SECRETMAN Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 nie nie nie, ramów nie ma co sprawdzac, chodzą na niespełna 382 MHz a są to 400. Jakies inne propozycje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Narkus juz ci napisal. SuperPi 2M nie jest zadnym testem stabilnosci kompa, minimum 16M, dodatkowo S&M kilka godzin i wlasnie gry. Dopiero jak S&M bedzie dzialal bez bledu przez kilka(nascie) godzin zajmij sie testowaniem w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SECRETMAN Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Super pi nie przechodzi, moze to wina napiecia ? Ale już jest spore 1.520 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkus Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) raczej wina temperatury napiecie mozesz zmniejszyc teraz AMD sie nie stara i krzywo berety na procki kladzie :mad: Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez Narkus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SECRETMAN Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Właśnie z tymi stopniami to dziwna sprawa, raz pokazuje że ma 26, raz że ma 36, po stresie 38 :o Chłodzenie Thermaltake Tower 112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkus Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 jakbyś poczytał troche teamtu to bys wiedział ze ta plyta ma skaszaniony czujnik temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SECRETMAN Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) kurna panowie ja to niewiem, dziwna sprawa. Dopiero teraz zauważyłem że przy fsb 264 i większym nie startuje mi komp jeśli timingi pamięci ustawione są standardowo LOL. Jest po restarcie po prostu czarny ekran, jak ustawie timingi na 2-2-2-5 to idzie. A ram jest puszczony na 368Mhz, natowmiast w biosie pokazuje 380Mhz ps. właśnie przed chwilą przepiąłem oba ramy z duala na dole do tych wyżej, idzie na gorszych timingach (czyli nie to co w pierwszych slotach), komp sie nie wyłącza jak bardzieh podkręciłem to jest 290*9. Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez SECRETMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SECRETMAN Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie czy u Was też na tej płycie i nie na modowanych biosach, takich jak np. najnowszy lub taki EASYBIOS, po ustawieniu fsb powyżej 270 wykrywa proca w biosie jako kilka Mhz ? A w windowsie 1300Mhz ?!?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SECRETMAN Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Buu to napisz dokładnie na jakim, tak Ci się nie dzieje ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Najnowszy oficjalny, czyli nie wiem jak on sie teraz nazywa. Modowane miałem tylko od speedsima ale zrezygnowałem bo były na nich problemy z Sata. Jak wroce do domu to napisze dokladniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashpl Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie czy u Was też na tej płycie i nie na modowanych biosach, takich jak np. najnowszy lub taki EASYBIOS, po ustawieniu fsb powyżej 270 wykrywa proca w biosie jako kilka Mhz ? A w windowsie 1300Mhz ?!?! Mam identyczną sytuacje na każdym biosie... tak sie dzieje jak zegar procka przekroczy 2300MHz... :/ Dodatkowo mam problem z kartą sieciową wyłaczenie połaczenia internetowego powoduje BSOD mimo zmiany biosu, reinstalki systemu... :/ Dodatkowo mam dziwny problem ze stabilnością :/ teraz już nie chodzi stabilnie komp nawet na 266MHz i timingach 3-4-4-8 2.85V zmiana timingów nawet na 3-5-5-8 2.85V nic nie dała a pojedyńczo każda pamięc szła na 270MHz przy timingach 2.5-4-3-8 2.75V :/ Teraz jade na standardowym taktowaniu bo tak jest tylko stabilny :/ Wszystko było testowane przy taktowaniu procka w granicach 2200 MHz... Procek chodzi stabilnie na 2480MHz bez zmiany napięcia ... Dotego każdy program wykrywa mi chipset nForce 250GB :| mimo że na mobo jest Ultra bo sprawdzałem ;) Może ktoś wie co może być nie tak :angry: Bo mam tego mobo już serdecznie dość : :mur: Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez ashpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Takie troszke lamerskie pytanko... moglby ktos dac linka do najlepszych sterownikow pod ta plyte? Kupilem plyte, ale niestety 'ktos' zapomnial dorzucic plytke ze sterowniczkami i nie wiem co i jak ogolnie. Pozyczylem na razie od znajomego i zainstalowalem bez usuwania starych (Asus a7n8x - nforce2) i na razie to mi chodzi słabiutko nowy procek :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sepi Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Witam Mam problem z moja K8N Neo2 Platinum. Po podlaczeniu wszystkich elementow do plyty ta nie wstaje, pomaga dopiero clear cmos. Po tej operacji plyta wlacza sie normalnie, przy pierwszym uruchownieniu wyskakuje tylko komunikat cmos checksum error ale wszystko dziala, niestety tylko do czasu. Jesli odlacze zasilanie od kompa to za kazdym razem musze resetowac ustawienia biosu nawet jesli nic w nich nie zmienialem. Jest to strasznie wkurzajace, bo byle zanik pradu i musze sie dobierac do zworki :/ Przegladalem ten watek oraz podobny na xtremesystems ale sa tak rozlegle ze przeczytanie ich w calosci zajmnie mi duzzzo czasu. Mial ktos moze podobny problem z K8N Neo2 ?? Za wszelkie sugestie bede wdzieczny. pozdro. ps. Wersja biosu najnowsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 A bateria od biosu jest na pewno dobra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sepi Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 A bateria od biosu jest na pewno dobra?A jak to sprawdzic ?? W biosie jest podawana wartosc napiecia bateri?? Jesli tak to ile powinno to napiecie wynosic ?? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Witam mam problemy z wlaczeniem komputera na poczatku nie wykywalo mi dyskow ale zmienilem tasmy ata i wszystko chodzilo , ale po pewnym czasie znowu bledy systemu i komputer aby czasami sie wlacza , bios nowy wgrany aha i nie wykrywa mi karty dzwiekowej , czy to moze byc wina bateri ?? jak sprawdzi czy bateria jest sprawna ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Witam czy jest jakis nowy bios dla tej płyty pod procesory x2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...