Skocz do zawartości
socid

Brak Polskich Znaków

Rekomendowane odpowiedzi

Mam notebooka ACER z klawiaturą fińską po postawieniu na nowo systemu Win XP pro i ustawieniu opcji regionalnych język polski i klawiatura programisty są wszystkie polskie znaki oprócz literki Ł. Normalnie litery ąśżźćńęó wpisuję po wciśnięciu prawy Alt+litera a żeby wpisać ł muszę włączyć Caps Look i wcisnąć shift+pr Alt+L analogicznie Ł bez Caps Lock. Może macie jakiś pomysł żeby było normalnie. Przed zmianą postawieniem systemu na nowo też byo tak przez jakiś czas ale coś tam kombinowałem i potem było normalnie niestety nie wiem co było przyczyną bo wykryłem przypadkowo po jakimś czasie że literka Ł jest już normalnie. Żona pisze prace magisterską i jest to duże utrudnienie. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawdopodobnie jakis programik działający w tle ma skrót klawiszowy Alt + L do jednej ze swoich opcji. Tak bym obstawiał. Poszukaj jakiejś aplikacji do grafy albo czegoś która korzysta ze skrótów i je wyłącz.

Temat powinien być raczej na Oprogramowaniu albo MS Windows ale to moje zdanie:P

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że to nie skrót ponieważ takie objawy są od samego początku kiedy był zainstalowany tylko WIN i OFFICE i nic pozatym, ale dzięki za radę sprawdzę to jeszcze.

SPRAWDZIŁEM win XP ma skrót w karcie wysszukiwań ALT+L ale nie wiem jak go usunąć!!!!

Edytowane przez socid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest problem z grafiką INTEL EXTREME GRAPHIC 2, musisz zinstalować nowe stery. Ja mam podobny problem w travel mate 4050, po zainstalowaniu nowych sterowników litera się pojawia, ale niestety przycina mi obraz i nie wiem co dalej. Jeśli chcesz przy starych sterownikach wpisać literę ł to włącz Capsa wciśnij lewy shift i klawisz skrutu alt +l i wtedy działa. Ja narazie tak sobieradzę (trochę uciążliwe) i czekam na odpowiedż z serwisu acera. Może u ciebie tego nie będzie.

Pozdrowienia i miej zabawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SRWIS ACER NAPISAŁ :

Witam

Podejrzewam, że sterownik do grafiki jest po prostu niewłaściwy. Proszę

odtworzyć system z płyt Recovery CD lub zainstalować dedykowany sterownik

znajdujący się na płycie System CD.

Literka ł : jest to problem związany z najnowszym sterownikiem Intela do

karty graficznej.

Proszę wybrać Start/Uruchom i w lini poleceń wpisać "msconfig". Po

potwierdzeniu