Varrol Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Jest tak: Zmianiłem procka z P3 933MHz na Celerona 1,2GHz (@1,5GHz) no i w 3D Marku 2000 wynik spadł mi z 7000 na 5000 ale za to w 2001 wzrósł z 4000 na 4600 (około). Ale :!: niedawno wynik w 2001 spadł mi z 4600 na 4100 :?: a znowu w 2000 wzrósł z 5000 na 9000 :?: :?: Wiecie o co z tym chodzi? Wynik w benchmarku CPU (CCR) się nie zmienił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 no nie ma sie co dziwic jak ten p3 wydaje mi sie ze jest szybszy od tego celka 8) poostaje ci hard o/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Varrol, przypomnij sobie czy testowałeś aby napewno w takich samych warunkach, może np. kiedy testowałeś wcześniej nie miałeś jakiegoś softu zainstalowanego (np. antywira) często takie rzeczy wpływają na wyniki w takich programach. Dlatego zawsze najlepiej jest testować na 2 dokładnie takich samych systemach. Proponuje Ci zrobić tak: Zrestaruj system: Pierwsze co zrób to póść benchmarka np. na tym PIII (nic innego nie róB) Zrestartuj system: Puść benchmarka na Celeronie i wtedy napisz jak wyszło :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Tak się zastanawiałem i myślę, że może temperatura ma taki wpływ na wydajność kompa. Pamiętam jak zmieniłem coolerka na grafie to wynik od razu podskoczył. A że teraz jest cieplej... :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Całkiem możliwe! 8) Ale zrób taki teścik jak pisałem, jestem ciekaw co wyjdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Całkiem możliwe! 8) Ale zrób taki teścik jak pisałem, jestem ciekaw co wyjdzie Eee nie chce mi się przekładać procków (P3 mam w drugim kompie), poza tym to chyba związane z kartą graficzną albo z windowsami. Inna sprawa, to dlaczego wynik w 3DMarku 2000 zwiększył się a w 2001 zmniejszył. Sprawdzę jeszcze OpenGL w Quake 3 bo to może wina directx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 No i mam winnego. Sprawdziłem dla gry która obsługuje directx i opengl - Rune - no i w directx 25FPS a dla tych samych ustawien opengl ponad 100FPS :!: :!: I co ja mam teraz zrobić???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 I co ja mam teraz zrobić???? Grać w opengl? :D :lol: :D A na poważnie to nie wiem jak Ci pomóc, bo nie wiem jaki byś chciał żeby był efekt, ani też nie znam danych tych kompów (do tej pory myślałem ze chodzi o jeden) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 I co ja mam teraz zrobić???? Grać w opengl? :D :lol: :D A na poważnie to nie wiem jak Ci pomóc, bo nie wiem jaki byś chciał żeby był efekt, ani też nie znam danych tych kompów (do tej pory myślałem ze chodzi o jeden) Chodzi o jeden komp. I jest taka sprawa, że opengl działa idealnie a directx kuleje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Możesz rozpisać dokładnie jego konfiguracje + System + Sterowniki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 Możesz rozpisać dokładnie jego konfiguracje + System + Sterowniki? Konfig w podpisie, a system to windows 2000. Stery to oczywiście detonator 2920. Jest tak - w grze Rune mam 60FPS (directx - poprawiłem kilka rzeczy i przeinstalowałem) a 100FPS (opengl - dokładnie te same ustawienia) DirectX już chyba chodzi w porządku (po przeintalowaniu kilku rzeczy), ale dziwi mnie wydajność w OpenGl - ok 40FPS więcej. W każdym razie zaraz zapuszczę 3DMarka 2001 jeszcze raz i zobaczymy (tylko podkęcę grafę). Wtedy dopiero się okaże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 ale dziwi mnie wydajność w OpenGl - ok 40FPS więcejWyglada na to, ze ta gra ma lepiej dopracowany tryb OpenGL - zdarza sie....chyba cos podobnego bylo z UT. A tak wogole w2k to nie system do giercowania ;-) - glupie poglad, ale... . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 :lol: :lol: Sukcess... Wydajność wróciła ... 4671 ptk w 3DMark 2001 Może to nie rewelacja, ale przynajmniej wróciłem do poprzedniej wartości. Na tym koniec tego posta... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 ja na D1000@1333(10x133) + GF2Ti Ultra Prolinka podkreconym do 280/480 osiagnolem 4850pkt!!!. A tak wszyscy sie napalali na tego celka!!!. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Moim zdaniem jest to ewidentna wina softu a dokladnie directx i sterow karty graficznej. Przeinstaluj directa i stery. Potem w sterach wylacz vsync i nie ma bata, musi chodzic dobrze. Najwyzej poprobuj z innymi dentkami. Do tristana - geforce gforce`owi nierowny, nawet OS ma tu wielkie znaczenie. Zapodalbym gf2ti 64ddr to spokojnie mam kolo 5000pkt w 3dmark2001se. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Moim zdaniem jest to ewidentna wina softu a dokladnie directx i sterow karty graficznej. Przeinstaluj directa i stery. Potem w sterach wylacz vsync i nie ma bata, musi chodzic dobrze. Najwyzej poprobuj z innymi dentkami. Do tristana - geforce gforce`owi nierowny, nawet OS ma tu wielkie znaczenie. Zapodalbym gf2ti 64ddr to spokojnie mam kolo 5000pkt w 3dmark2001se. >Geforce Geforcowi nie rowny Facet co ty mowisz??? to jest wszystko ten sam chip i tak pozatym ten co ja testowalem byl gorszy bo Prolink i slabiej taktowany!!! Kaeres ty juz nie bron Celka i nie mow co by bylo gdyby.......... bo pierdzielisz glupoty. OS tez nie ma duzego znaczenia PS. win2k +SP2 jest najszybszy!!! a ja to wszytsko testowalem na 98se!!! wiec i tak+ na strone AMD. No i teraz widzimy ze w konforontacji gier 3d Duron vs Celeron wychodzi lepiej DURON!!! AMD RULZZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Na celeronie 1.2 wynik na winXP jest ponad 20 procent lepszy niz na w2k. A dziforsy sa rozne nawet tycha samych firm inaczej chodza. Zreszta co tu duzo mowic jak nie chcesz sie scignac w 3dmarkach i innych takich. Zapraszam juz od ponad miesiaca i z 5 razy wypisywalem na forum i z 2 razy na priva. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Na celeronie 1.2 wynik na winXP jest ponad 20 procent lepszy niz na w2k. A dziforsy sa rozne nawet tycha samych firm inaczej chodza. Zreszta co tu duzo mowic jak nie chcesz sie scignac w 3dmarkach i innych takich. Zapraszam juz od ponad miesiaca i z 5 razy wypisywalem na forum i z 2 razy na priva. Mój GF jest OK, bo na OpenGL zapier... nieźle. tylko na tym DirectX coś źle chodzi, i tak było od początku... Może ten Direct 8.1 jest jakiś lewy, albo coś w ustawieniach nie tak. Tak jak pisałem w Runie na DirectX mam ok 60FPS, a w OpenGL 100FPS - nie mówie już o Quake3... A co do Celerona, to jak go puszczę na 1600MHz lub wyżej to zobaczymy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Wogole gry oparte na silniku Unreala cienko chodza na directx i opengl. Najlepszy dla nich jest glide pod 3dfx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Wogole gry oparte na silniku Unreala cienko chodza na directx i opengl. Najlepszy dla nich jest glide pod 3dfx. Cienko? W OpenGL mam 100FPS w Runie w 1024/768 i max wszystkiego co się ustawia w menu, a gra nie jest tak stara jak Quake 3. W Unreal Tournament mam 130-150FPS z 15 botami (te same ustawienia). Tylko nie mogę utawiać jasności - wiesz może co jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Wogole gry oparte na silniku Unreala cienko chodza na directx i opengl. Najlepszy dla nich jest glide pod 3dfx. Cienko? W OpenGL mam 100FPS w Runie w 1024/768 i max wszystkiego co się ustawia w menu, a gra nie jest tak stara jak Quake 3. W Unreal Tournament mam 130-150FPS z 15 botami (te same ustawienia). Tylko nie mogę utawiać jasności - wiesz może co jest? Nie uwierze, ze masz 150 fps w UT i na geforce. W trybie opengl nawet najszybsze procki i super grafy nie wykrecaja tyle w timedemo. Chyba, ze mowisz o chwilowym fps. Jasnosc to ustaw w zakladkach dentek w ustawieniach opengl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Wogole gry oparte na silniku Unreala cienko chodza na directx i opengl. Najlepszy dla nich jest glide pod 3dfx. Cienko? W OpenGL mam 100FPS w Runie w 1024/768 i max wszystkiego co się ustawia w menu, a gra nie jest tak stara jak Quake 3. W Unreal Tournament mam 130-150FPS z 15 botami (te same ustawienia). Tylko nie mogę utawiać jasności - wiesz może co jest? Nie uwierze, ze masz 150 fps w UT i na geforce. W trybie opengl nawet najszybsze procki i super grafy nie wykrecaja tyle w timedemo. Chyba, ze mowisz o chwilowym fps. Jasnosc to ustaw w zakladkach dentek w ustawieniach opengl. Nie robiłem testów w timedemo, a napisałem 130-150FPS to znaczy, że osiąga 150 ale nie zawsze. Zresztą nieważne. Gdzie ty widzisz te ustawienia jasności w zakładce OpenGL? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Na celeronie 1.2 wynik na winXP jest ponad 20 procent lepszy niz na w2k. A dziforsy sa rozne nawet tycha samych firm inaczej chodza. Zreszta co tu duzo mowic jak nie chcesz sie scignac w 3dmarkach i innych takich. Zapraszam juz od ponad miesiaca i z 5 razy wypisywalem na forum i z 2 razy na priva. Pojebalo cie~!!! y chcesz sie scigac Celek 1,2 vs Duron 650! gdzie to FAIR PLAY???. MOWILEM CI ZE MOGE POZYCZYC OD KUMPLA ANTKA 1,2TB!!!!!!!!!!!!!!!! TO ZDYGALES I POWIEDZIALES ZE NIE CHCESZ SIE SCIGAC!!!!!!!!!! BEDE MIAL W PON GF2TI LEADTEKA 64MB TVOUT skitraj se taka karta ja wezme TB 1,2ghz i sie poscigamy ATHLON 1,2 THUNDERBIRD + GF2TI VS CELEK 1,2 + GF2TI co ty na to>?????????? pewnie sie boisz!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Na celeronie 1.2 wynik na winXP jest ponad 20 procent lepszy niz na w2k. A dziforsy sa rozne nawet tycha samych firm inaczej chodza. Zreszta co tu duzo mowic jak nie chcesz sie scignac w 3dmarkach i innych takich. Zapraszam juz od ponad miesiaca i z 5 razy wypisywalem na forum i z 2 razy na priva. Pojebalo cie~!!! y chcesz sie scigac Celek 1,2 vs Duron 650! gdzie to FAIR PLAY???. MOWILEM CI ZE MOGE POZYCZYC OD KUMPLA ANTKA 1,2TB!!!!!!!!!!!!!!!! TO ZDYGALES I POWIEDZIALES ZE NIE CHCESZ SIE SCIGAC!!!!!!!!!! BEDE MIAL W PON GF2TI LEADTEKA 64MB TVOUT skitraj se taka karta ja wezme TB 1,2ghz i sie poscigamy ATHLON 1,2 THUNDERBIRD + GF2TI VS CELEK 1,2 + GF2TI co ty na to>?????????? pewnie sie boisz!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Tristan wyluzuj :lol: wystarczy raz napisać :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Tristan, ja moge przyjac wyzwanie! mino tego ze mi sie cos nie kreci za bardzo ten proc...:) Podaj jaka masz dokladnie karte graficzna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 WInfast Leadtek Geforce 2Ti 64mb DRAM TV-out bede mial to cudenko juz jutro wieczor ,Athlona TB skitram w tym tygodniu. Jestem za tym zeby porownac procki na standartowych taktowaniach. I karty tez puscic standartowo czyli 250/400mhz. Zrobimy test w 3dmarku 2k1sE na default Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 WInfast Leadtek Geforce 2Ti 64mb DRAM TV-out bede mial to cudenko juz jutro wieczor ,Athlona TB skitram w tym tygodniu. Jestem za tym zeby porownac procki na standartowych taktowaniach. I karty tez puscic standartowo czyli 250/400mhz. Zrobimy test w 3dmarku 2k1sE na defaultHaha, na standardowych ustawieniach. Hiehie, i kto tu kolani ? A do testow zawsze i wszedzie. Powiedz gdzie i kiedy :P Po drugie - Jak nie masz porzadnego sprzecicha to siedz cicho. Co to wogole za testy na nie swoim sprzecie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 WInfast Leadtek Geforce 2Ti 64mb DRAM TV-out bede mial to cudenko juz jutro wieczor ,Athlona TB skitram w tym tygodniu. Jestem za tym zeby porownac procki na standartowych taktowaniach. I karty tez puscic standartowo czyli 250/400mhz. Zrobimy test w 3dmarku 2k1sE na defaultHaha, na standardowych ustawieniach. Hiehie, i kto tu kolani ? A do testow zawsze i wszedzie. Powiedz gdzie i kiedy :P Po drugie - Jak nie masz porzadnego sprzecicha to siedz cicho. Co to wogole za testy na nie swoim sprzecie ? hehehehehhehehehehheheheheheheheh to mnie dobilo co to w ogle za testy na nie swoim sprzecie ehehhehehehehehehehheheheheheh A CO MOZE LISEK WSZYSTKO KUPUJE I TESTUJE ??? EHEHEHEHHE. Po drugie to mam lepszego sprzeta od ciebie!!!!!!!!!!!!!!! przynajmniej nie zaden SDRAM i GF2MX!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Ekhm...... Prawie mnie przekonales. Niezle :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...