Skocz do zawartości
nuras_en

Pomoc W Wyborze.

Rekomendowane odpowiedzi

No więc tak, nie kupuje GF już na pewno i kupuje Radka 9550. Ostatnie pytanie czym różnia się te dwa Radki poniżej (opis widzę :) ) Ale, którego byście wzięli i czy jest duża róznica między nimi... ?

Radeon 9600 128 MB DDR DVI + TV (128-bit)

rdzeń @ 325 MHz, 128 MB DDR @ 200 MHz (400 MHz DDR, 128-bit), wyjście D-sub 15-pin i DVI, wyjście video, przejściówka D-sub -> DVI, sterowniki, AGP x8, 4 potoki !!

Radeon 9550 HiS 128 MB DDR DVI + TV (128-bit)

rdzeń @ 250 MHz, 128 MB DDR @ 200 MHz (400 MHz DDR), wyjście D-sub 15-pin i DVI, wyjście video, przejściówka D-sub -> DVI, sterowniki, AGP x8, 4 potoki !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na twoim miejscu kupiłbym 9550 dlaczego :

- 9550 to praktycznie to samo co 9600 ( 9550 ma zanizone zegary : core -75mhz )

- jest tańszy ( i to dość sporo jak na ten przedział cenowy )

- wiekszy potencjał o/c ( moze dojrzejesz to tego ;) )

Polecam 9550 HIS/GB - Hynix 4ns

. - kropka ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozmawialiśmy wczoraj o kartach graficznych na gg,

powiedziałem naszemu kolegowi tak :

kup 9500@PRO 2.8ns na allegro do dostania za 400PLN, powiedzieł że to kmiot bo ma 64MB pamięci :o

naprawde lepszej grafiki w tej cenie nikt nie znajdzie, i radze poważnie sie zastanowić nad jej zakupem,

Ti4600 też byłoby super kartą cena 300-350 a pamięci 2.8ns i standardowo wyskoie taktowanie

i niema mocnych, no chyba że tylko ten 9500@PRO ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nie pamieta juz radkow 9500 na r300 - ludzie - RV350 to jest niby nstepna radkow serii 9500 - co w rzeczywistosci okazalo sie klapa bo byly mniej wydajne - musieli niezle podgonic zegary zeby mialy wydajnosc taka jak radki 9500 na r300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Sorx ze podkleilem sie do czyjegos topicu ale nie chcialem robic balaganu :P. Czytam wasze forum od 2 dni przeczytalem ten duuuuuzy topic o radku 9550 i mam taki metlik w glowie ze nie wiem co kupic . Zaczne od tego ze dysponuje kwota do 430zl . Do tego zakresu chcialbym kupic jakas karte graficzna . Odrazu dodam ze nie mam bardzo duzych wymagan dotyczacych jakosci grafiki w grach ( 1024x768 na full detalach np. w doom'ie 3) ale w miare sredni poziom wszystkiego . Przegladalem sklepy i zastanawiam sie na ta karta

Radeon 9550 EXTREME 128MB AGPx8 TV/DVI (128bit)

Producent: Gigacube (GeCube) | Opis producenta

Procesor ATI Radeon 9550 (RV360)

Pamięci 128MB DDR (128bit, 2.86ns)

taktowanie rdzenia 400 MHz

maks. taktowanie rdzenia 450 MHz

taktowanie pamięci 600 MHz

maks. taktowanie pamięci 700 MHz

RAMDAC 400 MHz (podwójny)

typ złącza AGP 8x

Chłodzenie procesora radiator z wentylatorem

Rodzaj wyjść D-Sub, DVI-I, S-Video

Rozdzielczość 2048x1536

Zgodność programowa DirectX 9.xx, OpenGL 1.4

Opis W komplecie: przejściówka DVI/ D-sub, kabel S-video/ S-video + RCA, sterowniki

wersja produktu BOX

Ladnie sie prezentuje te 2,86 ns wydaja mi sie dosc szybkie te pamiatki . Ta karta kosztuje 419 zl .Co z tego wycisne ???? Jakiego radzia innego ???

a karta druga to prosze was o pomoc moze byc geforce moze byc jakis radek ale zeby nie przekroczyc tej ceny !!! Aha i prosze o konkrety tzn

1.Cena

2.Dokladnie model z rev. i szybkosciami pamiatek

3. Po podkreceniu bez vmoda co z tego wycisneliscie

4.Dokladne z jakie miala orginalne ile macie ustawione

Wielkie dzieki :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Sorx ze podkleilem sie do czyjegos topicu ale nie chcialem robic balaganu :P. Czytam wasze forum od 2 dni przeczytalem ten duuuuuzy topic o radku 9550 i mam taki metlik w glowie ze nie wiem co kupic . Zaczne od tego ze dysponuje kwota do 430zl . Do tego zakresu chcialbym kupic jakas karte graficzna . Odrazu dodam ze nie mam bardzo duzych wymagan dotyczacych jakosci grafiki w grach ( 1024x768 na full detalach np. w doom'ie 3) ale w miare sredni poziom wszystkiego . Przegladalem sklepy i zastanawiam sie na ta karta

Radeon 9550 EXTREME 128MB AGPx8 TV/DVI (128bit)

Producent: Gigacube (GeCube)  | Opis producenta   

Procesor ATI Radeon 9550 (RV360)

Pamięci 128MB DDR (128bit, 2.86ns)

taktowanie rdzenia 400 MHz

maks. taktowanie rdzenia 450 MHz

taktowanie pamięci 600 MHz

maks. taktowanie pamięci 700 MHz

RAMDAC 400 MHz (podwójny)

typ złącza AGP 8x

Chłodzenie procesora radiator z wentylatorem

Rodzaj wyjść D-Sub, DVI-I, S-Video

Rozdzielczość 2048x1536

Zgodność programowa DirectX 9.xx, OpenGL 1.4

Opis W komplecie: przejściówka DVI/ D-sub, kabel S-video/ S-video + RCA, sterowniki

wersja produktu BOX

Ladnie sie prezentuje te 2,86 ns wydaja mi sie dosc szybkie te pamiatki . Ta karta kosztuje 419 zl .Co z tego wycisne ???? Jakiego radzia innego ???

a karta druga to prosze was o pomoc moze byc geforce moze byc jakis radek ale zeby nie przekroczyc tej ceny !!! Aha i prosze o konkrety tzn 

1.Cena

2.Dokladnie model z rev. i szybkosciami pamiatek

3. Po podkreceniu bez vmoda co z tego wycisneliscie

4.Dokladne z jakie miala orginalne ile macie ustawione

Wielkie dzieki  :-P

1232944[/snapback]

Link a poszukac nie laska :mur: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

A wiec jestem szczęśliwym posiadaczem Radka 9550! Dzięki bardzo za porady jak narazie spisuję się wspaniale ;) Sprawdzony na Doom3 przy grafie 1024 x 768 (chyba dobrze :P ) I chodzi elegancko. Ale są 2 rzeczy jakie mnie dziwia:

1. Gdy włączam na telewizor (obraz) to wszystko jest oprócz filmu, który jest na monitorze. A jak zmienie to jest na TV ale nie ma na monitorze :blink: Ktoś wie jak to zrobić?

2. Mój kochany Q3 zawsze chodził (na poprzednim kompie GF 440MX 64MB) na 125FPS a teraz na 90 :blink:

Umie kto odpowiedzieć na moje pytania?

EDIT:

Na 1,11 Q3 chodzi na 90FPS a na 1,32 125 :)

Edytowane przez nuras_en

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...