Rycho Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Mam mały problem a mam jeden pomysł na rozwiązanie go i to nie wiem czy dobry. Wiec mam dziurę w płycie pilśniowej na wiatrak od zasilacza, tak ze mogę go wepchnąć w nią(przednia strona wiatraka) . I o to ten wiatrak ma być połączony do kopa rura aluminiową, (Już mam ta rurę , w kompie są już wycięte dziury i przyczepiona jest ta rura) chodzi mi o to ze nie wiem jak mam przymocować ta rurę do wiatraka . Rura jest wielkości tez wiatraka tak ze przód (to okrągłe wchodzi do niej !) ale ja musze z 2 strony wiatraka ja przymocować !! Nie mam innego pomysłu niż przykręcić wiatrak do płyty dłuższymi wkrętami i miedzy te wkręty włożyć rurę i oblepić szczelnie taśma (tylko ze ładnie to nie będzie wyglądać , ale i tak tego nie będzie widać bo jest schowane pod biurkiem , ale ja chce schludnie i ładnie to zrobić ) . Jak ktos będzie miał jakiś pomśł proszę napisz go !.Dziś załączę fotki do tego topicu żebyście mogli zobaczyć o co mi chodzi dokładnie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostradamus Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 ale po co masz tą rurę z dwóch stron wiatraka przymocować???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Nie nie wiatrak musze przykręcić do płyty pilśniowej a z drugiej strony rurę żeby wiało tą rurą do środka komputera :) .Zamieszczę fotki to zobaczycie bo kurde patentu nie mam żadnego porucz tej taśmy :( ( a tak z opisu to pewnie trudno skojarzyć o co mi chodzi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemik Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Sprobuj tak: Wez blache mosiezna badz miedziana, "odpusc ja"(nagrzej do czerwonosci i zaczekaj az ostygnie)- bedzie latwiej ja wyginac. Wytnij z niej polkole tak aby zewnetrzna krawedz byla dluzsza od obwodu wiatraka a wewnetrzna byla taka jak obwod rury(czyli po zlozeniu bokami wyszedl sciety stozek). na koncach zostaw ok 8cm skrzydelka tak aby ja znitowac zaginajac skrzydelka do wewnatrz(nie bedzie widac nitow), a na zewnetrznej krawedzi wypustki na sruby, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Togoo Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 A mnie sie wczesniej nie spytałes o rade, juz nie jestem twoim kolegą...? :-| :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) Ty to byś sam mógł przyjść do mnie oblukać sprawę a nie :P:P ,a ze cię nigdy niema to napisałem topić na forum. Tu macie link do fotek , jak ktoś ma jeszcze jakiej pomysły to pisać (fotki <span style="color:red;">[ciach!]</span>.... jakości robione aparatem) http://www.emtekunet.ath.cx/~miras/Wentyl Zdjęcie(08) przedstawia jak to ma być przymocowane Ale na razie podoba mi sie pomysł chemik-a . Edytowane 24 Stycznia 2005 przez Rycho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemik Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 jeszcze jeden pomysl podobny ale latwiejszy w wykonaniu zamiast polkola wytnij 4 trapezy ze skrzydelkami na nity i wkrety i polacz je tak jak wczesniej pisalem (latwiej ciac linie proste niz krzywe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 No dobre ale ja pewnie zrobię tak z blachy jakiejś cienkiej zrobię stożek (czapeczkę taką jak ma wróżka :P ) i czubek tego stożka utnę żeby ta rura weszła mi na styk jak już wejdzie ładnie silikonem zakleję te minimalne szparki a drugą strona stożka przykręcę do ścianki . Rozrysuje to jakoś :) na paincie :) http://www.emtekunet.ath.cx/~miras/projekt2 Ponieważ ze serwer mój jest do [gluteus maximus] :) i wolno chodzi poczekajcie chwile , projekt zajmuje 28 KB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemik Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 czyli zrozumiales moja idee tylko pamietaj o skrzydelkach aby zlaczyc stozek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 No zrozumiałem i wielkie THX dla ciebie :) TOPIC ZAMKNIETY :) już wszystko wiem na ten temat :):) :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_exclaim: :icon_exclaim: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) Jakby kogoś to interesowało to zrobiłem te stożki i mam fotki robione aparatem z kom :) http://www.emtekunet.ath.cx/~miras/stozki Edytowane 26 Stycznia 2005 przez Rycho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...