Skocz do zawartości
marcin_groen

--msi K8n Neo2 - Nforce3 Ultra--

Rekomendowane odpowiedzi

Coś jednak pewnie poknociłem z napięciami może to było + 10% ale realne napięcie mierzone miernikiem przy 1,45V + max % to 1,63-1,65V.

Co do hynix-ów to moja MSI ładnie je przyjmowała i w dualu na 255MHz chodziły. W singlu 265MHz każda śmigała. Nawet przez pewien czas plułem sobie w brodę że zamieniłem je na Patrioty które i tak najczęściej chodzą jak Hynixy na 245MHz (Proc 9x300MHz z dzielnikiem 166).

Edytowane przez Madness

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale na X2 moze byc problem, to samo bylo na Asrocku SataII, ktory dla x2 pozwalal na max 1.4V jak sie nie myle (w kazdym razie mniej niz dla Venice/San Diego). Problem chyba lezy w napieciu VID procka - X2 ma mniejsze maximum (Venice 1.45), z postow petrumi wnioskuje, ze X2 ma 1.375 (??).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ridczak, przed chwilą jeszcze raz przetestowałem i max dający jakieś efekty to 1.375V+10%. Co u mnie daje 240x10 :(

A na 1.36b nie wstaje plytka z X2? Niby nie obsluguje, ale na oko powinna dzialac, najwyzej przy starcie napisze, ze nieznany procesor. Jednak moge sie mylic ;) Jesli nic z tego, to pozostaje Vmod.

Moze tu cos jeszcze znajdziesz

Edytowane przez ridczak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu dzisiejszym oficjalnie żegnam się z neo2. Służyła dzielnie ponad 9miesięcy: zawsze stabilna, świetne o/c, bezkonfliktowa. Działała cały czas z pasywnym chłodzeniem chipsetu. Dla mnie jedno z lepszym mobo jakie miałem (a było już tego naście).

Jeśli ktoś się zastanawia nad agp+s939, to tylko neo2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja dopiero dzisiaj przywitala sie z pasywnym chłodzieniem na chipsecie :wink:

Odnosnie bezkonfliktowosci, bezawaryjnosci i mozliwosciach OC moze swiadczyc ten topik.

Ja swoja neo2 pozegnam za jakies 5 miesiecy... chociaz bardziej prawdopodobne ze na przelomie czerwca/lipca przesiade sie na cos z socket AM2 B) moze w nazwie bedzie X2 :wink:

ja tu gadu gadu... ale co by nie mowic pod agp z x939 tylko neo2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy od tego jakie masz chlodzenie na karcie graficznej :] ja musialem wycinac zlotego zalmana bo niedalo sie go zalozyc przez radiatory na karcie graficznej :]

co dziwne zloty zlman nie zakrywa calego chipsetu (zostaja po bokach krawedzie chipa dospownie z 2 mm po obu stronach) ale dziala idealnie.

Pytanie czy zloty zalman czy niebieski... nie wiem oba maja 36g aluminium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... no to wezme chyba jakiegos zalmana bo o to ze karta bedzie przeszkadzac nie musze sie martwic ;) Tylko wydaje mi sie dziwne wykonanie tych zalmanow :blink:

edit:

niebieski zalman ma 54g alu, a nie 36 :) :D

Edytowane przez :)krzymack_opole(:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos z was mial problem ze stacja dyskow? u mnie po zmianie biosu nie ma , przy odczytywaniu widnieje blad ' Kontroler stacji dyskow zglosil blad ktory nie zostal rozpoznany przez sterownik stacji dyskow" przeinstalowanie sterownikow z plyty nie pomaga, zmiana biosu na inne rowniez nie.

Ma ktos pomysl na rozwiazanie tego problemu? badz z nim sie spotkal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja u siebie wsadzilem nieco inne pamiatki ;) Patrioty SignatureKH 2*512.. Narazie nie narzekam, ale widze, ze lubia volty :lol: Na poczatku mialem troche problemow zeby je rozgryzc, ale juz jest dobrze.. narazie lece spokojnie .. 9 * 305 i memki puszczone od 166.. Chyba bede musial zrobic im 3.3v .. A jak tam .. Wykombinowaliscie cos aby mozna bylo dac ponad 3.3v ?;)

Kurcze .. Zastanawiam sie jeszcze nad tym nieszczesnych IHS'em.. Bo martwia mnie skoki temp. .. Radiator na Pentku niby zimny, ale to moze byc przez to ze czapa nie styka sie dobrze z rdzeniem.. Czapa i Pentek zimne, a rdzen w srodku kto wie :sad:

Edytowane przez :)krzymack_opole(:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Może głupie pytanie zadaje.. ale chciałbym prosić was o małą pomoc. Otóż czy na tej płycie bedzie działać Opteron 144 ?? Niby socet 939 itp ale niemam poprostu pewności a niechciał bym kupić i potem by sie okazalo że nie działa. Sorki za lamerskie pytanie :( Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procka biore z Arche_Net... napisałem do niech powiedzieli że bedzie działać... no sie przekonam ;) Chyba bede pierwszy który ma taką kombinacje ;) Zdam relacje ofcourse ;)

Nie bedziesz pierwszy ;) (choc u mnie akurat 146). Proc dziala normalnie, nie ma problemu. Teraz chyba mam BIOS 1.C3 jak dobrze pamietam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Możecie mi napisać co warto zainstalować z pakietu do chipsetu "nforce_5.11_winxp2k......" stery do realteka mam zainstalowane osobno najnowsze, karte 1394 mam wyłączoną bo nie używam. i nie wiem co odptaszkować do instalacji a co nie ?

Przepraszam bardzo ,ale nie mam za bardzo czasu żeby przewertować grupę lub pogoglować :(

Z góry wielkie dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja instalowałem wszystko i jakoś nie marudzi mi komp... [;

napewno IDE. nie wiem co to NVIDIA GART oraz szyna SM, a reszte wg uznania i potrzeby korzystania z tego...

Nvidia GART to sterownik od AGP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi