socid Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Mam notebooka ACER z klawiaturą fińską po postawieniu na nowo systemu Win XP pro i ustawieniu opcji regionalnych język polski i klawiatura programisty są wszystkie polskie znaki oprócz literki Ł. Normalnie litery ąśżźćńęó wpisuję po wciśnięciu prawy Alt+litera a żeby wpisać ł muszę włączyć Caps Look i wcisnąć shift+pr Alt+L analogicznie Ł bez Caps Lock. Może macie jakiś pomysł żeby było normalnie. Przed zmianą postawieniem systemu na nowo też byo tak przez jakiś czas ale coś tam kombinowałem i potem było normalnie niestety nie wiem co było przyczyną bo wykryłem przypadkowo po jakimś czasie że literka Ł jest już normalnie. Żona pisze prace magisterską i jest to duże utrudnienie. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Pawdopodobnie jakis programik działający w tle ma skrót klawiszowy Alt + L do jednej ze swoich opcji. Tak bym obstawiał. Poszukaj jakiejś aplikacji do grafy albo czegoś która korzysta ze skrótów i je wyłącz. Temat powinien być raczej na Oprogramowaniu albo MS Windows ale to moje zdanie:P Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
socid Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) Myślę że to nie skrót ponieważ takie objawy są od samego początku kiedy był zainstalowany tylko WIN i OFFICE i nic pozatym, ale dzięki za radę sprawdzę to jeszcze. SPRAWDZIŁEM win XP ma skrót w karcie wysszukiwań ALT+L ale nie wiem jak go usunąć!!!! Edytowane 24 Stycznia 2005 przez socid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonix Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Ja miałem problem ostatnio z ć a reszta znaków polskich była. Okazało się że to wina strerów do karty. Na bank jakiś program używa w twoim przypadku skrótu ALT + L. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niq Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 To jest problem z grafiką INTEL EXTREME GRAPHIC 2, musisz zinstalować nowe stery. Ja mam podobny problem w travel mate 4050, po zainstalowaniu nowych sterowników litera się pojawia, ale niestety przycina mi obraz i nie wiem co dalej. Jeśli chcesz przy starych sterownikach wpisać literę ł to włącz Capsa wciśnij lewy shift i klawisz skrutu alt +l i wtedy działa. Ja narazie tak sobieradzę (trochę uciążliwe) i czekam na odpowiedż z serwisu acera. Może u ciebie tego nie będzie. Pozdrowienia i miej zabawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niq Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 SRWIS ACER NAPISAŁ : Witam Podejrzewam, że sterownik do grafiki jest po prostu niewłaściwy. Proszę odtworzyć system z płyt Recovery CD lub zainstalować dedykowany sterownik znajdujący się na płycie System CD. Literka ł : jest to problem związany z najnowszym sterownikiem Intela do karty graficznej. Proszę wybrać Start/Uruchom i w lini poleceń wpisać "msconfig". Po potwierdzeniu klawiszem Enter pojawi się okno konfiguracji Windows. Proszę wybrać zakładkę Uruchamianie, znaleźć opcję "hkcmd" i odznaczyć ją (wyłączyć). Po potwierdzeniu zmiany (Zastosuj/Enter) komputer należy ponownie uruchomić i wszystko będzie działać poprawnie. I DZIAŁA : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...