makatiel Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Wlasnie wgralem 1.36B ustawilem HTT na 2.5 i plyta chodzi na FSB 300MHZ spokojnie ale tylko gdy pamieci sa puszczone na 100. Na 133 juz nie wstaje Dlaczego??? 1416598[/snapback] Nie wiem czemu ale mam to samo:( Gdy mam pamieci ustawione wyżej to proc kreci mi sie max. ~2.3 GHz. Ustawie pamieci na 100 MHz to z prockiem moge dojechac do 2.64 GHz Plus tylko taki, ze moje gowniane TWINMOSY chodza 2-2-2-5@155MHz :) Mialem zmieniac pamieci na A-DATA, ale jesli wydam sporo kasy, a i tak maja pamieci chodzic @155MHz to chyba bym sie pochlastal:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) Ogolnie to mala by byc ta plyta + Vini + adaty 400 + reszta z podpisu obecnego, potem. NIe znalazlem aby ta plyta miala problemy z adatami, za to doczytalem sie ze byly dwa czipsety ( znaczy z 2 fabryk ) z korei i taiwany i te z korei ( ? nie jestem pewien ) gorzej sie krecily 275 to byl max. I dlatego nastepne pytanie ;) na jakich cczipach sa teraz sprzedawane? czy juz sa wszystkie z jednej fabryki czy nadal mieszane.... EDIT: jeszcze jedno pytank czy plyta ma problemy z zasilanie? tzn czy ktos cos takiego zaobserwowal, czy zawyza ktores z napiec? Mile widziane wypowiedzi innych osob, szczegolnie mile widziane odnosnie glosnosci tego wiatraka, bo szczerze mam swira na punkcie halasu generowanego przez kompa. :wink: Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_groen Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 co do glosnosci wiatraka to mozna sobie regulowac obroty programem core center z poziomu windowsa. jesli chodzi o podkrecanie to ja tez mialem prolemy do czasu az nie zakupilem pamieci KingmaxHardcore PC500. wczesniej na Kingstonach Hyperx nie dalo sie ustawic synchro z procem tylko pamieci na 166, proc krecil sie do 2.2ghz max (fsb nie przekraczalo 200 na pamieciach), po ustawienieu pamieci na 100 proc szedl do 2.6ghz ale mula mial strasznego przy takim ustawieniu pamieci. teraz na kingmaxach spokojnie synchro na fsb260 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) "Ja sprwadzalem i totalna klapa. Do H/W Monitor nawet sie nie da wejsc bo jest zwis a temperatury sa takie kosmiczne ze masakra" bo akurat kogos obchodzi czy dziala hardware monitor i jakie pokazuje temperatury - mistrzu pytanie jest raczej o max fsb i wydajnosc w porownaniu z innymi biosami;] eh samemu trzeba wszystko..:P Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez johnyboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Ludzie pomożcie zakupilem tą płytke idzie maks. 255 FSB i dalej nie chce apmieci dobre probowalem rozne biosy co robic :/ ? a Proc sprawdzony na abicie na VIA puscil go koles na 2,7 wiec co robic z ta płyta bo juz siły nie mam :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Dzis z ciekawosci sciagnalem wentylator z mostka po czesci zeby sie przekonac gdzie zostal wyprodukowany a przy okazji sprawdzilem ile pasty jest na NB i o to rezultaty. To juz nawet moj NF7 mial wiecej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) Mimo ze w biosie 1.8 poprawili odczyt temperatur to go nie polecam. Prime wysypuje sie po 1 sekundzie na FSB300, wrocilem do 1.6 i Prime smiga pieknie, dziwne... Powalcze o max FSB, narazie 360 Prime stable :D Wrrr jeszcze mi wybuchnie ;) http://members.chello.pl/j.waz/360.jpg Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez Pinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Ludzie pomożcie zakupilem tą płytke idzie maks. 255 FSB i dalej nie chce apmieci dobre probowalem rozne biosy co robic :/ ? a Proc sprawdzony na abicie na VIA puscil go koles na 2,7 wiec co robic z ta płyta bo juz siły nie mam :( 1417464[/snapback] Możemy sie wymienić na proce, za dopłatą. Hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 co polecacie zrobic ? Zdjalem i przesmarowałem radiator i dlej jest to samo co robic :/ kombinowac z biosami ? czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Pamieci ustaw na 100 MHz i zobaczysz jak Ci proc ladnie poleci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2005 (edytowane) ustawailem na 166 i tak nie chce lecic :/ a pamieci 500 trzymaja wiec nie wytrzymałyby mniej :/ ? Pomożcie :( ustawilem pamieci na 100 mhz i nic dalej to samo 260 i prime wywala Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez Wrześni@k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) kurcze czytam coraz wiecej o tej plytce i widze ze ludzie maja z nia problemy :/. Problemy z wgraniem windy na sata ( obojetnie z ktorego gniazda ) , walniete odczyty temperatur, podobno zaniza napiecia dla winchestera kurcze.... co prawda ludzie na XS potrafia z ta plytka osoagnac cuda np fsb 344..... Coraz bardziej mysle nad sprzedaniem radka i kupieniem DFi ( co prawda drozsza o 200zl ) + venice + radek XL bo jakos nie przemawiaja do mnie wszystkie "Za" czytajac o wszelkich "przeciw" na temat tej plyty :mellow: no ale jednak to pociaga za soba wieksze koszta :-| Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 kurcze czytam coraz wiecej o tej plytce i widze ze ludzie maja z nia problemy :/. Problemy z wgraniem windy na sata ( obojetnie z ktorego gniazda ) , walniete odczyty temperatur, podobno zaniza napiecia dla winchestera kurcze.... co prawda ludzie na XS potrafia z ta plytka osoagnac cuda np fsb 344..... Coraz bardziej mysle nad sprzedaniem radka i kupieniem DFi ( co prawda drozsza o 200zl ) + venice + radek XL bo jakos nie przemawiaja do mnie wszystkie "Za" czytajac o wszelkich "przeciw" na temat tej plyty :mellow: no ale jednak to pociaga za soba wieksze koszta :-| 1419153[/snapback] Ja bym sie nie zastanawiał tylko brał MSI i A64 3000, bo juz ich coraz mniej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja bym sie nie zastanawiał tylko brał MSI i A64 3000, bo juz ich coraz mniej :] 1419305[/snapback] Niby tak bo nie bede zmienial karty graficznej na taka ktora ma wydajnosc na tym samym poziomie, a wiec zostaje X800XL a to juz wydatek rzedu 1k zl , a tak kupuje tylko plytke i procek. Swoja droga nie bede kupowal 3000+, tylko jak juz 3200+, moze 3500+ ( zalezy kiedy pojda pensje :? ), chociaz ciagnie mnie do wyboru 3700+ z 1 mb cachu... czemu? Bo ma wiekszy mnoznik, czyli jezeli max plyty by wynioslo 270mhz to przy takim mnozniku mam 2700 mhz na cpu, a przy 9 tylko 2,4 ghz. Swoja droga luks testowal adaty ktore mam wlasnie na neo2 i wyciagaly na niej 250mhz i nie bylo problemow z nimi. Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Adaty od Luksa ciagna u mnie spokojnie 285mhz przy 2,5-3-3-7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Adaty od Luksa ciagna u mnie spokojnie 285mhz przy 2,5-3-3-7 1419355[/snapback] tylko ze ty masz Vitessy a ja zwykle 400-setki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Chłopaki mam problem nigdy nie wgrywałem biosu moze mi ktos powiedziec jak go wgrac??Bo mam straszne problrmy z ta msi raz ladnie chodzi na 315hht a raz ledwo co 290 idzie no mam tego dosyc normalnie a dzisiaj juz myslałem ze padła dopiero po ok 40 razie wyjecia bateri zrboienia clercmos itd zaczela chodzic......to jest jakas paranoja tyle kasy wydac i jeszce takie problemy miec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) No to ja juz nie wiem co jest terraz lece na 1.6v i 314htt i jest spoko..Da sie jakos powyzej 1.6v ustawic?? Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez kubasiek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) Jasne ze da sie wiecej, ja puszczalem na 1.5V +10% i dzialalo :) Raz dalem 1.525 +10% i plyta nie wstala, clear cmos wiec dalej nie probowalem. Co do biosu to wgraj moze wersje 1.3B6 albo 1.6 za pomoca Winflasha Osiagnal ktos wyzsze FSB na tej plycie? :D http://members.chello.pl/j.waz/360.jpg Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez Pinki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) u mnie 333 ale jak daje htt mniejsze niz 3 to odrazu sie sypie niezaleznie od fsb Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez johnyboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Dla mnie ta plyta to tez niewypal niestety. Kasa takjakby w bloto poszla. Straszne problemy z pamieciami/dzielnikami dla nich. Czasami nawet musze wyciagac pamieci z gniazda i wkladac z powrotem, bo nie chce mi wstac... Zaluje i to bardzo ze wlasnie ja kupilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) co wy tak marudzicie? chyba jedyna wada tej mobo jest niskie napiecie dla pamieci i to ze musza siedziec w bankach obok siebie. stabilnosc idealna, mozliwosc wysokiego fsb, pamieci spokojnie powyzej 300 przy T1(u mnie max 303) - znajdz mi lepsza plyte na AGP zamiast jeczec.wszystkie problemy z bootowaniem i pamieciami sa rozwiazywane przez kolejne biosy wiec sciagac i ladowac.co to za narzekanie na plyte jak sie nie umie nawet flashowac biosu? nie mozna bluzgac na model tylko dlatego ze jeden crusio trafil na jakis wybrakowany egzemplarz. EDIT: literowki i takie tam Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez johnyboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 johnyboy dokladnie! Ja teraz ciagle mecze moja sztuke na FSB360 :D I jest super stabilnie. Ciekawe ile ludzie max osiagneli na tej plycie? :) Wiecej testow http://members.chello.pl/j.waz/360.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 U mnie to przygoda z neo2 wyglądała w ten sposób: fire& forget. Włożyłem do budy, podpiąłem kabelki, ori rad z chipsetu zamienilem na cooler mastera premium, założyłem WC, proca pusciłem 270x10, trochę zabawy w biosie (jakieś 30 sec.) i... tyle. Od paru miesięcy zero zwisów, bsod itp. Rewelacja PS. Bios też nie zmieniany- 1.41, taki z jakim mobo wyleciało z fabryki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrześni@k Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 słuchajcie mam taki mały problem odkad wpakowałem tą płyte i proca A64 postailem system na nowa i siedze w systemie jakies 15-20 minut i komp przestaje regaoc tzn moge rzszac mysza ale nic nie moge włączyć ... przed formatem tez to było ale na Abicie nf7-s tego nie było :/ Co robic bo popadam juz w paranoje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 MOjej płycie sie cos odmieniło :D dzisiaj z rana mysle fajne fsb miał Pinki trzeba sie pobawić :D oto moje osiagniecie http://img24.echo.cx/img24/6056/361htt7lr.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nvidia Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 a ja mam taki problem kiedy daje fsb wieksze niz 209 to mimo to ze wchodzi do windowsa i przechodzi wszystkie testy to po restarcie nie laduje sie windows dopiero musze wylaczyc guzikiem i wlaczyc na nowo.. pozostale ustawienia w biosie : hypertransport 4x fsb 209 spread spectrum enabled mnoznik 9x napiecia : probowalem od nominalnego do 5.5% te wszystkie agresiv timings i inne wylaczone nie jest to wina pamieci (probowalem dac 100 ,133, 166, 200) co mam zrobic zeby sie normalnie wlaczal po restarcie ew. co mam wymienic caly sprzet podany w sygnaturze :mur: aha nie zmienialem biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Nie znam sie na tym ale może hypertransport na 3 przestaw? bo większość płyt ma problemy ja jest większe niż 1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 MOjej płycie sie cos odmieniło :D dzisiaj z rana mysle fajne fsb miał Pinki trzeba sie pobawić :D oto moje osiagniecie 1420395[/snapback] To oznacza WOJNE!! :lol: FSB368 http://members.chello.pl/j.waz/368.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nvidia Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Nie znam sie na tym ale może hypertransport na 3 przestaw? bo większość płyt ma problemy ja jest większe niż 1000 1420778[/snapback] dawalem hyper transpor od 2x do 4x i zawsze to samo moze zmiana biosu cos pomoze :?: ale nie chcialbym tego robic bo jeszcze cos zepsuje a nie mam kasy na nowy sprzet :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...