Madness Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Buu - nie kupuj 4x512MB tylko 2x 1024MB i w tej grupie patriot też ma jedne z lepszych pamiątek za normalną kasę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 (edytowane) Czemu 2x 1024 ? przeciez 1Gb pamieci kreca sie gorzej niz 4x512 a i tak chyba 1T przy takich wielkosciaach nie bede mial. EDIT: Wgralem bios od Sideeffect-a ( dzizus WinFlash nie dziala pod Windowsem Xp x64 :mur: ). Wrocilo wyswietlanie temperatur i napiec w biosie ;) Dobrze pokazuje dzielniki pamieci i chyba troche lepiej rozplanowale sa opcje w menu. EDIT 2: Nowa "tapetka" startowa jest o wiele lepsza nic oryginalna ;) Edytowane 2 Października 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Wlasnie zaladowalem ten bios o ktorym wspomnieliscie wczesniej. Na pierwszy rzut oka ;) jest o wiele lepiej rozplanowany ( jesli chodzi o uprzadkowanie funkcji ). Rowniez potwierdzam ze logo jest zajefajne :lol2: Zobaczymy jak sie sprawuje przy OC B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 Buu, przy 2x1GB 1T jest do osiągnięcia bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashpl Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) Madness jakiego bios'a używasz ? Bo u mnie te pamiątki chodzą stabilnie dopiero przy 2.8V i timingach 3-4-4-8 przy 533MHz :| Edytowane 4 Października 2005 przez ashpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rintin Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 Witam jak wam dziala czujnik na plycie do mierzenia napiec u mnie w everescie pokazuje tak 3.3v - 3.17 +5v-5.11 +12v -12.86 w programie speedfan tez tak jest w biosie zupelnie inaczej tam jest 3.3v 3.39 czy to norma w tej plycie ze tak ma skopany czujnik ?? czy ja mam zwalona plyte napiecia obecnie na zasialczu areocool 550w wczesniej na chieftecu 360w programy podaja takie same napiecia czy to na tym czy na tamtym zasilaczu.Ewentualnie jakbym kiedys nabyl miernik to gdzie sie mierzy w kompie te napiecia gdzie przyklada ten miernik ??. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 4 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2005 (edytowane) W tym momencie uzywam biosu Sdeffecta do którego link podalem. Ale zauważyłem, że od jakiegoś czasu biosy nic nie wnosza tylko lekka kosmetykę. Do testów i tak zawsze ustawiam wszystkie timingi w A64Tweakerze. A co do stabilności to moje stabilizują się przy max 2,85V (realnie 2,9V) ale trzeba dać im wtedy jakiś nadmuch bo się mocno grzeją. Moim zdaniem dajsz za bardzo luxne timingi. Ustaw w biosie 2,5-5-4-3-2-9-13-2 Patrząc od góry w nowym biosie. Na napięciu 2,8V powinny pamiątki spokojnie dojść na 1T. Moje dochodza do 292MHz z 1T ale nie jest to w pełni stabilne (kaprysy TCCD ;) ) Edytowane 4 Października 2005 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 (edytowane) Ten bios co link podal do niego Madness domyslnie po clear cmos wylancza wszystkie sieciowki na mobo !! Zrobilem clear cmosa bo komp nie chcial sie odpalic :blink: wszystko pieknie ustawiam spowrotem jak bylo, winda sie laduje i 0 sieci. Juz myslalem ze mi sie system posypal ale pogmeralem w biosie i : Lan Nvidia -> disabled OnBoard Lan -> disabled Firewire -> disabled Dziwne to malo powiedziane :/. Rintin nie ma programu ktory dobrze pokazuje napiecia ;) miernik w reke i do pracy :] Edytowane 5 Października 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rintin Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 buu ok mam zamiar zakupic miernik mozesz mi wytlumaczyc jak zmierzyc napiecia ? moze jakis link ? do czego przylozyc ten miernik.Sprawa dla poczatkujacych takich jak ja bardzo wazna a czesto pomijana tylko odpowiedzi zmierz miernikiem ale jak ? :) elektronikiem tez nie jestem :) tak wiec