marcin_groen Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 wiec tam zabralem sie za podkrecanie kompa - max fsb 235 gdy pamieci ustawione na 166 czyli po podkreceniu 191 (ostre timingi) - po ustawieniu pamieci na 100 proc idzie bez podnoszenie napiecia na fsb 260 co daje 2.6ghz, wiecej nie probowalem na razie :) Jak tylko ustawie pamieci w biosie na 133 nawet przy lagodnych timingach komp nie odpala. Czy naprawde moje kingstony hyperx pc400 sa az tak slabe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 A na cos ty liczyl przy 2,85V i kosciach 512 ??? Na 250 i 2-2-2 ??? Jak ci pojda 215 2-2-2-6 to bedzie max i to nie wiem czy ich nie przeceniam jesli to sa ch-5 chyba ze to seria ulk na tccd to wtedy 1:1 i 2,5-3-3-8 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 @ marcin groen- na jakim biosie tak kreciles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) do wampir chyba napisalem ze nie odpala nawet przy lagodnych timingach na 133 przy fsb dla procka powyzej 235 !!! bios 1.4 od msi org. Edytowane 26 Stycznia 2005 przez marcin_groen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 do wampir chyba napisalem ze nie odpala nawet przy lagodnych timingach na 133 przy fsb dla procka powyzej 235 !!! bios 1.4 od msi org. 1238318[/snapback] no toladuj 1.36b 1.41 z innymi tez probuj , walcz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) A mnie paluchy świerzbiły i na boxowym wiatraku ustawiłem fsb250 pamięci 1:1 timingi 2,5 3 3 7 1T na biosie 1.5BX i max temperatura jaką zauważyłem na CPU to 54 stopnie w stresie oczywiście. A przy okazji: zakładaliście jakieś radiatorki na MOSFET`y? Z tego co zauważyłem na zdjęciach http://www.oc-zone.com/modules.php?name=Re...do&id=98&page=8 jest jeszcze miejsce żeby wszedł XP-90 czekam tylko na kase i sprawie sobie takie cudo. Jaki wentyl polecacie do niego w miare cichy? pozdr, Edytowane 26 Stycznia 2005 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Tylko ze Abit nie wydal jeszcze plyty na NF3Ultra pod 939 wiec skad porownanie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Po co sie rzucasz? Napisal, ze to dobry wybor pod s939, a nie dobry wybor posrod plyt z nf3 ultra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Nie rzucam sie tylko co to za porownanie. Moze nalezy zaczekac na konkurencje, a nie pisac ze "porownujac do Abita i Asusa" Co tu porownywac jak nie ma konkurencji?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEREMIAK Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 witam awiec marcin groen ja mam tez podobny sprzecik tą samą płytke i mosze ci powiedziec ze mam taki sam problem z tymi pamieciami jak ustawie na 133 to komp wogule niewsaje u mnie a na pamieciach ustawionych na 100 juz jest git i niemam pojecia czemu tak sie dzieje??????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Witka, Mam zamiar kupic MSI K8N Neo2 Platinum pod S939, do tego Winchestera 3000+. Wejdzie na ta plyte Thermalright XP-120 ? Widzialem jedno zdjecie, gdzie zachaczal o 1 slot pamieci, ale to nie byla MSI. Czy jak odpalam za 1 razem kompa na tej plycie to mam to zrobic na 1 kosci, zainstalowac system, zaktualizowac bios i dopiero wrzucic 2 kosc ? Jakie kosci polecacie do tej plyty [ 2x 512 MB ] ? A-DATA Vitesta DDR566/600 albo cos innego na TCCD ? Jak jest z dostepnoscia tej plyty ? W kompusroniku trzeba czekac 3 tygodnie na niego, w Apollo nie maja tego na stanie... Czy jak mi sie nie daj Boze zepsuje to musze czekac duzo czasu bo nie ma takich plyt na stanach w hurtowniach ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 taaaa <_< jak kupisz MSI przed końcem roku to sie bardzo zdziwie bo ja już szukam od tygodnia i niema go w żdnym sklepie w Polsce ani w Czechach.... więc pogratuluje jak gdzieś znajdziesz <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Koncem roku...? Myslisz, ze to grudnia 2005 (!) te plytki nie beda dostepne? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.A.G.I.K. Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Dostałem dzis o 15:10 maila od jednego z przedstawicieli komputronik.pl i napisał Mi, że dostawy tej płyty spodziewają się jutro pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Witam, Ja dzis sobie zamowilem ta plyte + A64 3000+ BOX i mam miec na jutro/pojutrze MAX ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy2003 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 No chyba będą kumpel ze sklepu obiecał mi ze bede ją miał w łapkach w piątek :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarlaxe Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 A ja w sumie teraz to sam niewiem czy pakować się w MSI czy Epoxa.... na początku byłem za MSI na 100% ale poczytałem troche recek po necie i Epox jest lepszy przy kręceniu proca. Troche jestem niepewny czy aby napewno MSI to najlepsze rozwiązanie :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ze niby w jakiej dziedzinie jest lepszy ten EPoX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Wspolpracuje ze wszystkimi zasilkami?? Mniejsza ilosc tych plyt jest trafiona niz MSI?? Ale ja i tak nie lubie Epoxa Czekam na jakiegos Abita lub DFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Na jakiej podstawie te wnioski? Z tego co wiem to MSI jest na rynku conajmniej od wrzesnia zeszlego roku, EPoX raptem kilkanascie dni. EPoX dorobil sie juz wersji 2.1, MSI jedzie na 1.0. Na moim Antecu TC550W nie mialem zadnych problemow-ani z niby nie lubiaca tych zasilaczy plyta Abita AV8, ani z MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Jak wiesz ja problemy mialem i to z dwoma plytami. Na trzecia sie nie decydowalem. Zmiana biosow nie pomogla. Ba przy pierwszej o zmianie biosow nie bylo mowy. Bo jak mozna sflashowac bios na plycie ktora po jakims czasie poprostu sie wylacza :| Pozniej pogadalem z kumplem ktory ma te plytki u siebie na polce. W styczniu sprzedali 9sztuk z czego 4 juz wrocily. Objawy: plyta zakreca wiatrakami i gasnie. Testowane na chieftecu (zeby nie bylo ze Antec albo Enermaxy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) ja mam płytkę od wczoraj(od pana piszacego 2 posty wyzej :P) i jak anrazie zero problemów.....OC pożądne potestuje jak założę jutro WC :] Edytowane 2 Lutego 2005 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ja mam ANTEC neo power, ktory nie jest kompatybilny niby a dziala. Moim zdaniem plytka fajna, do [gluteus maximus] ulokowanie NB ... ale trudno ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ja tez sie na nia napalilem jak szczerbaty na suchary. Ale sorry. Rosyjskiej ruletki nie lubie. Teraz na dodatek mam sesje a przez walone msi mam 2 tygodnie zaleglosci w pracach. Moze i MSI ma kilka fajnych rzeczy, ale dla mnie OC to nie wszystko. Gigabyte jak wsadzilem tak smiga. Zero problemow. A na MSI kolorowo nie bylo. Zmiany biosow, kombinowanie jak odpalic zimnego kompa. Minely juz czasy gzie komp chodzi 24godziny na dobe. Jakby bylo tak jak dawniej to nie byloby problemu. A jakos zamieniac zasilke tylko dla plyty ktora i tak pewnie wymienie za 2 miesiace to lekka glupota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Czy ktos ma moze neo2 i tccd i moze sie pochwalic wynikami w HT 1:1 interesuje mnie 1T , ja jak narazie uzyskalem 283 2,5-3-3-7 1T testwane 3dmarkiem z braku czasu :mur: Jeszcze nie bylo zadnych oznak niestabilnosci .... grafa tez ma jeszcze zapas Jutro moze zaczne znowu wynik w marku na 12p i 6v http://service.futuremark.com/compare?2k1=8404249 Jesli ktos ma wyzsze chetnie porownam bo to jeszcze nie jest ostanie slowo ( tylko prosze kategorie 12potokowa :wink: ) Podawajcie tez na jakim biosie moj na 1,36b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 ja na 10x240 pamieci 2-2-2-11 2x512mb i grafa 16x1 380/850 mam 22k, wiec cos kiszka mie ten sprzet chodzi ;) bios 1.4 oficial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Dzisiaj wrocilem znowu do biosu 1,36b z 1,41mod i lecac sobie od 285 2,5-3-3-7-1T stabilnego w metest #5 szkoda tylko ze 20 min bo mise nie chcialo dluzej czekac wszedlem do windy i zaczalem sprawdzac 1mb spi co kilka mhz a oto wynik cpu x7 coby sie nie martwic chlodzeniem 297 2,5-3-3-7-1T Niby nic ale zawsze jakas slaba oznaka stabilnosci jest , swietnie sie nadaje do "1 megowek" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 1.36b to jest ten sam co 1.36mod na www co jest podana na 1 stronie tego tematu ? Jak nie to gdzie go moge sciagnac ? Flashowac spod windy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 2 x TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Dzisiaj wrocilem znowu do biosu 1,36b z 1,41mod i lecac sobie od 285 2,5-3-3-7-1T stabilnego w metest #5 szkoda tylko ze 20 min bo mise nie chcialo dluzej czekac wszedlem do windy i zaczalem sprawdzac 1mb spi co kilka mhz a oto wynik cpu x7 coby sie nie martwic chlodzeniem 297 2,5-3-3-7-1T Niby nic ale zawsze jakas slaba oznaka stabilnosci jest , swietnie sie nadaje do "1 megowek" 1255285[/snapback] Przestań 1M oznaką stabilności ?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...