:)krzymack_opole(: Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 hehe schemacik znam, tylko bylem ciekaw jak to przykleiles bez lutowania ze jest styk dobry :) ja wlasnie dzis zrobielm 3.3v.. ale niestety nie mialem pod reka miernika i nie wiem czy faktycznie bylo.. ale nie widzialem roznicy.. wrecz przeciwnie. utrata stabilnosci.. kiedys jeszcze sprobuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 w sumie fajnie Ci to wyszło. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkus Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 wyjsc wychodzi (ja lutowalem) ale u mnie to daje na moich bh-5utt max 210 mhz jak natrafilem na takie co na 3.3v tyle robia to mam "szczescie" :mur: ale to raczej sie plyta nielubi z memorkami :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 ja chcialbym swojego proca i ramki przetestowac na jakiejs bez jajcarskiej mobo ze tak powiem :D bo ta cos swiruje ;| stala na ht 355 a tera ledwo 330 wyrabia :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Dawno tu nie zagladalem, skonczylem sie bawic moja plyta ale teraz mam pytanko co do SATA. Nigdy nie uzywalem tego zlacza a moze z serwisu wroci mi juz dysk na SATA2 :) Podstawowe pytanie ktore zlacza SATA sa zablokowane i mozna z nich korzystac przy OC ( wiem bylo 100 razy ;) ) Jak jest z dodatkowymi sterownikami do SATA? Mianowicie mam zrobiony obraz partycji z zainstalowanymi sterami IDE v6.21 i chcialbym miec pewnosc ze po przywroceniu obrazu system uruchomi sie z dysku SATA2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 zablokowane sa 1 i 2 , a co do reszty to nie wiem bo lece na ATA133 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 zablokowane sa 1 i 2 , a co do reszty to nie wiem bo lece na ATA133 :lol: Zablokowane są SATA 3 i 4 oraz IDE. Sata 1 i 2 nie posiada blokady AGP/PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) hehe fakt ale gafa :mur: :lol: zmeczony bylem ;D chcialem napisac ze 1 i 2 lepiej wylaczyc:D sorka Was;) edit: wiecie moze cos o nowych biosach do naszej mobo ? chetnie przetestowalbym jakies :) Edytowane 12 Marca 2006 przez :)krzymack_opole(: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 A ja znowu podlinkuje do nowych biosów TU beta 1.D1 a TU 1.C finall od Sideeffecta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 no tak heh testowalem je :] spoko nie jestem jak niektorzy.. patrze na wczesniejsze strony :] tak wiec zadnych eksperymentalnych chyba :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 :P ja jade na C finalu od SideEffecta i jest niezle... [; // zreszta ostatnio nawet nie chce mi sie nic krecic, bo po co :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 nom ja podobnie jakos stracielm zapal do oc .. nie wiem moze to przez ta mobo ;D ja wrzucialem wczoraj 1.D od Sideeffecta i tez nie jest zle ;) teraz zaczne szukac kupca na plyte :) jacys chetni?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matyss91 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 nom ja podobnie jakos stracielm zapal do oc .. nie wiem moze to przez ta mobo ;D ja wrzucialem wczoraj 1.D od Sideeffecta i tez nie jest zle ;) teraz zaczne szukac kupca na plyte :) jacys chetni?:) ile chcesz?? ja moze bym kupił:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 własnie wyłączyłem wentyl na chipsecie i grałem w q4 prawie 1.5h i jak wyszedłem z gry to 35C pokazywało, ale jak paluchem dotknąłem to radiatorek był gorący dosyć, i teraz mam pytanko czy zalman niebieski założony na chipset zda egzamin? czy potrzebny bedzie mu jeszcze nawiew? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) @ Matyss91: hehe gg :P @ marek.t wiesz co maras chyba nie masz przekonania do moich slow :lol: lekki nawiew na 5v nie zaszkodzi a zawsze to kilka stopni mniej... Edytowane 20 Marca 2006 przez :)krzymack_opole(: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 @ marek.t wiesz co maras chyba nie masz przekonania do moich slow :lol: lekki nawiew na 5v nie zaszkodzi a zawsze to kilka stopni mniej... haha no krzymas spoxx masz racje :lol: :lol: :lol wyciszyłem go w sf i wsio gra :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) A ja sprzedam MSI K8N NEO2 platinum na gwarancji do 21/05/2007. Posiadam pudełko i akcesoria (bez taśm IDE). ;) Zmieniam platformę na PCIexpress - cena 230zł zapraszam na neuro@aster.pl :) Edytowane 9 Kwietnia 2006 przez NeuroPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 jaka śmiała decyzja... ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SECRETMAN Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam, dziwna sprawa, płyta jak w temacie, proc Venice 3000 e3. Daje mu na default V 4x HT, fsb 240 x 9. Windows sie nie uruchamia, a na 230 wszystko ok, pamięci są na default 200Mhz. Co to moze byc bo sie nie znam. Po zmianie V na wyższe to samo, ale i tak na default powinno byc wszystko ok. Plz 4 Help. aha bios taki 136Mod.rar, ze stronki 1 w tym topicku. Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez SECRETMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zmniejsz mnoznik HT do 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SECRETMAN Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) nic nie dało :( to znaczy, jest teraz inaczej. Ponieważ na 4x wyskakiwał w biose błąd dysku, teraz na 3x idze windows, po ładowaniu paska czarny ekran, widać myszke i po chwili znika i zwis. tutaj jest jak ten proc był podkręcony na innej płycie niestety nie wiem jakiej ale widać że ma spore możliwości. nie jestem pewien co do tego biosu czy7 dobry. Dokładna wersja odczytana z biosu to: W7025NMS 1.3B6 [bP] 12/18/04 Proszę o pomoc bo nie wiem co zrobić :( Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez SECRETMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Niech zgadne, masz dysk Sata podpiety do Sata1 badz do Sata2, zgadłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SECRETMAN Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Tak, mam maxtora podpietego do SATA 1 co mam przez to rozumiec ? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 podepnij go pod sata 3 lub 4 :] a 1 i 2 wylacz ;] tak to jest z ta mobo... na 1 i 2 sa problemy podczas o/c :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 bo nforce3 nie blokuje wszystkich złącz SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Moi szanowni przedmowcy juz ci wytlumaczyli ;) ja tylko dodam. To nie koniec plyty ani cpu, tylko koniec mozliwosci pracy dysku na wyzszym taktowaniu sata ;) wiec szybciutko przepnij dysk do sata3 i zaczynaj krecic ;) Btw: przydalby sie FaQ na pierwszej stronie :? szkoda ze nie mam czasu na taka zabawę :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SECRETMAN Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 (edytowane) No panowie przepiąłem na Sata3, odrazu poszło w góre :) narazie jest tak jak na screenie, mnożnik HTT 3x, co tu jeszcze zrobic ? :) Bo jak daje tak jak na tym poprzednim screenie to sie wyłącza komp w windowsie. Nie wiem czy to coś nie z napięciami ale jak dałem 1.520 to tak samo. Chociaz zeby było to 2500 :D POZDROOOO :) Edytowane 20 Kwietnia 2006 przez SECRETMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SECRETMAN Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2006 Ok, już sobie poradziłem uzyskałem już wynik który mnie satysfakcjonuje i jeszcze pójdzie spokojnie więcej :) Oto rezultat w screenie, dzięki panowie za porady, dalej sobie sam poradze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SECRETMAN Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) Panowie proszę powiedzcie tylko jeszcze, na jakim (dobrym ale tylko dobrym ;]) biosie śmigacie z tą płytą i jakie mniej więcej rezultaty osiągnęliście. ps. jeszcze pytanko, od czego może zależeć to, że proc chodzi na 9*289 ht ratio 3x. Przechodzi superpi 2mb (więcej nie brałem), odpalam gre, gram 5-10 min i się wyłącza komp. Napięcie 1.520, zasilacz Chieftec 360 pfc. Prosze o pomoc Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez SECRETMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkus Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 (edytowane) powodem wlasnie jest to ze za krotko testowales stabilnosc kompa zapusc S&M na pare godz i sprawdz ramy czy sa stabilne goldmemory wtedy bedziesz wiedzialem co jest nie tak Edytowane 21 Kwietnia 2006 przez Narkus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...