nie wiem gdzie i jak mierzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Rintin - kilkanaście (- dziesiąt ;) ) postów temu były podawane miejsca pomiarowe (foty) więc bez trudu powinieneś sobie poradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Mi troche nie "pasi" miejsce pomiaru napiecia cpu, freezer ma z tej strony u mnie wiatrak, i jak sprawdzam to sie "bojam" ;) ze zawadze :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 i co który bios proponujecie? poleccie jakis ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 i co który bios proponujecie? poleccie jakis ... 1685624[/snapback] Jak mialem MSI K8n neo2 platinum to dla mnie najlepszym biosem byl 1.36b i jego modyfikacje, fajnie współpracował z pamieciami na Bh5 i mial mozliwośc regulowania napiecia Vcore do 1.9v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Ostatni bios zmodowany przez Sideffecta jest całkiem całkiem i można sobie wybrać różne wersje w zależności od pamiatek (choć uważam, że i tak trzeba samemu większość timingów ustawić aby było dobrze ;) ). Co do 1.36b to jest bios kultowy :) Jak założę wodę na proca to wracam do niego i zapodaję 1,7V na proca :twisted: 3GHz muszą być albo veni idzie do piachu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 A jak z odczytami pamięci u was na tym biosie od sideeffecta. Sprawdzałem w evereście i odczyt z pamięci spadł mi o ok. 500mb/s zapis bez zmian a czas oczekiwania pamięci wzrósł o ok. 6ns Wcześniej miałem bios 1.B3 ustawienia timingów takie same a różnice wcale niemałe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Ostatni bios zmodowany przez Sideffecta jest całkiem całkiem i można sobie wybrać różne wersje w zależności od pamiatek (choć uważam, że i tak trzeba samemu większość timingów ustawić aby było dobrze ;) ). Co do 1.36b to jest bios kultowy :) Jak założę wodę na proca to wracam do niego i zapodaję 1,7V na proca :twisted: 3GHz muszą być albo veni idzie do piachu ;) 1685750[/snapback] Na tym biosie wykrecilem do 3075MHz mojego Venica , na tej plytce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 No to najwyższy czas się z biosem przeprosić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 No to najwyższy czas się z biosem przeprosić ;) 1686011[/snapback] Moje pamieci BH-5 polecialy z powrotem do sklepu. Mialem brac w zamian Buffalo (prawdopodobnie TCCD, na 90% :)), jednak juz nie ma :( Jak dalej nie bedzie, to zapewne OCZ Platinum 3200 rev.2 1GB kit, albo OCZ Platinum 2GB kit :) Obaczymy jak to bedzie. Kurcze, te 2GB sa niewiele drozsze od tych 1GB , chyba sie zdecyduje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2005 Postanowiłem odkurzyć bios 1.36b lecz niestety dysk sata po zmianie biosu miał problem ze startem :( Nie moglem odpalić windy. Jak że zawartość fdd u mnie wynosi "0" musiałem ratowac się stawiając system na dysku ATA. I chyba do benchów będzie czyściutki system odpalany z ATA a do pracy i normalnego uzytku SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Postanowiłem odkurzyć bios 1.36b lecz niestety dysk sata po zmianie biosu miał problem ze startem :( Nie moglem odpalić windy. Jak że zawartość fdd u mnie wynosi "0" musiałem ratowac się stawiając system na dysku ATA. I chyba do benchów będzie czyściutki system odpalany z ATA a do pracy i normalnego uzytku SATA 1686833[/snapback] A do którego portu Sata podłączyles? Jak do o lub 1 to przełącz do 2 lub 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 Zawsze używam 3 lub 4 bo są zablokowane. Niestety na 1.8 jest podobnie. Dysk Sata jest widziany ale z niego system nie wystartuje. No ale nic mam również dysk ATA więc się nie przejmuję a zmiana biosu zajmuje pewnie z 3min :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Witam