kassiunia Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 1.Zasilacz nie najgorszy, aczkolwiek nie najlepszy 2. 0450, 0444,0441 ogólnie wszystkie z 2004,ale to jest loteria możesz mieć niby dobrą serie a bedzie się kiepsko kręcić :-( , pogadaj z Raptorem może ma selekcjonowane :-) , albo interpoler też selekcjonował 3.Płytka jest naprawdę super, jedna z najlepszych na NF3 , wiadmo jeden bedzie miała jakies bugi inny nie( ja mam cool) jak coś to mogę sprzedać :-) 4.pamiątki na 166 i możesz kręcić, nie są to demonki ale zawsze coś 5 . Kup lepszy zasilacz :-) Taganek albo coś z szefa ale lepszego z aktywnym PFC pozdrawiam :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patras Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 ja kupilem swoja MSI K8N Neo2 Platinum wlasnie w apollo.pl ... czekalem na nia ponad tydzien od zamowienia. Przy plytce byla ikonka ze jest aktualnie dostepna od reki ... zamowilem i przez kilka dni zadnego maila od nich nie dostale (zero odp) a wyslalem 3. Potem pojawilo sie ze czekaja na dostawe. Po jakis 12 dniach plytka byla juz w domku a maila ze zostala wyslana dostalem dzien po tym jak ja otrzymalem :wink: przesylka bardzo dobrze zapakowana z plytki jestem zadowolony narazie nie odnotowalem zadnych problemow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Ja kupiłem w komputroniku płyta przyjechała po 3 dniach, też nie mam z nią problemów. Co do procka to tutaj jest prawdziwa loteria jak napisała poprzedniczka, mój jest z niesławnej serii CBBID 0451 ale 2550MHz na 1,55V stabilnie. A zasilacz poszukaj sobie trochę lepszy (będę sprzedawał mojego Tagana jak by co to wal śmiało na PW). pozdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patras Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 jaka macie temerature na mostku plyty glownej pod tym zlotym coolerem ?? ja mam 46C (default wszystkie ustawienia, miezone dioda termiczna). ile max ten mostek moze wytrzymac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Ja wymienilem to dziadostwo (zobacz ile masz np. pasty termicznej pod tym coolerem: praktycznie zero! to nie ma prawa chlodzic) na pasywnego coolermastera z serii premium. Dodatkowo wieje na niego 120mm z Heater Core'a i temp jeszcze nigdy nie przekroczyla mi 35-36C (sprawdzane czujka zewnetrzna0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patras Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 dzisiaj zdejme to zlote 'cos' i lukne ... najwyzej naloze Arctic Silver 5. Niewiem czy by mi takie cos co ty masz tam weszlo ... jest tam strasznie malo miejsca bo mam na grafice Zalmana VF700-CU <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Zmień pastę pod coolerem ja nałożyłem Arctic Silver Ceramique i temperaturka od razu spadła o ok. 7-8 stopni możesz się pokusić o małą polerkę spodu też powinno dodatkowo pomóc. A tak wogóle to nie ma zabardzo co wsadzić zastępczego na mostek ze względu na jego umiejscowienie. pozdr, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patras Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 hmm a bede musial wyjac plyte glowna z obudowy czy da sie to zrobic majac dostep tylko od przodu coolera ?? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 hmm a bede musial wyjac plyte glowna z obudowy czy da sie to zrobic majac dostep tylko od przodu coolera ?? <_< 1306869[/snapback] :blink: , muhaahah nie no sorki , będziesz musiał wyjąć płytę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Teoretycznie nie- da sie z gory obciac te kolki i zdjac oryg radiator. Przy okazji- czy my piszemy o tej samej plycie? Ja mam x800xt, ktora krotka karta nie jest, a miejsca by zalozyc jakies NORMALNE chlodzenie na chipset mobo jest duzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patras Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 no ja mam radka 9700 i gdy bylo boxowe chlodzenie bylo duzo miejsca ale teraz jest zalman VF700-Cu i za duzo tam nie ma ... to co ty masz zamast tego zlotego coolera moze wejdzie (na styk). Co bedzie wydajniejsze jakis radiator coolermaster albo Zalman ZM NB32J bez zadnych dodatkowych wiatrakow czy to co jest teraz na plytce (zloty cooler) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Ja mam to: http://www.4max.com.pl/default.asp?g=142&gg=19&produkt=988 Wyszlifowana podstawa, a pod nia AS5. Dodatkowo proc jest chlodzony woda, czyli nie nagrzewa otoczenia, a z przodu stackera wieje przyjemna zimna bryza ze 120mm @5V ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Przy okazji- czy my piszemy o tej samej plycie? Ja mam x800xt, ktora krotka karta nie jest, a miejsca by zalozyc jakies NORMALNE chlodzenie na chipset mobo jest duzo... 1307501[/snapback] Mój błąd, ja mam na karcie Tt Giant III i u mnie już nic nie wejdzie. Trochę się zapędziłem z tą oceną. Ale może by pasował taki Revoltec http://www.4max.com.pl/default.asp?g=141&gg=19&produkt=262 trochę zwolnić wiatrak i chyba by było cicho i wydajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Potrzebuje szybkiej pomocy (a wlasciwie moj kumpel bo on nie ma teraz dopstepu do netu). Kumpe sklada kompa A64 2800, Msi K8N, 512 MB Twinmos, zasilacza 350W Mode Com. Jak próbuje wlaczyc kompa to slyszy 3 piski (po ok sekundzie kazdy) pozniej przerwa z 5 sek i dalej to samo. Co to moze byc? Pamiec, grafika, procek? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KruK Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Potrzebuje szybkiej pomocy (a wlasciwie moj kumpel bo on nie ma teraz dopstepu do netu). Kumpe sklada kompa A64 2800, Msi K8N, 512 MB Twinmos, zasilacza 350W Mode Com. Jak próbuje wlaczyc kompa to slyszy 3 piski (po ok sekundzie kazdy) pozniej przerwa z 5 sek i dalej to samo. Co to moze byc? Pamiec, grafika, procek? Z góry dzięki za pomoc. 1308800[/snapback] Do msi dodawany jest calkiem fajny sledz z usb i 4 diadami po podlaczeniu sygnalizuja one co z kompem w danej chwili sie dzieje , test cpu, mem itp. Ale sadze ze to problem z pamieciami, na tej plycie ma znaczenie w ktory slot (kolor) wlozysz pamiec ( single side, duble side) i czy 333 czy 400 ddr, poczytaj instrukcje i bedzie git :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Tez stawiam na pamieci. Te piski sa dla nich wlasnie charakterystyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 (edytowane) hmm o tym urzadzanku to kumpel mi cos mowil przez fon, to podobno cos pisalo o wczesnej fazie inicjacji chipsetu. Dalem znac kumplowi zeby ze slotami pamieci pokombinowal. Pamiec ma tam Twinmos 512 pc3200 --update--- po sprawdzeniu pamieci w innym kompie okazaly sie ze to one sa wadliwe. Dzieki za pomoc Edytowane 3 Marca 2005 przez tomboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj88 Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 witam wszystkich na tym forum stalem sie wlasnie szczesliwym (narazie) posiadaczem athlona 64 3200 i ma dwa pytania 1. sandra czy cpu-z pokazuje mi napiecie w granicach 1.35-1.36v, a ustawione mam teoretycznie 1.5 2. nie moge przekroczyc magicznej bariery 2500mhz przy tym lub wyzej nie przechodzi mi ani super pi ani prime95, mimo podwyzszania napiecia. pamiecia zanizylem i taktowanie i timingi wiec to nie ich wina, chociaz to elixiry wiec cholera je wie moj konfig to a64 3200, msi k8n neo2, 2X256 elixir 400, radeon9500,zasilacz deer 350lub400 nie chce mi sie wlazic pod biurko zeby sprawdzic. cooler boxowy. jak jutro lub w pon go bede zmienial to zobacze z ktorego tygodnia ten procek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj88 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 ^UP^UP^UP^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) Dla wszystkich, którzy wachają się zdjąc wiatraka z nb i przesmarować pastą, zdjęcie: NB na K8N Neo2 - a ludzie na abita za pastę na nf7 psioczyli :) przed przesmarowaniem miałem 325mhz stabilne, po mam 340 stabilne. ciekawe ile bedzie jak blok założe... na razie muszę top zrobieć, bo top z abandona nie wchodzi pod radiatory ma grafice i zasłania tą zapinkę przy agp...:( Edytowane 7 Marca 2005 przez Iwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patras Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 ja mialem jeszcze mniej tej pasty niz ty jakas 1/3 tego <_< przesmarowalem mostek pasta arctic silver 5 i jest duzo lepiej :wink: temperatura miezona dioda zewnetrzna -----> przed okolo 48C (zdazalo sie ze przekraczalo nawet 50C !!) ... teraz okolo 39C (jeszcze nie widzialem zeby 40C przekroczylo :D zobaczymy po jakims tygodniu ... powinno byc jeszcze lepiej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 i też o ile ci wzrosła możliwość oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patras Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 narazie nie moge tego sprawdzic bo mam w domu kosc ktora maxa idzie na 140. robilem tez testy na kosci kingston 512 400ddr. jutro 2x512 hynix bedzie to sie pochwale :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) mojej odbilo albo ja zepsulem;) wczoraj 8x320 1.5v i pamieci na 166 a dzisiaj nie chce wstac na 240 i pamieci synchro chociaz jak testowalem predzej to wszystko smigalo 1:1 nawet przy 9x290 ... edit: moje hynixy na kt400 - 220 i bezblednie w memtescie a na k8n sie sypia przy 210? lol:D Edytowane 7 Marca 2005 przez johnyboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikołaj88 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 wlasnie wymienilem elixiry na kingstony i zobacze co sie bedzie dzialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sayetan Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Dla wszystkich, którzy wachają się zdjąc wiatraka z nb i przesmarować pastą, zdjęcie: NB na K8N Neo2 - a ludzie na abita za pastę na nf7 psioczyli :) wow :) heh to mam wielka ochote zmienic ten wentylatorek ale jest jeden problem, mam VGA Silencera Rev.3 a z takim chlodzeniem to ja ledwo wkladam i zapinam karte na AGP, a szkoda... bo zalman nie wejdzie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 sayetan - nie chodzi o samą zmianę, ale o przesmarowanie pastą nb, bo w 3/4 jest suchy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patras Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 moje hynixy ...... na k8n sie sypia przy 210? lol:D 1315636[/snapback] no teraz to mnie wystraszyles ... :mur: mam nadzieje ze az tak zle nie bedzie licze co najmniej na 230 przy cl.2.5 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 mojej odbilo albo ja zepsulem;) wczoraj 8x320 1.5v i pamieci na 166 a dzisiaj nie chce wstac na 240 i pamieci synchro chociaz jak testowalem predzej to wszystko smigalo 1:1 nawet przy 9x290 ... edit: moje hynixy na kt400 - 220 i bezblednie w memtescie a na k8n sie sypia przy 210? lol:D 1315636[/snapback] to raczej zepsułeś, bo na mojej hynixy latają ładnie na 270mhz 3-4-4-8 2.8v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 tylko powiedz mi co zepsulem bo nawet 9x240 nie chce smigac tylko sie sypie podczas ladowani windy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...