Skocz do zawartości
masin

Rainbow Six 4: Lockdown

Rekomendowane odpowiedzi

heh... z rainbow six'a zrobili cos swatopodobnego ;) ale swat byl duzo lepszy ;p tutaj sterowanie druzyna ogranicza sie do 4 komend - hold, follow me i cos tam jeszcze. Nasz tim sklada sie z 4 osob, mozemy im zmienic ubranko, wyposazenie i do boju :D cale planowanie wcielo, ogolnie masakra. Btw wie ktos jak rozwiazac problemy z dzwiekiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh... z rainbow six'a zrobili cos swatopodobnego ;) ale swat byl duzo lepszy ;p tutaj sterowanie druzyna ogranicza sie do 4 komend - hold, follow me i cos tam jeszcze. Nasz tim sklada sie z 4 osob, mozemy im zmienic ubranko, wyposazenie i do boju :D cale planowanie wcielo, ogolnie masakra. Btw wie ktos jak rozwiazac problemy z dzwiekiem?

"Some people, after installing the game, can't hear the gun and grenade sounds. Here is what I did to fix this problem:

1) You will need to edit the file "options.xml" in the "data" folder of the LockDown demo. Do not be scared by the idea. This file is simply the saved game settings.

2) Use your favourite HTML editor like Dreamweaver to modify the file. Windows NOTEPAD will also work but you must make sure that WORDWRAP is turned OFF.

3) Look for the line shown (useWinMM = "0") and change the setting to "1" instead of "0" (useWinMM = "1"). "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pozniej zdam relacje z gry ;)

Od razu dodam, ze jak ktos mial przeinstalowany system na tej grze bez usuwania jej z dysku to bedzie mial problem z d3dx9.dll, trzeba go pobraic StąD i umiescic w c:\windows\system32

pzdr.

Edytowane przez _oC_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

_oC_ ten link nie dziala... co do gry... poprostu gOOwno... grafika ladna.. i na tym gra sie konczy... do tego mam problemy z dzwiekiem.. nie slychac wystrzalu pociskow.. a kombinowalem juz w roznych ustawieniach.. jednak sterow od dzwieku nie bede zmienial... gr zajmuje po instalacji 6.12 gb co jest wieelkiiim przegieciem... gierke juz odinstalwoalem i postawilem na polce... i wracam do gry w warrock (2 dni temu sie wkrecilem to zeby troche od csa sie odkleic ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie gra widzi chociaz nie jestem zwolennik tego gatunku, a co do dllki to masz przeca google.

Wystarczy wprowadzic: d3dx9.dll taka fraze i odnajdzie wiele pasujacych witryn ech co ja bredze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpisujecie dll na googlach w wyszukiwaniu stron ogolnych i macie strone ze wszystkiemi bibliotekami dll jakie tylko obsluguje komputer klasy PC Mac konsole emulatory i wszystkie platformy na ziemi.Nie ma tam dll ktorego nie znajdziecie.Wszystko to na pierwszej stronie zgory po wpisaniu dll :) Podoba mi sie podtytul tej gry.Sugeruje z niego,ze glowny bohater to John Locke :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.Sugeruje z niego,ze glowny bohater to John Locke :)

Ehh hydro ty maniaku jeden :)

Tez mi brakowalo tego pliku dll. Przeinstalowalem DX z plyty z gra i gra ruszyla. Musial dograc ten plik poprostu. Jak ktos chce moge wyslac mu na mail'a.

Co do gry. Przeszedlem misje ta z bankiem gdzie trzeba bylo odbic tych dwoch zakladnikow i eskortowac ich na zewnatrz gdzie przylecial potem helikopter i stwierdzilem dobitnie ze ta gra to banal. :D Ci zakladnicy gdzies latali po banku. Wogle nie chieli za mna isc. Musialem sie wrocic i dopiero podazyli za mna. Jakis bug ? W kazdym razie 4 to chlam i po 30 minutach uninstall. Juz wole przejsc od nowa 3 ;)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol jaki to jest SZIT. Raz rozkazalem tym debilom zeby otwarli drzwi. Czekalem i czekalem i nagle zobaczylem ze jeden z nich zaklinowal sie przed poprzednimi drzwiami. W zaden sposob nie dalo sie go ruszyc wiec zeby ci dwaj wykonali rozkaz musialem tego co sie zaklinowal odstrzelic LOL. Jedyne co mi sie podoba to to ze sa polecenia glosowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) You will need to edit the file "options.xml" in the "data" folder of the LockDown demo. Do not be scared by the idea. This file is simply the saved game settings.

2) Use your favourite HTML editor like Dreamweaver to modify the file. Windows NOTEPAD will also work but you must make sure that WORDWRAP is turned OFF.

3) Look for the line shown (useWinMM = "0") and change the setting to "1" instead of "0" (useWinMM = "1"). "

To mi pomoglo z dzwiekiem

/ Update a nie zauwazylem ze ktos juz to napisal sorry :D ale jeszcze raz mowie ze pomaga

Edytowane przez aBuSaJe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko się nie śmiać :oops:

Nie grałem to tej pory w Rainbow. Podobał mi się SWAT4

Pierwsza misja: RPA. Schodzę do podziemnego garażu. "Czyszczę" poszczególne jego poziomy. I co dalej? Mogę wejść na klatkę schodową ale zejść niżej się nie da bo schody są zawalone a wyżej też nie bo coś się pali. Co mam zrobić? Gdzie dalej pójść? :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjscie jest poziom wyzej niz najnizszy poziom :D Tylko nie pytaj jak tam dojsc ,bo nawet nie zmeczylem pierwszej misji ,chociaz wychodzilem juz z zakladnikami :lol2:

Ogolnie to Panowie pojechali po tej gierce ,a jak musze przyznac im racje :sad: Ta gra to straszny gniot ,tesknie za Rogue Spear ,chociaz Raven Shield tez byla niezla :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyldą (~) można włączyć konsolę. Jaką komendą wyświetla liczbę fps'ów?

jesli to nadal engine Unreala to pewnie STAT FPS

edit: (nope .. nie dziala. listcmds dziala ale nie ma zadnej komendy do FPS ... )

a co do gry to mimo ze dawno w nic nie gralem to tu mi sie jakos milo gra.. fakt ze malo ten moj oddzial inteligetny.. ale defakto to poki co wcale ich nie potrzebuje za mocno :D

BTW: wciskaliscie B ? widok przez sciany jest ql ;]

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Utknąłem w trakcie misji w Amsterdamie

Terroryści opanowali posterunek policji. Znalazłem już zakładnika (jakiś policjant) ale nie wiem dokąd iść. Wyszedłem na dach ale tam nie ma żadnych drzwi. Mój oddział zszedł po takiej rurowej drabince (łażąc po tym dacu znalazłem) poziom niżej i oczyścił jakieś pomieszczenie ale ja sam nie potrafię po tej drabince zejść. Co robić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Dobra wgrałem sterowniki od karty dzwiękowej nowe i działa :D.

Co i tak niezmienia faktu, że jak dla mnie ta gra jest i tak bajecznie prosta ;/ Przeciwnicy lecą z każdej strony od taki shooter jak delta force ;/ Ai jest po prostu do niczego ;/. Dla mnie beznadzieja jest za prosto i wieje amatorszczyzną z daleka ;/ Wole Raven Shielda. Zawiodłem się niestety miałem nadzieje, że będzie to świetny tactical shooter a to jest jakiś zwykły arcade typu leć i zabij.

Może dla nie których będzie ta gra trudna no ale cóż nie każdy ma zmysł taktyczny.

Edytowane przez JestemNoobem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inny oddział, inna gra - totalny przykład mainstreamowego tytułu stawiającego na grafe i nic pozatym. Niestety, ale jak widac w takim kierunku dązy rynek gier video, juz z deka wypatrzony przez tą durną pogoń za pixelami, szajsderami itp itd... ;f

Nie ma juz gier pokroju R6:RS, LBA, Tomb Raindera 1, takich co jak sie usiadło to poprostu to była poezja innowacyjności, dbania o szczegoly a teraz?... ehh, ale to temat na osobny topic ;f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi