Skocz do zawartości
boratsc

Jaki Procek Pociagnie Moja Płyta?

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym wiedzieć ile wyciagne z mojej płyty bo chyba procka zmienie wiec pytanie sie nasuwa ile ona pociagnie a moze jednak zamiast procka wymienic płyte??? trudna decyzja mam do dyspozycji jakieś 100-200zł + to za ile sprzedam część na allegro

Wolałbym jednak procka bo te palamino to sie strasznie grzeja, słabo sie kreca i wogóle a z drugiej strony chciałbym nareszcie puścić normalnie pamięci (bo płyta ma mostek kt266a a pamieci mam 333) i grafike na agp8x (ta płyta chyba nawet nie ma mozliwości zmiany taktowania szyny agp chyba bo nie znalazłem)

Tak wiec jestem w lekkiej rozterce i nie wiem co zrobic :mur: .... Doradźcie ludzie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile dobrze się orientuje to obsługuje zwykłe athlony , durony i athlony xp te co mają szynę 266Mhz tzn ze bartony juz odpadają i semprony na szynie 333MHz również! jeżeli sie myle nie ktos mnie poprawi

najlepszym wyjściem byłoby zmienic płytę i procka gdyż płyta jest dosyć leciwa i nawet zmieniąjąc procka nie robisz wielkiego kroku do przodu

Edytowane przez bartek_bart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Athlon 1,7XP+ (palamino)@1,9XP+ Soltek 75drv2- sprzedac na allegro, kupic  cos uzywanego na kt600+athlon/duron 0.13 "B0", proca krecic na minumum 2000mhz.

Neonix- smieszny jestes

czasem jestem ale powiedz po co teraz kupować durona któru ma cachu l2 64? Teraz kupić jak juz lepiej Semprona który ma więcej cachu (256) i dobrze się kreci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko co chodzi na 133mhz,wiec o batonach i sempronach mozesz za[pomniec.Jedyne co mozesz zrobic to wsadzic w to durona 1.6 lub 1.8 ,ktore sa troche wydajniejsze, i krecic,ale w sumie ,to lepiej sprzedaj plyte i kup cos taniego,np.ecs via kt 600,albo jakis asrock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW Solteki 75drv2 mialy problem z obsluga procow 0.13.

Co do posta to szkoda ze autor dal sobie wmowic ze nie ma sensu zmieniac plyty i proca wkladajac w to kolo 100zł.

iqmax napisal ze sie ma 200zł a polecacie mu A64.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chodzi mi o jego szybkosc tylko ze jak masz do dyspozycji 200zl to dokup 2 kosc 256MB!!!

moj kolega ma takiego kompa jak ty i jak dolozyl 256MB to mu gierki zaczely duzo lepiej chodzic!!!!

jak masz tylko 200zl to nie rub nic innego tylko dokup sobie pamieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi