Skocz do zawartości
ma1y

9600 Pro + Pasywny Zalman

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

kumpel zastanawia sie czy da radę na Sapphire 9600pro zalozyc Zalmana pasywnego (niebieski) tzn czy to ma sens? :wink: bedzie karta stabilna?

i jeszcze - moze ktos ma pomysl jak zrobic by stary Trident 9440 dziala w WinXP - tzn zeby mogl ustawic rozdzielczość wieksza niz 640x480(!) w 16bitach? mam A64 z PCI-E a karte bede mial za pare dni :?

dzięki wielkie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi ci o ZM80D-HP? Oczywiście, że ma sens a w połączeniu z wiatrakiem ZM-OP1 zapewnia bardzo dobre chłodzenie. A czy da radę to zobacz na stronie Zalman'a czy karta spełnia wymagania (chodzi o to czy masz obok gpu dziurki do instalacji radiatora) i czy masz wystarczająco dużo miejsca przy agp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj znać bo mnie to też ciekawi :)

1231896[/snapback]

Bez nawiewu może być kiepsko.

W gruncie rzeczy próbowałem takiego rozwiązania ze swoim radkiem i właściwie karta pracowała stabilnie, ale radiator był naprawde gorący i w obawie o sprzęt dołożyłem nawiew.

Na moją kartę dmucha z boku Arctic 80mm przymocowany poprzez "sledzia" i radzi sobie bardzo dobrze z kartą po Vmodzie B) (na nominalnych ustawieniach rzecz jasna)

Słowem:

niebeski zalman+Arctic = cisza i przyzwoita wydajność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi