Skocz do zawartości
FlaY

Case Modding By Flay

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak chciałe się z wami podzielić tym co zrobiłem z moją budą. Jest ona dopiero ukończona w jakiś 80 % ale to już zawsze coś, reszte postaram się zrobić jak będe miał ferie i troszke więcej czasu. Jest to mój pierwszy mod.

Dołączona grafika

TU znjadziecie więcej fotek

Tak jak napisałem obudowa nie jest jeszcze skończona brakuje plexy i panelu sterowania wiatrakami i oświetleniem. Zasilacz będzie jeszcze modowany będzie koloru czarnego oraz mam zamiar dodać jeszcze jakieś naklejki koloru srebrnego i nóżki koloru srebrnego

Piszcie czy wam sie podoba czy może nie, co byście dodali do tej obudowy

Dzięki za wszystkie posty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam fotki która pokazuje dokładnie wnętrze kompa

Dołączona grafika

A ta pokazuje spód gdzie biegną kable

Dołączona grafika

Narazie kable nie są poukładane ale jak skończe moda to będą

Dodam ze wszystko jest całkowicie zrobione przezemnie bo celem dla mnie były jak najniższe koszty. A buda nie jest może za ładna ale taką miałem do dyspozycji. Obudowa została przedłużona o 7 cm

Edit

Narazie nie mam fotki całkowicie z boku budy jak będe miał dostęp do aparatu to zrobie i zapodam

Edytowane przez FlaY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam małe pytanko czy wymontowywał ktoś z was gniazdo PCI ??dokładnie chodzi mi o ten plastik bo chce go na czerwono pomalować

1233325[/snapback]

Z tego co sie orientuje to musiałbys wylutowywac z płyty...:?

a tego nie radze!!

Kup sobie płytke DFI LanParty...

(wiem fajnie sie mowi 'kup sobie' :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wreszcie ktoś nas wysłuchał i ma porządek w kablach, ja bym jeszcze wentyle pomalował aby wyglądało to jak Volcano 12 co masz na procu...

no gniazdo PCI czy wymontujesz? moze i tak ale nie wiem czy je z powrotem wmontujesz...

edit/

Tagoo ale jak kupi LP to musi jeszcze w katode UV zainwestować i on chce na czerwono pomalować a LP (na sock A) ma zielone, no seledynowe.... jak chcesz podświetlic wnętrze? bo lp ma diodki które troche rozświetlają bude na czerwono....

Edytowane przez DoctorPulse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos niedawno napisal ze ciekawie sie zapowiada rok 2005 :)

Zgadzam sie w 100%.

Dorzuc jeszcze fotki jak juz bedzie wszystko poukladane.

I moja "niewielka" sugestia typu "trzy grosze":

Moze pomaluj te srebrne wiatraki tak jak ten na cpu- beda pasowac i do tasm ata, i do tego wiatraka, i wogole beda spox wygladac ;)

Przy okazji -fajnie by tez wygladal przod (ten kawalek z prawej do przetloczenia) tez w tym jaskrawym kolorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tagoo ale jak kupi LP to musi jeszcze w katode UV zainwestować i on chce na czerwono pomalować a LP (na sock A) ma zielone, no seledynowe.... jak chcesz podświetlic wnętrze? bo lp ma diodki które troche rozświetlają bude na czerwono....

1233716[/snapback]

Widziałem model z czerwonymi... ale bankowo kosztowała duzo...

Jednak spróbuje to zrobić bez wymontowywania gniazda PCI

1233749[/snapback]

A nie boisz sie ze zapaćkasz w środku te styki i nie bedzie łaczyć??

Chyba ze od gory zakleisz... no ale zostanie zwykły kolor plastiku z góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli mi tylko mobo pozwoli na swobodne dojście do wszystkich PCI to zostaną one pomalowane na czerwono Ale wolałbym je wymontować zobaczymy co na to powie elektronik który będzie to wylutowywał i przylutowywał :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fotke zpodam na dniach. Narazie mosfety są chłodzone tylko wentylem który jest puszczony na 5 V są zimne. Płyta nie chodzi na za wysokim FSB bo proc sie bardzo cięko kręci 11x210 1,95 V. Ale przyszłościowo mam zamiar założyć radiatorki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dysk fajnie zamontowany :blink: a co do pci to moze wsadz tam jakąś niepotrzebną karte i wtedy maluj, przynajmniej śie ścieżki niezamalują , a najlepiej ścieżki na karcie pci zaklej taśmą to bedzie jeszcze lepiej

Edytowane przez szaraczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi