Skocz do zawartości
hruszczof

Najlepsze Zamki W Heroes 3 I 4

Rekomendowane odpowiedzi

W heros 3 najlepsze zamki to ... dla mnie kazdy .. Castel jest ok Rampart tez Dunegon - chyba najmocniejszy ale 0 przyjemnosci z gry, najbardziej oddaje granie Eternal czy jak im Elemental z Armagedons blade ( najtrudniej ) a Necro jest mega wy zwlaszcza z wampirami ;) ogolnie przegieta jednostka ... a co do bohaterow to max atak max spell power ;) umiejetnosci to morale magia powietrza ziemi szczescie logistyka i sorcery ;)

W H4 to mi sie ogolnie giera nie podoba ;) gra ogranicza sie do klepania jednostek max lvlu ogolnie tam rzadzi czarodziej ;) z tytanami i dzinami oraz necro z wampirami ;) (smoki sux) dobry w brew pozorom jest barbarzynca ale troche malo mobilny ;) a postacie to zeby max sie klepaly wrecz = 2 ataki defens i ofens na maxa ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy wiecie Nieumarli są najlepszą armią w grzi + bohater thant najlepiej jak ma komplet nekromancji jest wtedy nie do powstrzymania.

A teraz gram w dodatek wake of gods jednostki 8 poziomu :/ zajebisty jest

masz dowódce na polu bitwy tak jak bohater w 4 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj kuzyn gra Solmyr z Fortecy, tak jak mowił Jin. I robi to samo!!! Teleport, implozja i łancuh piorunów :| Nie da sie z nim grac, tak żeby wygrać ;) Niezdechnieci tez wymiatają. Raz jak grałem miałem chyba z 25k szkieletów ]:-> Rzeź totalna...

Co do bohaterów z Heroes IV. Ja opierałem sie na magi zycia i śmierci. Wampiry są niedopokonania!!! Po każej bitwie jest ich coraz wiecej, a w czasie bitwy ciagle się uleczają :D Normalnie wypas... Do tego Diabeł (ten taki z kosą) ktory tworzy lodowe demony i totala sieczka.

Taką taktyke miałem w IV... jednak i tak wole III. W sobote miałem sesje z kuzynem wiec troche sobie pamięć odświezyłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej tylko solmyr ma przesrane z wojownikiem z kulą przeciwstawieństwa :D

A ja gram wszystkimi a najczęściej to zamek inferno i lochy jak chce grac tak aby byc mocnym to zamek i kolo z psalmem mocy + jak mam supreme archangel to moga mi naskoczyc ( 2 razy wskrzesza 75 obrazen a życia nie pamiętam ;p) a jak brat nieumarlymi gra i ma komplet nekromancij + blood dragons to nic go nie moze zatrzymać teżdarknes dragons sa zajebiste i helllbaron's :D

Edytowane przez Galvatron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heroes3: na 100% Forteca, zaraz za nim Castle

1250078[/snapback]

Forteca=fortress, jak w oryginale, czyli Cytatela po polsku (z hydrami), czy Forteca=Tower (Tytany)? :>

Dzięki za pomoc ale jak byście mogli to napiście troche więcej o heroes 4

1258052[/snapback]

A co tu pisać - kolorowe, cukierkowe, IMHO niemiłe dla oka. Jak wyszli, pograłem trochę i przestałem. Jeszcze potężniejszy stał się Stronghold (cyklopy miażdżą), Necropolis tak jakby też lepiej stoi (wampiry miażdżą, a to że wstają przy nekromancji to już przegięcie). Bardzo dobrze stoi Nature (modliszki z portalu przyzwań sycą). Jakby straciły w moich oczach Tower i Castle, a już na pewno straciły klimat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Necropolis(death) - wampiry i nekromanta mogący wskrzeszać wampiry po walce - przegięcie.

Tower(order) - dżiny (iluzja + song of peace) i mechaniczne smoki + czary: hipnoza i kilka innych - przegięcie.

Stronghold(might) - bohaterowie dobrze wyszkoleni i cyklopy - przegięcie.

Dungeon(chaos), Castle(life) i Rampart(nature) :unsure: - jakoś nigdy mi się nimi nie chciało grać. Chaos dobre ofensywne czary, z jednostek tylko smoki sycą, ale jest ich bardzo mało (1 na tydzień). Life - fajnie wygląda rzucanie masowych spelli (Celestial Armor, Mass Bless, Prayer + Guardian Angel). Nature - nie podoba mi się...

Słyszeliście o nieoficjalnym dodatku do Heroesa 4 o nazwie - Equilibris? Nie miałem okazji tego przetestować ale podobno jednostki są zbalansowane i ogółem gra jest poprawiona (dodatek ten to coś w stylu Wake of Gods dla Heroesa 3).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie dotyczace Heroes 4 a mianowicie edytora map chodzi mi o liste polecen do skryptu zdarzen ktore sie uzywa podczas tworzenia mapy np :gdy bohater wejdzie w dane miejsce albo zdobedzie pewien zamek to powiedzmy w poblizu tego miejsca znikna skały badz inne obiekty.

Prosze o pomoc jesli ktos posiada takie informacje .Ewentualnie jezeli ktos nie ma mozliwosci skopiowania takich informacji to prosz chociaz o wskazanie miejsca z takimi danymi.

Z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi