Nightwalker Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Witam mam slackware 10, i jak wsadze jakąś płytke i potem chce wysunąć tacke to napęd nie reaguje na naciśnięcie klawisza "Open" próbowałem wysunąć tacke przez polecenie Eject, albo unmount to zgłasza jakiś błąd, więc wtedy zostaje igła i... awaryjne otwieranie, pod winxp napęd działa wspaniale, jeszcze jedno jak moge zmienić adres sieciowy (MAC) karty sieciowej pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Linux ma taką właściwość, że jak dysk jest zamontowany to się go nie da wysunąć, piszesz: #umount /dev/hdc [czy jakie tam urzadzenie] i dopiero wtedy wysuwasz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 dzięki wielkie, a nie wiesz jak (czy wogóle idzie) zmienić adres MAC karty sieciowej? i czy linuks ma takie coś jak edytor rejestru? pzdr :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Co do adresu mac użyj szukajki, pisałem o tym, zmienia się bezproblemowo. Jakiego znów rejestru? Linux nie ma rejestru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...