Drozda Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 No to tak jak obiecałem, chodź z opóźnieniem ;) Oto początek mojej zabawy ;) Obiecuje wiecej, jak tylko czas bede miał. Standartowe napięcie... bios 1.B czy coś w podobie. Stay Tuned ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) ramik masz fajny wiec bedzie to wszystko łądnie grało... mnie ram blokuje :( musze go zmienic... chyba z 1 GB zrobie porzadne 512 i najwyzej pozniej doloze do duala.... jakie ramki polecacie do tego MSI i Venica? hehe dodam od siebie ze zmienilem tego wyjka na Zalmana Niebieskiego wypolerowanego i tempeeraturka identyczna jak na tym małym wyjcu :P fotki w dziale chłodzenie konwencjonalne, temat o Arctic Frezerku przylepiony... I nie martwcie sie Radeon + Pentagram xc-80 mieszcza sie z tym zalmankiem bez problemu bez zadnych ciec :D Edytowane 5 Stycznia 2006 przez $kubi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 hehehe ja mam kingmaxy dziadowskie :P Ale widze że chyba takie nie są :D Na Abicie Nf7 niechciały powyżej 210Mhz wyjsc.... Mam mały problemik... Otóż jak wezme np Uruchom Ponownie.. i po tym chce wejść do biosa to jest lipa... zwiecha... i mryga pasek w lewym górnym rogu - trza kompa z prądu wyłączyć i dopiero działa...Spotkał sie ktoś z tym ?? Dodam że nawet na nie kręconym tak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 zobaczymy co powie przy 1,6V.ja wlasnie zrobilem na szybko railmoda na tym dziadostwie msi i nowy infineon bh6 smiga sobie 250 2-2-2-5 ;D szkoda ze single Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 http://i8.photobucket.com/albums/a26/Drozda86/Opteron.jpg narazie tyle jak biore na 275 Mhz to zwiecha ;) Ale to ram na 100%.. no co wymagać od takiego Kingmaxa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 nie masz dzielnikow ze na ram marudzisz? wrzuc na proca 1,6V (od czego masz wc) i jazda z fsb.w ogole zauwazylem jakas manie krecenia opteronow na ac.potem im sie procki koncza na 2600 bo 55stopni po 2minutach prime.smiechu warte oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 No to sie zaczeły..ekhm schody.. Zmniejszenie taktowania pamięci oraz 1,55Vcore, na 280Mhz zwiecha :/ Trza bedzie bios chyba zmienić.. tylko ciekawe czy ruszy starszy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 najwyzej ci napisze "unknown cpu" nie ma strachu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Tak jak radziłeś Johnyboy, większe napięcie,wolniej ramik i jazda ;) Udało sie narazie 290Mhz.. Jak biore 295Mhz to już zwiecha... trza bedzie biosa zapodać lepszego.. (Problemem okazało sie HT x2...teraz 3x jest i ok) Nie było potrzeby zwiększania napięcia ;) Tylko niestety na 295 Mhz zwiecha :/ Ht x3.. Jak myślicie może to być wina biosa ? (dodam że jakie kolwiek zwiększanie napiec, zmiana timingów nic nie daje..) Edytowane 6 Stycznia 2006 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Testował ktoś bios 1.C Beta3 ? Jaki bios byście polecili do ramu na TCCD? pzdr... [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Troche z tą płytą powalczyłem, no i wyniczki niżej ;) Napięcie +5%. Temperatura około 51* w stresie - w co wątpie bo wode mam ;) Na dotyk woda ledwo ciepła... chłodnica letnia...Niewiem czemu w Sp2004 inny zegar jest a w cpu z i clockgen 2,8ghz :| Edytowane 7 Stycznia 2006 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) ladny wynik przy naprawde przyjemnym napieciu.pamieci nie chca smigac przy 133? wychodzi ~207 MHz edigma_pl ja mam ogolnie problem z tccd na tej plycie przez chlodzenie.potrafie wycisnac na dfi 306MHz 2,5-4-3-8 ale na MSI pamieci sie strasznie grzeja i po chwili wysypuja. pomimo nawiewu nie da sie ich efektownie chlodzic bo radiatory sa doslownie do siebie przytulone.mimo wszystko bios 1.36 Edytowane 7 Stycznia 2006 przez johnyboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Niestety coś z tymi pamieciami nie tak chyba jest... bo przy niższym HTT latają nawet 225Mhz... a jak biore wyższe to niema mowy aby szły powyżej 200Mhz :( A teraz potwierdzenie tego że procek jest raczej stabilny ;) Prawie 2,5h Sp2004 ;) Edytowane 7 Stycznia 2006 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 ja mam ogolnie problem z tccd na tej plycie przez chlodzenie.potrafie wycisnac na dfi 306MHz 2,5-4-3-8 ale na MSI pamieci sie strasznie grzeja i po chwili wysypuja. pomimo nawiewu nie da sie ich efektownie chlodzic bo radiatory sa doslownie do siebie przytulone.mimo wszystko bios 1.36 no ja będę miał niedługo Corsairy XMS. Zobaczymy co to będzie... ;-) // Zatem ktoś testował bios 1.C3 [najlepiej wersje dla tccd]? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Mam do was pytanie, czy Wam też tak cewki piszczą ?? Bo u mnie to normalnie tragedia :/ Wściec sie można :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 wlasnie przykladam ucho i nie bardzo slysze...... gdzies jest artykol o super glue i cewkach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 u mnie również nic nie słychać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) No domyślam sie że Super Glue można zalać, chciałem sie poprostu dowiedzieć czy u Was też coś takiego występuje.. niema to jak używaną płyte kupić :angry: EDIT A możecie sprawdzić czy w stresie wam koncert grają ? Bo u mnie to tylko czyjegoś głosu brakuje i hit roku by był :D Edytowane 8 Stycznia 2006 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 one piszcza nawet jak sie scrolem od myszki stronne przewija.wystarczylo zalac silikonem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ehhh koncert to one nieziemski dają... a że na gwarancji płyty nie mam to sie zaleje je ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Witam. Mam pytanie w sprawie RAID0 na tej płycie. Może ktoś stawiał i się podzieli uwagami lub skomentuje. Kupiłem 2 x WD 1600JS SATA II. Podłączyłem do 3 i 4 portu SATA (to chyba obojętne a na 1 i 2 jakoś mi nie działa). W biosie włączyłem obsługę SATA i RAID. F10 i ustawiłem striping dla dwóch dysków - status "zdrów". Instalacja sterów NV raid i wszytko OK. Manager dysków, tworzenie partycji i nadal OK. Nie mogę jednak postawić systemu na tym raidzie. Podczas instalacji zawiesza się. F6 oczywiście było grane - stery NVIDIA Nforce ATA RAID Class Conroller + Nvidia Storage Contr. (wszystko z dyskietki od mobo) wrzucone pdczas instalacji Winxp sp2. help plis! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Ja tylko odpowiem na część pytania, bo więcej nie wiem :P Sata 1 i 2 są bez blokady i mając podkręcone cpu nie radziłbym tam podłączać czegokolwiek, a już na pewno nie dysków ;) 3 i 4 są ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 hi draak, to pewnie dlatego nie działały tam podłączone :)) walcze dalej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Mam do was takie pytanie. Jakie HTT wycisneliście na tej płycie.. bo u mnie 325Mhz i żadna konfiguracja ramu, napięc, timingów, zmiana biosu nie pozwala na wiecej :( Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy71 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Witam na dniach planuje zmiane mojej dotychczasowej platformy z AthlonXP na Athlona 64 i zastanawiam sie nad zakupełm do niego płyty MSI Neo2 Platinium. czy to dobra płyta? wyposażenie jak dla mnie ma extra, ale czy nie ma z nią problemów? widze ze OC idzie wam ładnie;) prosiłbym ogólnie o jakies uwagi najlepiej obiektywne;p czytałem tez juz o jakims problemie z cewkami, sa jeszcze jakies pojawiajace sie u was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 hm no to ja polece ta plytke , bo jest dosyc tania i dobra, oc jest wporzo, jedyny minus jak dla mnie to ta wyjka na chipsecie... ale zmienilem to na zalmana niebieskiego i super :D u mnei tam nic nie piszczy , zreszta zawsze mozna temu zapobiec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 1. mobo najlepsze imo w swojej klasie (939 + agp) 2. oc -> sam zauwazylem ze mobo pozwala na zabawe. jedyne ograniczenie do VDIMM, no ale zawsze pozostaje modzik lub OCZ Booster ;-) 3. jak zwykle trzeba zmienic chlodzenie na chipsecie ale to standard :P 4. kazdy problem da sie rozwiazac! :D pzdr i dobrego zakupu zycze ngm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) 2) szkoda hajsu na boostera a mod wymaga ciecia sciezek - chyba ze wystarcza ci 3,3V z rail moda (jak masz winbondy to tylko epox;/) 3) u mnie tego wiatraka nie slychac na 7V 4) z tym akurat sie zgodze;] cewki nie za rzadnym problemem.jak masz na tyle energi zeby zmienic axp na a64 to na zalanie cewek tez ci starczy Drozda: mnoznik na 8 dzielnik na 100 i jedziesz z htt do gory.jak sie wysypie na 325 to mobo albo procek i juz nic nie zrobisz. Edytowane 14 Stycznia 2006 przez johnyboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Na 100% płyta sie skończyła.. mnożnik procka x7... HTT 330Mhz zwiecha, resety itp.. czyli maxem mojej płytye jest dokładnie 325MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 moja meczylem to stoi stabilnie na 345mhz, wstaje jeszcze na 355mhz ale czasem zaliczy zwieche..hmm..wyrzuce kompa na balkon to ja jeszcze pomecze ;d ale poki co nawet nie mam jak ramu wyciagnac bo lape mam w gipsie :lol: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...