BlackDragonDDR Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 nie ma problemow z kreceniem GF6800GT, u mnie cykuś. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Moze ktos mi pomoze, otoz w poniedzialek zlozylem zestawik Winni 3200+Neo2, do tego 2x256mb HyperX i od tego czasu sypiam po 4 godziny. Nie wiem co jest zarowno w XP jak i XP 64bit komp mi nie widzi mi Audigy. Najsmieszniejsze jest to ze u sasiada na Solteku i Bartonie Audigy dziala (myslalem ze juz jakis cudem sie spalil). Do tego dochodza BSODy. Probowalem roznych biosow, teraz testuje na 1.8b moze cos sie poprawi ze stabilnoscia niemniej muzycznej mi nie widzi. Ma ktos jakies pomysly? Chwilowo lece na brzeczku dostarczonym z mobo. BTW: Z tego co sie orientuje to w NF3 byl jakis firewall sprzetowy, jezeli tak to co potrzeba zainstalowac zeby sie pobawic :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Moze ktos mi pomoze, otoz w poniedzialek zlozylem zestawik Winni 3200+Neo2, do tego 2x256mb HyperX i od tego czasu sypiam po 4 godziny. Nie wiem co jest zarowno w XP jak i XP 64bit komp mi nie widzi mi Audigy. Najsmieszniejsze jest to ze u sasiada na Solteku i Bartonie Audigy dziala (myslalem ze juz jakis cudem sie spalil). Do tego dochodza BSODy. Probowalem roznych biosow, teraz testuje na 1.8b moze cos sie poprawi ze stabilnoscia niemniej muzycznej mi nie widzi. Ma ktos jakies pomysly? Chwilowo lece na brzeczku dostarczonym z mobo. BTW: Z tego co sie orientuje to w NF3 byl jakis firewall sprzetowy, jezeli tak to co potrzeba zainstalowac zeby sie pobawic ? Ja kiedys miałem problem ze mi Audigy nie grał dobrze a spowodowane to było taśma ATA-133, moze to tez jest przyczyna u Ciebie... <tylko taka aluzja> Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Kabelki sa nowki, jeden od MSI drugi ze sklepu pozatym cos nie widze zwiazku co ma wspolnego jedno z drugim :) Chyba ze wyjsnisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Nie wiem czy w czymkolwiek Ci to pomoże ale u mnie na audigy2zs wszystko śmiga. Zbyt poważnych różnic hardware'owych nie ma między tymi dwoma dźwiękówkami. Bios to 1.41b PS. Próbowałeś z innym slotem pci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Nie wiem czy w czymkolwiek Ci to pomoże ale u mnie na audigy2zs wszystko śmiga. Zbyt poważnych różnic hardware'owych nie ma między tymi dwoma dźwiękówkami. Dokladnie praktycznie identyczne, zaraz wrzuce jeszcze ten 1.4b moze faktycznie ten cos zmieni. PS. Próbowałeś z innym slotem pci? 1439774[/snapback] Oczywiscie, z tym ze mozliwosci mam ograniczone bo mi silencer przeszkadza ale przekladalem i bez roznicy. Normalnie Archiwum X :P..The thruth is out there...lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybar Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Witam, uprzejmie prosze o pomoc. Zlozylem zestaw na przedmiotowej plycie a do tego A64 3000+, Radek 9800PRO, 2x512MB 400MHz D.Ch. Kingstony, Dysk SATA 120GB, SB 5.1 oraz napedy optyczne, zasilacz Chieftec 420W lub 430W(nie pamietam). Wersja biosu 1.5. Problem: nie moge wgrac Windows XP+SP2 - wiesza sie podczas instalacji (niebieski ekran) - a jesli juz przebrne przez instlacje - to komp zalicza freezy pomimo sciagniecia nowych sterownikow do procka ze strony AMD i wgrania sterownikow z CD dolaczonej do plyty Podjete srodki: podmienilem karte grafiki, napedy opt., pamieci na 1X512MB 333MHz, Dysk na interfejs IDE, zmianilem podlaczenie dysku z portu SATA1 na SATA3, usuniecie SB z kompa, w biosie nie krecilem ani pamieci ani procka, probowalem instalacji z 3 egzemplarzy plyty instalacyjnej XP Stracilem juz pomysly ( niestety nie mam drugiego egzemplarza procka i plyty - na podmianke) a moze cos waznego przeoczylem w Biosie? - pierwszy raz zlozylem sobie kompa na platformie AMD i tu taki zonk Prosze o sugestie, pomysly, bo ja juz stracilem nadzieje...... Pozdrawiam Edytowane 12 Maja 2005 przez Rybar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 W BIOSie na czas instalacji załaduj ustawienia optymalne + zwiększ napięcie dla pamięci na 2.7V. Wyłacz C'n'Q (choć nie powinno to w czym kolwiek przeszkadzać, ale...). Mobo zasilasz obydwoma wtyczkami? Jeśli tak, to nie mam pojęcia co może być nie tak. Zawsze jest jakieś tam (raczej nikłe) prawdopodobieństwo, że płyta- dziad prosto z fabryki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybar Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Dzieki za podpowiedz. Plyta jest zasilana z dwoch wtyczek, system instaluje na ustawieniach optymalnych, C'n'Q wylaczone ale niestety i to nie przynosi skutku. W gescie rozpaczy, probowalem wgrac nowy BIOS ver 1.8 - ale nawet BIOSU nie moge zaktualizowac. Po uruchomieniu programu flasciach!acego z fdd, wskazaniu pliku z nowym biosem, fdd zaczyna czytac plik, nastepnie pyta sie czy zapisac poprzednia wersje i czy wgrac nowy bios? - po potwierdzeniu tych czynnosci, nie widac paska pokazujacego postep w aktualizacji biosu, jak to zwykle bywa, tylko przechodzi do A:\> Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Szkoda, że na dzień dobry masz takie przykre przejścia z amd/a64/msi... wygląda mi to na uszkodzoną płytę niestety (objawy niepodobne do niczego, szczególnie ta niemożliwość sflashowania bios'u). Na pocieszenie napiszę, że jak już wszystko zacznie Ci działać to będzie śmigać aż miło :) Powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Kolejny dzien walki minal. Audigy jak nie bylo tak nie ma sprawdzalem juz dwie karty. Na innych kompach dzialaja a u mnie sa nie znajdywane...lol. Pozatym niech mnie ktos oswieci jak odpalic LAN ? Widzi mi tylko sieciowke NV a tej drugiej nie ma :P Powoli zaczynam miec dosc tej plyty... Ps. Dzis rano mialem nowy problem komp nie chcial wstac, chyba dopadl mnie ten problem nazwanyc cold...cos tam :D Ps2. Aktualnie pedze na biosie 1.6 :) Ps3. Wie ktos czy da sie w Audigy zmienic firmware tak jak to chyba dawalo sie w SB Live, moze to rozwiaze problem :/ Edytowane 12 Maja 2005 przez KosiMazaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Ja problemów narazie (odpukać w niemalowane) nie miałem żadnych. Płytka bardzo dobra, fajne wyposażenie, nawet nieźle się kręci, choć mogłaby mieć dzielniki jak w DFI (czyt. więcej). Jedyny problem to vdimm. Maksymalnie można dać 2,85V co jest naprawdę mało... Na OCZ Boostera mnie raczej nie stać, więc: Czy ktoś robił może vdimm moda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 trzeba ciac sciezki => tracisz gwarancje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Kolejny dzien walki minal. Audigy jak nie bylo tak nie ma sprawdzalem juz dwie karty. 1442087[/snapback] Moze znajdziesz cos na tej stronie http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=70882.0;all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) W gescie rozpaczy, probowalem wgrac nowy BIOS ver 1.8... 1441561[/snapback] A propo biosu 1.8 to go wgrałem wczoraj i temperatury wróciły do normy. Na CPU mam w spoczynku 28-30 stopni. Na mobo 22 , a na NB 33. Z tego co wyczytałem to ta wersja chyba tylko temperatury poprawia. W każdym razie mi wszystko śmiga. Mam wgrane najnowsze sterowniki do mobo i do CPU. A co do twojej płyty to wyraźnie skopany egemplarz. Masz gwarę - to szybko biegnij do sklepu i wymieniaj. Pozdrawiam :) Edytowane 14 Maja 2005 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Najnowsze sterowniki masz wgrane, czyli jakie? Wgranie sterowników od procesora co jest w stanie poprawić, czy komuś sie zdażyło, że wczesniej miał mniejsze możliwości O/C i w prime był niestabilny, a po zabiegu wszystko zaczęło smigać dużo lepiej? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) Najnowsze sterowniki masz wgrane, czyli jakie? No sterowniki do płyty nforce 5.10. A do CPU 1.1.0.18 - http://www.amd.com/us-en/Processors/Techni...71_9706,00.html Wgranie sterowników od procesora co jest w stanie poprawić, czy komuś sie zdażyło, że wczesniej miał mniejsze możliwości O/C i w prime był niestabilny, a po zabiegu wszystko zaczęło smigać dużo lepiej? Oczywiście. Myślisz że po co producent daje nowsze wersje na swojej stronie? Mi pomogło w ogóle w poprawie stabilności, nie mówiąc już o O/C. Po prostu dopóki nie wgrałem sterownika do procesora miałem same jazdy z płytą. Freezy restarty, komp się nie chciał zamykać. Zdarzalo się że po restarcie nie chciał wstać itp. I to niezależnie czy cool'n'quiet miałem włączone czy nie. Po zainstalowaniu sterownika wszystko mineło jak ręką odjął :) Pozdrawiam. Edytowane 14 Maja 2005 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 To jeszcze pytanko: W jakich punktach miernikiem mogę zmierzyć napięcie dla procesora i dla pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) Dzisiaj wlasnie mialem pierwsza niespodzianke, niemila niespodzianke z tym sprzetem. A mianowicie gdy instaluje daemona wywala mi system !!resecik i na nowo. Dzieje sie to wtedy kiedy daemon tworzy wirtualny dysk. Ma ktos pomysl na ten zonk ?? Aha i po nieudanej instalacji pozostaje stworzony dysk wirtualny CD, ktory pozniej musze recznie usunac z rejestru :blink: Zabawa na 15min. Reasumujac nie moge pograc w zadna gre :mur: Edytowane 15 Maja 2005 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Dzisiaj wlasnie mialem pierwsza niespodzianke, niemila niespodzianke z tym sprzetem. A mianowicie gdy instaluje daemona wywala mi system !!resecik i na nowo. Dzieje sie to wtedy kiedy daemon tworzy wirtualny dysk. Ma ktos pomysl na ten zonk ?? 1446765[/snapback] Nie wiem czy to coś pomoże,ale wgraj nowy sterownik do CPU: http://www.amd.com/us-en/Processors/Techni...71_9706,00.html I posprawdzaj, podociskaj kable IDE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) Wlasnie nie mam wgranego tego sterownika. Myslisz ze cos pomoze ?? Co do kabli sa podociskane - osobiscie sadze ze to nie to. Odczucia sa takie jakby system nie wytrzymywal ladowania w locie dysku wirtualnego. Na poprzednim sprzecie nfroce2 nie mialem nigdy takiego problemu. Wiec podejrzewam ze to cos z tym chipsetem etc. Mam jeszcze pytanie w sprawie tych driverow od AMD do procka. Co daja i czy sa potrzebne ?? Zainstalowalem je zgodnie ze wskazowka SAVER'a ale nie odczulem jakis zmian. Wybaczcie ze proste pytanie - ale mnie ciekawi. Edytowane 15 Maja 2005 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Ja problemów narazie (odpukać w niemalowane) nie miałem żadnych. Płytka bardzo dobra, fajne wyposażenie, nawet nieźle się kręci, choć mogłaby mieć dzielniki jak w DFI (czyt. więcej). Jedyny problem to vdimm. Maksymalnie można dać 2,85V co jest naprawdę mało... Na OCZ Boostera mnie raczej nie stać, więc: Czy ktoś robił może vdimm moda? 1444189[/snapback] Ja znalazlem takiego Vdimm moda, troszke latwiejszy niz ciecie sciezek. Ale jeszcze nie testowalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 wyglada dobrze - 3.3v to w sam raz zeby sprobowac bh6 zamiast tccd;> mysle ze jutro malenki modzik;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 A do winbondów to sie nie przyda kapke więcej? tak 3,4-3,6? I po tym modzie to sie chyba nie da za bardzo napięcia obniżyć w biosie w razie konieczności ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 no to jest mod na stale ale tak latwy ze demontaz zajmuje kilka sekund w razie potrzeby.balbym sie wrzucic 3,6v na dluzej niz pol h testow.zreszta moje przy 3,1v robia 241mhz takze przy 3,3v licze na 250+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 no to moje robią 265 rzy 2,85V (dalej mnie to beznadziejne, w sensie regulacji Vdimm, mobo ogranicza)... no ale niestety na hynixach kiepskie sa tiimngi - 2,5:8:3:3... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 tak tylko sprobuj wrzucic na swoje hynixy 3,3v;] my sie tu nie przechwalamy pamieciami (bo mam jeszcze adaty;p) tylko dyskusja jest o napieciu dla winbondow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 17 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2005 tak tylko sprobuj wrzucic na swoje hynixy 3,3v;] my sie tu nie przechwalamy pamieciami (bo mam jeszcze adaty;p) tylko dyskusja jest o napieciu dla winbondow 1447595[/snapback] To co by się stało? Hynixy by nie przeżyły 3,3V? :D PS. Ale więcej już nie mogę wycisnąć z nich, no i timingów x-2-2-x też nie da rady ustawić (nawet na niższych taktowaniach, oczywiście mowa o czymś powyżej 200 mhz)... :/ :/ :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Czesc. Planuje zakupic ta plytke + Venice 3000+. Co to znaczy, ze ma ona nie zablokowane porty SATA 1 i 2? Rozumiem, ze tak jak w nforce2 dzielnik jest zablokowany( glupie pytanie:))? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Porty SATA 1 i 2 podobno nie mają blokady, ale dwa dodatkowe w okolicach slotu agp już mają na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...