazwa kodu Thoroughbread-B Seria - BO Edytowane 23 Stycznia 2005 przez Komar89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Czyli wszystko OK. Może to był tylko chwilowy błąd. Nie takie rzeczy sie juz zdarzały :) Pozdrawiam i mam nadzieję że problem nie będzie się powtarzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Fenks za wszystko. Narx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zrestartowałem kompa i o dziwo już wszędzie jest AthlonXP 2000+ thorton. W aida 32 pisze następująco: Pamięć podręczna L1 kodu - 64KB Pamięć podręczna L1 danych - 64KB Pamięć podręczna L2 - 256KB (On-die, Full-speed) Tem 37 w stresie 45 Pisze też (dlatego mam tak w podpisie) Typ procesora -AMD Athlon XP, 1659MHz (6.25 x 265) Nazwa kodu Thoroughbread-B Seria - BO 1231215[/snapback] Albo sie myle albo thortony byly robione na rdzeniach bartona a nie Tbreda :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 "AMD Athlon XP 2.0 Thoroughbred-B@1659MHz( 6.25x265)" Tu też nieźle :blink: :rolleyes: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komar89 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Niewiem, ale w aida 32 tak pisze. A w biosie mam ustawione 133/133 a mnożnik niewiem jaki bo niema tam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...