qwerty01 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Witam. Mam cel 600@900 na Vcore podbitym na 1.9 V(z 1.5V)-cB0. Otóż, komputer się odpala na 1 Ghz, ale jest niestabilny. Chcę jeszcze więcej wycisnąć (żeby był stabilny na 1 Ghz), ale nie wiem, czy jest sens podbijać vcore. W sumie, gdyby dało to coś, to kupiłbym nowy zasilacz - topower 400W. Płyta jest na bx'ie. CPU jest chłodny w idle 35*C a po <1h prime 95 torture test max 45*C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 pomysl lepiej nad chlodzeniem - woda/pelt dalej cie zaprowadzi niz podbijanie napiecia w nieskonczonosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty01 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Chłodzenie jest dobre. Max 45*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 tak? moj 566 robi 952@1,9V i ma 40 stopni ale i tak chlodzenie mu pomoze.... otworze okno i do giga dobija... poza tym wyzej to juz podnoszenie napiecia niewiele daje... smiem twierdzic ze staje sie bardziej niestabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajakubek Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 weś podbij mu naoięcie do 2,2V max i zoba jak ci temperatyra skoczy :blurp: pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 weś podbij mu naoięcie do 2,2V max i zoba jak ci temperatyra skoczy :blurp: pozdro :) 1242362[/snapback] :D :D :D :D he he to :blink: byl oczywiscie zart :) ja bym pokompinowal z chlodzeniem najpierw bo zeczywiscie tak jest .. jak u siebie otworze okienko to mam stabilnie nawet przy 3,1 aaa tak normalnie to 3,0 to max :) wiedz w brew pozorom zrob cos z chlodzeniem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...