devil-80 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) Mam pytanie jaki procesor wybrać Sempron 2600+ czy 2800+ czy warto dopłacić te 100 zł??Osobiście jestem zwolennikiem Athlona Xp niestety nie ma już ich w tym sklepie co będe skłądał kompa.Ma może ktoś taki procesor,co o nim sadzicie?jak się sprawuje w grach(bo do biur jest ponoć dobry :D )??Jaką płytę do niego <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> planuje Epox RDA3I ktoś polecał mi MSI na kt600,czy może znacie jakąś inną dobrą płytkę główna w cenie do 260 zł???Pozdrawiam Edytowane 23 Stycznia 2005 przez devil-80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zależy do czego potrzebujesz kompa i jakie wyposarzenie Cię interesuje. Jeśłi myślisz o kręceniu bez zbędnych bajerów to wybór jest chyba tylko jeden Abit NF7, jeśli potrzebujesz SATA to wersja S albo Sl. Co do procka, to SEM 2600+ to przeszło 300PLN a 2800+ przeszło 400PLN, lepiej jest chyba <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> mobilka z Allegro (np od Miodka) i do tego tego Abita. Masz możliwosc regulacji FSB i mnożnika ibez problemu ustawisz standardy dla SEM2600+ i SEM2800+. Jeśli pozwoli Ci zasilacz, chłodzenie i Ram to możesz nawet znacznie dalej. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil-80 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Potrzebuje do wszystkiego,domowy użytek,więc granie głównie:)dysk 80 lub 120 caviar bez Sata,pamięc 512 ddr 400 generic,His radeon 9550 128Mb 128 bit Thats ALL.Ps chcę na raty odpada allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 hmm, pytanie ile masz kasy na calego kompa, czy musisz kupic akurat w tym jednym sklepie a moze kupic odrazu jakis caly zestaw, sklepy zazwyczaj takie maja po za tym czytac forum i sygnaturki, to pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fran14 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 ja mam semprona 2800+ i nie nazekam przecierz 2000 MHz piechota nie chodzi mozesz go podkrecic ja nawed podkrecanie sie nie bawie bo poco jak wyjda jakies nowe gry lub oprogramowanie to go sobie podkrece ale narazie mi wystarcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil-80 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 No w sumie to muszę kupić w tym sklepie(tam pracuje znajomy i w razie czego nie będzie problemów z gwarancją no i może też jakby mi coś nie pasowało to będe mógł wymienić jakiś komponent),nie chcę gotowego zestawu bo często jedna rzecz jest tam lepsza a płyta główna szajs.Podkręcać też narazie nie będe,ale chcę zeby to wszystko w miarę chodziło i nie było z tym narazie problemów.Zastanawiam się nad kupnem płyty Abit-a NV7 lub Epoxa rda3i są w podobnej cenie tylko nie wiem która jest lepsza.Poza tym mam jeszcze jedną wątpliwość co <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> pamięci Generic czy Twinmosa(trzeba dopłacić 50 zł)a nie wiem czy jest jakaś różnica w wydajności,powiedzmy,że narazie nie będe kręcił procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntgale Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 @devil-80 weź Abita NF7 i inną grafę (Gigabyte, Sapphire - najlepiej) ale nie HIS. procka radziłbym 2600 (lub nawet 2400 - mnożnik 10) jeśli już musisz Semprona - 100 zeta w kieszeni (lub więcaj) a podkręcisz go pewnie podobnie, z tym że na większym FSB, czyli i tak będzie ciut wydajniej. TwinMos spoko pamięci, ale za tą samą cenę mam Elixiry DDR466 i chodzą 245 w dualu - TwinMos teraz kupiony w sklepie nie ma prawa tyle iść (choć dla Ciebie do Sempa z mnożnikiem 10 lub 11 wystarczą TwinMos - 215-220 i tak pójdą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devil-80 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 czyli może być np.ten model http://sklep.exadium.pl/towar_48232.jsp .to jest sklep w ktorym dokonam zakupu,nie ma on rewelacyjnych cen,ale nie będzie problemów z gwarancją.No niestety muszę <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> Semprona bo nie mają nic innego w ofercie,a pentium nie chcę.Tylko AMD :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...