serdecznie wszystkich. Dziś mnie coś pokusiło i wymieniłem swoje GSKILL-e na Patriot PC3200 400DDR LLK DUAL CHANNEL DDR 2x1GB ilość nóżek (pin) 184 czas dostępu 5ns częstotliwość pracy 400MHz opóźnienie CL 2 tRAS 5 tRP 3 RAS to CAS delay (tRCD) 2 przedział napięcia 2.55V - 2.8V przepustowość 3200MB/s radiator aluminiowy Jednak nie chodzą na takich timingach jak podaje producent( mój max 230FSB przy 2.5-4-3-7-1T, 2.8V), nie wiem tez na jakich są kostkach, ale raczej kiepskich, tutaj widac co mozna z nich wycisnąc: http://www.insanetek.com/review.php?id=20&page=3 Mam jeszcze pytanie jaki mam do nich bios najlepiej dobrac, czy ktos posiada 2x1Gb i co udalo wam sie wycisnac? Obsadziłem te same sloty co przy 2x512, czyli te najbilżej soceta 939, może przy takiej ilości trzeba inne obsadzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 witam. Znacie może jakiś program do mierzenia V-dimm bo zrobiłem V-dimm moda ale nie wiem za cholery czy wyszedł czy nie ponieważ nie mam jak sprawdzić.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 elo... sprobuj krecic te pamiatki to sie okaze czy modzik sie udal czy tez nie :D tak swoja droga jakie to pamiatki ?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 mod sie udał jednak mierzyłem miernikiem na mosfecie tak jak przedstawione tutaj http://www.rhcf.com/sis-bin/ultimatebb.cgi...21;t=000023;p=0 chyba pamięci nie są takie jak powinny być miały śmigać przy 250-260 5-2-2-2 @ 3.3V - BH6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Na forum MSI.de pojawił sie nowy biosik 1.C3 beta + mody od Murdok'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Ludzie mam problemy z dyskiem samsunga sp2004c sata II zworka w dysku wpieta dysk podlaczony pod sata 3 lub 4 i objaw ten sam: RAZ SYSTEM WSTAJE RAZ NIE :| Bios najnowszy oficialny, zaraz po sprawdzeniu pamieci i dyskow mam czarny ekran na dlugi okres pozniej pojawia sie plansza windowsa (laduje sie) i pozniej znowu czaaaarno i dopiero system wstaje lub tez nie :/ W biosie ustawione tak sata 1 i sata 2 disabled sata 1 i 2 transfer disabled, sata 3 i 4 enabled i sata 3 i 4 transfer enabled Kurde juz nie wiem co zrobic wpiolem maxtora na ata i wszystko chula Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 sory ze pisze post pod postem ale... Teraz jak zrobie reseta i chce wejsc do biosu to nie da sie !!! Wyswietla sie tylko w lewym gornym rogu dolny myslinik i koniec ? Czyzby moja plytka byla walnieta ?! Druga sprawa to to ze podczas grania w gta sa na nie podkreconym sprzecie komp sie po kilkunastu minutach wiesza !! Nie wiem czy oddac ta mobo na gwarancje czy co robic. Probowalem podlaczyc samsunga na sata 1 i 2 nic dalej to samo Mam powoli dosc tej plyty bo mozna powiedziec ze te porty sata to jedna wielka sciema jakich malo !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wild555 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Dzis z ciekawosci sciagnalem wentylator z mostka po czesci zeby sie przekonac gdzie zostal wyprodukowany a przy okazji sprawdzilem ile pasty jest na NB i o to rezultaty. To juz nawet moj NF7 mial wiecej :D 1417589[/snapback] Witam ,mam pytanie do uzytkownikow tej plyty(K8N Neo2 Nforce3) czy wentylatorek na NB ustawic na mniej niz te 5000 obrotow -okolo 2500 i bedzie dobrze chlodzic? ,a moze zmienic go na pasywny? moze ktos zmienial juz? troche wpada mi w rezonans dziwny gwizd i zmienic albo zmniejszyc obroty musze,jak z tymi obrotami zmienic czy nie? A pasta faktycznie fatalnie sie prezentuje na zdjeciu! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 @KosiMazaki Ja tez mialem tyle pasty na Nb jak porzadnie przesmarowalem to przy BH5 HTT poszlo na 380MHz a wcześniej ledwo bylo 325. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...