Skocz do zawartości
marcin_groen

--msi K8n Neo2 - Nforce3 Ultra--

Rekomendowane odpowiedzi

Ze zdjec wynika, ze niestety gora-dol. Nie wiem tylko, czy da sie go zmiescic tak, zeby wial do gory - slot AGP jest kapke blisko i pytanie czy wentyl sie zmiesci. Niestety

Jak ukladac kabelki

Generalnie z kabelkami trzeba ladnie sobie opracowac i pokombinowac, zeby sie upchaly wszystkie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak teraz sie dobrze przygladam i widze ze nie bardzo wejdzie mi tam a64pro :( ma ktos jakies doswiadczenie? a64pro i r9800pro z radiatorami zalmana?

help...

edit:

chcialem zapytac co proponujecie na chipset (dobrego i cichego) no i na procka... ( z r9800pro i zalmanami...) foto tu: http://prohost.no-ip.org/~skubi23t/PB210187.JPG

Edytowane przez $kubi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiam :)

Troche zmienie temat.Co sadzicie o nowym chipsecie ULI i o nowej plycie na tym chipsecie ASRock K8 939Dual-SATA2???? :) Wydaje mi sie lepsza od naszej MOBO z NF3.Moze czas na przesiadke ;) bez zmiany grafy bo plytka ma agp i pci-e :) Ja sie powaznie zastanawiam plytka dostaje nieze opinie :) i nie ma freezow:) naGF6800

Test plyty: http://www.ocworkbench.com/2005/asrock/rev...al-SATA2/g1.htm

test chipsetu:http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2489

Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

johnyboy - DFI na NF3 s.939 to porażka na max. Na NF3 liczą się tylko MSI Neo2 Platinum i Epox.

Wyszość MSI moge poprzeć wynikiem w SuperPi 16M. Jak którakolwiek DFI NF3 na s.939 czy 754 przebije lub zbliży się na powiedzmy 5s do mojego wyniku na MSI to możemy się zacząć zastanawiać, która płyta lepsza. :D

Co do Asrocka to ma on swoje plusy ale niestety do OC jakie umożliwia np. MSI to jej daleko.

A swoją drogą cienka prowokacja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanie, wponiedziałek odbieram zamówioną płytę NEO 2 Platinium mam zamiar zamontować tam AMD 3800+, i tu rodzi się problem przewidziałem chłodzenie Termalright XP 120 (na szczęście jeszcze nie kupiłem), a mam kartę graficzną A400GT Winfast, czy może ktoś doradzić czy to się tam zmieści??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w sumie ASRock i MSI to firmy produkujace podobny badziew aczkolwiek testy wygladaja spoko.Wolalbym DFi nf3 na 939

a może to nie płyta jest badziew tylko Twój proc, ram, etc.?

krytykuj, krytykuj, dużo to pomoże...

ps. ja też wolałbym DFI z 939, agp i pci-e, ddr i ddrII i wszystkimi innymi bajerkami. no i żeby automatycznie mi z 3000+ robiła FX57...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może to nie płyta jest badziew tylko Twój proc, ram, etc.?

krytykuj, krytykuj, dużo to pomoże...

moje pamieci leca 2,5-4-3-9-1T przy 300MHz a procek spokojnie robi 2.6GHz wiec nie mam do niego zastrzezen.jedynym problemem jest plyta ktora zaczynajac od tego ze wstaje raz na 3 uruchomienia (niezaleznie od biosu) to jest juz trzecia taka ktora posiadam bo 2 z niewyjasnionych przyczyn z dnia na dzien umarly i musialem odeslac do wymiany.jak bardzo chcesz sie klocic to dam ci gg bo nie ma sensu zasmiecac topiku.plyta nadaje sie do oc i temu nie przecze ale nie nadaje sie dla nikogo kto ceni sobie niezawodnosc i wygode uzytkowania dlatego uwazam ze to badziew.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zgodze sie z toba johnyboy ;) mi wstaje za kazdym razem, spoko calosc ( venice 3000+ + 4x512 kingstony + mis neo2 platinum ;) ) chodzi idealnie, zadnyc bsod, zwiech, freezow, resow :]

Moze po prostu sklep w ktorych kupowales mial "lewe" wersje ze tak powiem, moze nie dostawalas za kazdym razem idealnie nowej mobo tylko reperowana juz ?.

Co prawda nie ma maxymalnie podkrecowngo kompa na codzien, styka mi 2,4ghz na rdzneiu i to przy 1,25V :], ale "obradiatoroowana" plytke mam, znaczy ostatnio pozakladalem niebieskie zalmany na "strategiczne" punkty., nie wiem czy to cos dalo narazie, ale w tym tygodniu chyba sprawdze.

PS: gratujuje RW na DarkuCorsarze ;)

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary, pytałeś już o to jak wieje a64 na tej mobo i uzyskałeś odpowiedź. Ogranij się.

@johnyboy

U mnie cała "przygoda" z neo2 (8 miechów temu lub więcej) wyglądała tak: założenie pasywnego chłodzenia na chipset, wkręcenie do budy, odpalenie i tyle. 0 problemów przez cały czas użytkowania, cpu tyka w zależności od potrzeb w przedziale 2.65-2.78GHz (1.58V), naturalnie mobo zawsze się włącza itp. Gdyby były choć śladowe problemy z nią, to już dawno bym ją sprzedał. Nie zrobiłem tego, bo jestem z niej w 100% zadowolony. Albo masz pecha, albo to twoje psu coś nie chce działać poprawnie z neo2. I tyle.

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buu, no właśnie- ciekawa historia z niektórymi PSU i płytami pod s939. Pamiętam jak Jon miał kiedyś problem z anteciem i mobo (ale jak to była nie pamiętam już...) pod s939, na xs ludzi mieli problemy z pewnymi psu i dfi nf4, teraz neo2 i te neotec'i. Dobrze, że enerek taki grzeczny i niekonfliktowy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze i stanę w obronie tej mobo ;)

molestuje ją na różne strony od lutego b.r. i nigdy mnie nie zawiodła :).

Fakt jest taki zadnych modów, grzeczna zasiłka i konfig i tylko co i raz cos jeszcze z niej podkręcam jak mam czas. generalnie płyta lux nie wiem czemuś się tak uwzioł na nią @johnyboy.

pzdr

aha no i oczywiscie wszystkie biosy po kolei testowane co tylko wyjdzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B) dla mnie płytka super! :) Nie mam z nia zadnych problemów! :) Rewelacja. Bardzo stabilna zero zwiech. :) Polecak kazdemu kto szuka mobo pod s939 i agp. Mialem tez DFI na nf3... ale moze to dziwne.. dla mnie kuca przy MSI! :) Oczywiscie moga zdazyc sie "lewe" egzemplaze... ale zeby odrazu mieszac plytke z blotem? :blink: Generalnie dla mnie super mobo. Polecam kazdemu! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde u mnie chipset kreci z predkoscia 5200-5400 rpm co tu zrobic? napewno brak jest mu pasty ale narazie czekam az zamowie a64pro wtedy wezme razem z pasta i zobaczymy... mialem zamiar kupic na chipset zalmana niebieskiego ale nie zmiesci mi sie z silencerem na radeonie...

jakies propozycje? sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde u mnie chipset kreci z predkoscia 5200-5400 rpm co tu zrobic? napewno brak jest mu pasty ale narazie czekam az zamowie a64pro wtedy wezme razem z pasta i zobaczymy... mialem zamiar kupic na chipset zalmana niebieskiego ale nie zmiesci mi sie z silencerem na radeonie...

zwolnic go, zreszta co sie dziwisz na kazdej neo2 kreci sie z taka predkoscia <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@johnyboy

Myśle że Tagana możesz pominąć. Miałem wcześniej 380W teraz 530W na jednym i drugim żadnych problemów.

Co do mobo to nie mam ani nie miałem żadnych problemów a kupiłem ją w styczniu. Od kilku miesięcy lata na FSB=295 i jest wsio OK.

A i tak jak rafi1430 jaki wyjdzie bios to wgrywam i jak narazie nic się nie dzieje.

pozdr,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra ale z fortronem i taganem bylo to samo... mowcie co chcecie ale to bylo moje ostatnie msi

Nie no spoko, przecież Twoje prawo. Ja poprostu wyraziłem swoją opinię, a reszta (o dziwo nie sądziłem takiego wielkiego odzewu) też coś skrobnęła... ;p

Tak. Zainstaluj złotego Zalmanka i wywal w ogólu wiatrak. U mnie to działa i płytka jakoś się nie rzuca (co prawda mam bok zdjęty od budy, ale to drobny szczegół ;-) ) Passive NB... [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak. Zainstaluj złotego Zalmanka i wywal w ogólu wiatrak. U mnie to działa i płytka jakoś się nie rzuca (co prawda mam bok zdjęty od budy, ale to drobny szczegół ;-) ) Passive NB... [;

A ja powiem wiecej :] mi raz stanol wiatrak na chipsecie na dobre 10min i co? i nic :] nie sprawdzakem temp. ale te 3-4 mm aluminum wystarczyly :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też passive na mostku, buda zamknięta, na reszcie klocków wc i wszystko pięknie bangla. Jak tylko Ci wejdzie ten zalman (nawet gdybyś miał obciąć ok 15% finów i tak imho da radę) to się nie zastanawiaj. U mnie "wyjec" nie zaliczył nawet 1szego boot'u tej mobo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

enigma ale u mnie chyba nie zmiesci sie zloty zalman ... bedzie przeszkadzal silencer :(

dokładnie jak wyżej - przecież możesz kilka finów obciąć! (ja u siebie 20 musiałem wyciąć, by radiatorek z grafy nie zawadzał ;-) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi