Skocz do zawartości
marcin_groen

--msi K8n Neo2 - Nforce3 Ultra--

Rekomendowane odpowiedzi

o to u siebie ustalilem plytka odpala stabilnie htt 300 testowane 8x300 niewiem moze piterowi cos sie pogrzmocilo a moze to ta msi niedobra :D po 2 co wykombinowalem w windzie laduje 9x300 1.52 i sp 2004 jakies 15 sekund idze lol i jest to najstabilniejsze sytawienie ale jak juz zapodam kolo 1.75v to po 1 gora 2 sekundach kaputt nie wiem co to jest ale jak dla mnie to jakas sprzecznosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narkus coś mi sie wydaje że u Ciebie ta płyta poprostu niewyrabia :| To dokładnie u mnie jest to samo.. im wieksze HT to niema bata aby było stabilnie.. nawet jeśli proc dostaje ogromne napięcie...a sprawdziłem to w łatwy sposób.. mnożnik w dół... 7x 330 i nawet sie nie podniosła. A max jakie udało sie wycisnąć to 325mhz zarówno na mnożniku 9x jak i 7x... czyli nasuwa sie jedno - to już jest koniec jej możliwości ;( $kubi powiem Ci szczerze... DFI na nf3 jest wykastrowane.. ale napewno lepsza do OC jest (tak przypuszczam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to u siebie ustalilem plytka odpala stabilnie htt 300 testowane 8x300 niewiem moze piterowi cos sie pogrzmocilo a moze to ta msi niedobra :D po 2 co wykombinowalem w windzie laduje 9x300 1.52 i sp 2004 jakies 15 sekund idze lol i jest to najstabilniejsze sytawienie ale jak juz zapodam kolo 1.75v to po 1 gora 2 sekundach kaputt nie wiem co to jest ale jak dla mnie to jakas sprzecznosc

<_< ja jade na codzien 8x305 na 1,25V z div 133. Na ustawieniach 9x300 winda laduje mi sie na def. V do rock stable potrzebuje 1,45V.

m wieksze HT to niema bata aby było stabilnie.. nawet jeśli proc dostaje ogromne napięcie...a sprawdziłem to w łatwy sposób.. mnożnik w dół... 7x 330 i nawet sie nie podniosła. A max jakie udało sie wycisnąć to 325mhz zarówno na mnożniku 9x jak i 7x.

hmmmm cos mi sie przypomina ze moja bootowala sie na HTT > 330, jednak dawno tego nie robilem wiec nie dam sobie glowy obciac, dzisiaj w kazdym bądz razie sprawdze, max HTT na jakim sie bootuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm moja max co pamietam botowala sie 7*355, ale ost.znow chcialem tyle dac i .. raz wstaje a raz nie .. moze juz zmeczona.. i nie wiem co Wy tak narzekacie? wezcie pod uwage to ze uzywamy biosow hmm nieoficjalnych..;) ale mimo wszystko ciesze sie ze wzialem ta masi a nie dfi ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie ta kostka bedzie dobra pod ta plyte?

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820231021

jest test na tweaku i w rankingu jest pierwsza a ze jest okazja kupienia to chyba warto sie skusic? :P

gosc ktory ja testowal robil to na napieciu 2,6 wieksze nie pomagalo wiec na ta msi stworzona kostka :D

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie ta kostka bedzie dobra pod ta plyte?

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820231021

jest test na tweaku i w rankingu jest pierwsza a ze jest okazja kupienia to chyba warto sie skusic? :P

gosc ktory ja testowal robil to na napieciu 2,6 wieksze nie pomagalo wiec na ta msi stworzona kostka :D

pozdrawiam

hmmmm ja mialem A-daty 400 zwykle, ktore podobno (zdaniem luks_pl) robily na tej plycie 250 na 2,85V a u mnie max 220, wiec roznie z tym bywa, moze te pamieci sa bardzo dobre dla msi a moze..... moze........

PS: co do pamieci testowalem przedwczoraj Kingmaxy 400 (na czerwonym laminacie) i na 2,7V szly 235, co jest dziwne to to ze mialem problemy z wejsciem do biosu :blink: wciskalem Del i pojawiala sie tylko "mrugajaca" spacja w lewym gornym rogu i nic.

EDIT: tez sie ciesze ze mam msi a nie dfi :wink:

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buu a co ma twoja wypowiedz o A-Datach do tych Gskilli na Samsungach? :P

Chcialem pokazac, ze nie zawsze jest tak rozowo jak inni mowia, moje mialy wlasnie na neo2 latac 250 a nie dzialaja nawet na 225 :-| . Mam nadzieje, ze jak je kupisz to beda ci lataly tak jak pisza inni :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe ale patrzyles na test? ja nie kupuje u kogos i ktos mi je poleca bardzo tylko sam wybieram na podstawie badań innych :P

ranking:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=162234&st=0

test:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...=1735133&st=217

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh.. nie mam gdzie sprawdzić procka ani ramu :/ wszyscy moi znajomi mają max Athlona XP :| lub Celerona... Teraz mam włożone 2 kości w 1 i 4 slot i chodzą w singlu na 270MHz 2.5-4-3-7 2.75V :|, ale do duala nie moge ich zmusić by chodził stabilnie :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm ja mialem A-daty 400 zwykle, ktore podobno (zdaniem luks_pl) robily na tej plycie 250 na 2,85V a u mnie max 220, wiec roznie z tym bywa, moze te pamieci sa bardzo dobre dla msi a moze..... moze........

PS: co do pamieci testowalem przedwczoraj Kingmaxy 400 (na czerwonym laminacie) i na 2,7V szly 235, co jest dziwne to to ze mialem problemy z wejsciem do biosu :blink: wciskalem Del i pojawiala sie tylko "mrugajaca" spacja w lewym gornym rogu i nic.

EDIT: tez sie ciesze ze mam msi a nie dfi :wink:

Buu u mnie to samo jest.. też mi ta spacja sobie "mruga" czyżby ta płyta sie z pamięciami nie lubiła :blink: To by tłumaczyło dlaczego na wyższym HT one działać nie chcą na zegarach około 200mhz (ram) :-| Jak teraz non stop jade na HT 312MHz, to pamięci na dzielniku 100 działają.. (mają około 156Mhz) a wydaje sie że spokojnie moge sobie na dzielnik 133 ustawić.. miały by około 200Mhz.. no ale jak tak ustawie to komp nie wstaje :mellow: Żonglowanie timingami nie pomaga....

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buu u mnie to samo jest.. też mi ta spacja sobie "mruga" czyżby ta płyta sie z pamięciami nie lubiła :blink: To by tłumaczyło dlaczego na wyższym HT one działać nie chcą na zegarach około 200mhz (ram) :-| Jak teraz non stop jade na HT 312MHz, to pamięci na dzielniku 100 działają.. (mają około 156Mhz) a wydaje sie że spokojnie moge sobie na dzielnik 133 ustawić.. miały by około 200Mhz.. no ale jak tak ustawie to komp nie wstaje :mellow: Żonglowanie timingami nie pomaga....

Ja znowu patrzylem z CL 2,5 i CL3 ale to nic nie dawalo, zwiekszenie napiecia na 2,8V tez nic. Widac ja jestem w troche lepszej sytuacji bo mi bootowal sie komp na 230mhz i dzialal, z dzielnikami tez nie mialem problemow. Chociaz pierwsze testy Oc pamieci robilem clock genem z windy...... pamieci chyba nie halo dla msi <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

widze ze troche tu przycichlo, wiec teraz jama do Was pytanko .. Bawil sie ktos z Was takim oto cackiem na tej plycie: KLIK! ?? Moglaby byc niezla zabawa, jesli by na tej mobo wydusic jeszcze wiecej z ramow... :)

Ja mialem przez jakis czas OCZ Boosterka, jak meczylem na taj plycie BH-5 UTT 2x512. Najpierw mialem OCZ Gold PC3200 z Vdimm modem i kupa, powyzej 215 nie szlo (bledy w GM, niestabilnosc systemu) - oddalem do sklepu. Potem Geil Ultra-x z Boosterem i tez siepaly bledami juz powyzej 210 - 220. Dawalem do 3,6-3,7V i kicha, przy 230 nie szly w ogole - GM sypal bledami zawsze w tym samym miejscu. Teraz siedze na pamiatkach z podpisu na 2.6V i jestem happy, tylko jeszcze ich nie testowalem doglebnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe pamietam jak ja mialem cykora jak zamawialem swoje patrioty.. :lol2: kurierka(tak tak laska:D) czekala, ja uradowany, wsadzam kosci do kompa.. i cisza... :blink: wyciagam bateryjke, wsadzam ja(laska w tym czasie juz tupie:D) i na szczescie wskoczyly.. oczwiscie szybko test czy ruszaja z div'ow roznych, ulga .. i dla mnie i dla laski :D do tej pory nie narzekam, choc powiem Wam, ze wbrew temu, co niby jest prawda ze lepiej wsadzic w 3 i 4 slot , moje kosci maja z nimi jakis hmm problemy.. siedza w 1 i 2 i nie ma zadnych problemow :)

edit:

wie ktos moze czy na biosie 1.36 mod bedzie hulal sempron 3000+ ?

Edytowane przez :)krzymack_opole(:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak ale wychodzi na nia pamieci na dzielniku 100/133 nawet 200 mhz nie maja wiec raczej to nie to proc selekt od pitera wiec to nie to i walek z niebootowanie sie powyzej 1.6v jak dla mnie powod wydaje sie prosty htt obojetnie na jakim mnozniku max 300 stabilne ale nie na mnozniku 9x :blink: na 301 juz na zadnym mnozniku nie rusza :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh Madness widzisz juz niewielu zadowolonych z tej plyty jest(w tym ja) tylko marudza :P wszystkim w glowie Dfi ;d a MSI to juz nagle szajs :cry:

ja sie tam z nia zwiazlem i chyba ja zostaiwe i na niej opre "slabszego" kompa bo chyba pokusze sie o 2 konfigi ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee tam DFI... Nowa płyta Sapphire jest kozak :D Ta Pure Innovation za 730zł :D Ale niestety taka prawda że MSI to jednak szajs jest i tylko to potwierdzają niktóre osoby z tego topika..

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce zmieniac zdania:D dobrze mi na tej jest :) musze jeszcze pomeczyc inne biosy bo od kiedy mam te Patrioty to caly czas lece na 1.36mod ;D eee .. sprawdzalem te patrioty i na cl2 i 2.5 bez problemu sie botuja a na CL3 ... tlyko na 200 MHz ;> to jakis znak ?:D musze im zarzucic 3.3v , na 3v calkiem ladnie sie spisuja jak na takie kostki tanie.. ciekawe jak bedzie wyzej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testujcie na biosie sprzed pół roku i się dziwcie, że macie problemy. Niedziwne jest, że potem taki Jasio Kowalski kupuje w sklepie mobo Epoxa (nie ubliżając tym płytkom, bo może w rzeczywistości są one dobre) ponieważ wyczytał na tłiku, że MSI to badziew, a na DFI go nie stać.

Jak nie chodzi Ci selekt to na początek go stestuj na odpowiedniej platformie (np. takiej na której Piter testował) a potem zjeżdżaj MSI. A może masz pech i akurat Twój proc nie współpracuje tak dobrze z Twoim MSI jak z DFI Pitera (chodzi mi nie o model płyty, a o konkretne egzemplarze)? Może u Madnessa by poszedł na 9x300? Może dysk Ci nie wyrabia? Może masz zasilacz za słaby? A może masz niefart?

n/c

@Drozda: nie ubliżając Ci, ale na Modecomie 350 to napewno będziesz miał WR z tym Opteronkiem... :?

Edytowane przez enigma_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pracuje na msi od wczoraj i nie narzekam :D wgrałem sobie biosik 1.36mod, na sempronika 1.6v i 300x9 full stable :-P na weekend jeszcze się pobawię trochę, jedynie co mnie troche martwi to lekkie przekłamania w podawaniu napięć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi