Skocz do zawartości
moadipek

Coller 80...wydajny I Cichy?

Rekomendowane odpowiedzi

Swiecacy - Arctic Cooling - Fan PRO 2 LIGHT -- 18zł ten wentylatorek moge szczerze polecic... za taka cene jest swietny chociaz na high to jest juz suszarka, a świeci nienajgorzej (no i niebiesko:P)

Zwykle - ARCTIC COOLING FAN PRO TC -- 9zł to to jest zupeła porażka według mnie na 1000obrotów jest owszem cichy ale nie wieje zbyt wydajny, kupiłem go kilka dni temu i na przodzie obudowy nie poradził sobie zbyt dobrze (obroty oscylowały w granicach 1000rpm) kilka godzin temu wrzuciłem go do zasilacza oczywiście tam juz ma cieplej i kręci się około 2000rpm i jest najgłośniejszym wentylatorem u mnie w kompie, zagłusza nawet siliencera nv3 na moim geforce, zaraz go zamienie na poprzedni wentyl w zasilce... a jeżeli naprawdę chcesz mieć coś tańszego i z czujnikiem obrotów to polecam cooler mastera, on kosztuje około 25zł a jest nieporównywalnie lepszy od arctica

EDIT:

Zapomniałbym o takim śmiesznym z wyglądu arcticu za 18zł na aukcjach AAB na allegro, on jest cichy jak fan pro tc na minimalnych obrotach i wydajny jak tenże wentyl na maxymalnych obrotach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak cichy i niezawodny to drozsze modele ys techa albo papst

jak cichy i tani to arctic - tyle ze zewotności ze wzgledu na hydro bearing nie ma za duzej

1234520[/snapback]

Ja polecam Revoltec z serii Dark Blue - cichy, tani, niezawodny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi