Madness Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Coś jednak pewnie poknociłem z napięciami może to było + 10% ale realne napięcie mierzone miernikiem przy 1,45V + max % to 1,63-1,65V. Co do hynix-ów to moja MSI ładnie je przyjmowała i w dualu na 255MHz chodziły. W singlu 265MHz każda śmigała. Nawet przez pewien czas plułem sobie w brodę że zamieniłem je na Patrioty które i tak najczęściej chodzą jak Hynixy na 245MHz (Proc 9x300MHz z dzielnikiem 166). Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 na jakim biosie jechales Madness przy tych henkach ? Bo juz pol dnia sie mecze i lipa :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 @Madness. Właśnie w tym problem, że u mnie max co daje efekt zmian to 1.375V plus procenty. Wyżej niż 1.375 nie daje efektu. Dziwne, potwestuje inne biosy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Przetestuj tak jak pisałem 1.8mod NFM (o ile obsługuje x2 naturalnie), bios dopracowany, dobry do 2GB i tak jak pisze Madness daje możliwość ustawienia realnego ~1.60V (1.45V + 10%). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Ale na X2 moze byc problem, to samo bylo na Asrocku SataII, ktory dla x2 pozwalal na max 1.4V jak sie nie myle (w kazdym razie mniej niz dla Venice/San Diego). Problem chyba lezy w napieciu VID procka - X2 ma mniejsze maximum (Venice 1.45), z postow petrumi wnioskuje, ze X2 ma 1.375 (??). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 tak ridczak, przed chwilą jeszcze raz przetestowałem i max dający jakieś efekty to 1.375V+10%. Co u mnie daje 240x10 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) tak ridczak, przed chwilą jeszcze raz przetestowałem i max dający jakieś efekty to 1.375V+10%. Co u mnie daje 240x10 :( A na 1.36b nie wstaje plytka z X2? Niby nie obsluguje, ale na oko powinna dzialac, najwyzej przy starcie napisze, ze nieznany procesor. Jednak moge sie mylic ;) Jesli nic z tego, to pozostaje Vmod. Moze tu cos jeszcze znajdziesz Edytowane 16 Grudnia 2005 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 W dniu dzisiejszym oficjalnie żegnam się z neo2. Służyła dzielnie ponad 9miesięcy: zawsze stabilna, świetne o/c, bezkonfliktowa. Działała cały czas z pasywnym chłodzeniem chipsetu. Dla mnie jedno z lepszym mobo jakie miałem (a było już tego naście). Jeśli ktoś się zastanawia nad agp+s939, to tylko neo2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Moja dopiero dzisiaj przywitala sie z pasywnym chłodzieniem na chipsecie :wink: Odnosnie bezkonfliktowosci, bezawaryjnosci i mozliwosciach OC moze swiadczyc ten topik. Ja swoja neo2 pozegnam za jakies 5 miesiecy... chociaz bardziej prawdopodobne ze na przelomie czerwca/lipca przesiade sie na cos z socket AM2 B) moze w nazwie bedzie X2 :wink: ja tu gadu gadu... ale co by nie mowic pod agp z x939 tylko neo2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 witam Was ;) Powiedzcie mi jakie chlodzenie pasywne najlepsze bedzie dla chipsetu na tej mobo ? Myslalem nad niebieskim Zalmanem, jednak przeraza mnie ten prostokatny spod <_< Co poleciacie... Tanio oczywiscie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zalezy od tego jakie masz chlodzenie na karcie graficznej :] ja musialem wycinac zlotego zalmana bo niedalo sie go zalozyc przez radiatory na karcie graficznej :] co dziwne zloty zlman nie zakrywa calego chipsetu (zostaja po bokach krawedzie chipa dospownie z 2 mm po obu stronach) ale dziala idealnie. Pytanie czy zloty zalman czy niebieski... nie wiem oba maja 36g aluminium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) hmm... no to wezme chyba jakiegos zalmana bo o to ze karta bedzie przeszkadzac nie musze sie martwic ;) Tylko wydaje mi sie dziwne wykonanie tych zalmanow :blink: edit: niebieski zalman ma 54g alu, a nie 36 :) :D Edytowane 28 Grudnia 2005 przez :)krzymack_opole(: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vice Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Czy ktos z was mial problem ze stacja dyskow? u mnie po zmianie biosu nie ma , przy odczytywaniu widnieje blad ' Kontroler stacji dyskow zglosil blad ktory nie zostal rozpoznany przez sterownik stacji dyskow" przeinstalowanie sterownikow z plyty nie pomaga, zmiana biosu na inne rowniez nie. Ma ktos pomysl na rozwiazanie tego problemu? badz z nim sie spotkal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 http://img523.imageshack.us/my.php?image=msi6on.jpg w ramach ciekawostki raczej;] (nawet na nf7 bylo wiecej:P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Jakis czas temu ustawilem plytke na pewne stabilne ustawienia i dalem sobie spokoj z zabawa. Widze ze nawet juz sie nie pojawiaja nowe biosy :( Moze chce ktos kupic plyte z podpisu? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) Ja u siebie wsadzilem nieco inne pamiatki ;) Patrioty SignatureKH 2*512.. Narazie nie narzekam, ale widze, ze lubia volty :lol: Na poczatku mialem troche problemow zeby je rozgryzc, ale juz jest dobrze.. narazie lece spokojnie .. 9 * 305 i memki puszczone od 166.. Chyba bede musial zrobic im 3.3v .. A jak tam .. Wykombinowaliscie cos aby mozna bylo dac ponad 3.3v ?;) Kurcze .. Zastanawiam sie jeszcze nad tym nieszczesnych IHS'em.. Bo martwia mnie skoki temp. .. Radiator na Pentku niby zimny, ale to moze byc przez to ze czapa nie styka sie dobrze z rdzeniem.. Czapa i Pentek zimne, a rdzen w srodku kto wie :sad: Edytowane 30 Grudnia 2005 przez :)krzymack_opole(: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Witam Może głupie pytanie zadaje.. ale chciałbym prosić was o małą pomoc. Otóż czy na tej płycie bedzie działać Opteron 144 ?? Niby socet 939 itp ale niemam poprostu pewności a niechciał bym kupić i potem by sie okazalo że nie działa. Sorki za lamerskie pytanie :( Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vice Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Odpowiedzcie prosze na moje pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zmień na inny kabel FDD może zwyczajnie masz uwalony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 A wiecie co z tym opteronem ?? Czy to chodzić wogóle bedzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 poczytaj kilka stron wstecz.. bylo napisane od jakiego biosa opterony hulaja na tej mobo.. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 :)krzymack_opole(: ---> No troszke sie myliłeś ;) Bo było o Athlonach X2.. A o moim przypadku zero info ;) Chodź Opteron to teoretycznie FX... No nic pozostanie mi tylko zdac relacje jak to bedzie.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 nom to zycze powodzenia .. ale moze warto ustawic sie z tym kims, od kogo bierzesz tego proca ,ze jakby co to abys mogls go zwrocic ... to jak z tymi napieciami ;> :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Procka biore z Arche_Net... napisałem do niech powiedzieli że bedzie działać... no sie przekonam ;) Chyba bede pierwszy który ma taką kombinacje ;) Zdam relacje ofcourse ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Procka biore z Arche_Net... napisałem do niech powiedzieli że bedzie działać... no sie przekonam ;) Chyba bede pierwszy który ma taką kombinacje ;) Zdam relacje ofcourse ;) Nie bedziesz pierwszy ;) (choc u mnie akurat 146). Proc dziala normalnie, nie ma problemu. Teraz chyba mam BIOS 1.C3 jak dobrze pamietam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Ooo dobrze wiedzieć że ktoś ma wogóle opterona ;) We wtorek bede miał wiec odezwe sie co i jak ;) Własnie jak z OC na tej płycie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 zapewne jak zawsze bedzie git :D porob testy pokrec i daj sceeny :) czekamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalaka Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam Możecie mi napisać co warto zainstalować z pakietu do chipsetu "nforce_5.11_winxp2k......" stery do realteka mam zainstalowane osobno najnowsze, karte 1394 mam wyłączoną bo nie używam. i nie wiem co odptaszkować do instalacji a co nie ? Przepraszam bardzo ,ale nie mam za bardzo czasu żeby przewertować grupę lub pogoglować :( Z góry wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 ja instalowałem wszystko i jakoś nie marudzi mi komp... [; napewno IDE. nie wiem co to NVIDIA GART oraz szyna SM, a reszte wg uznania i potrzeby korzystania z tego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blade Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 ja instalowałem wszystko i jakoś nie marudzi mi komp... [; napewno IDE. nie wiem co to NVIDIA GART oraz szyna SM, a reszte wg uznania i potrzeby korzystania z tego... Nvidia GART to sterownik od AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...