FlaY Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Więc tak chciałe się z wami podzielić tym co zrobiłem z moją budą. Jest ona dopiero ukończona w jakiś 80 % ale to już zawsze coś, reszte postaram się zrobić jak będe miał ferie i troszke więcej czasu. Jest to mój pierwszy mod. TU znjadziecie więcej fotek Tak jak napisałem obudowa nie jest jeszcze skończona brakuje plexy i panelu sterowania wiatrakami i oświetleniem. Zasilacz będzie jeszcze modowany będzie koloru czarnego oraz mam zamiar dodać jeszcze jakieś naklejki koloru srebrnego i nóżki koloru srebrnego Piszcie czy wam sie podoba czy może nie, co byście dodali do tej obudowy Dzięki za wszystkie posty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Jak możesz to wrzuć fotki, na których widać bebechy komputera :) No jak dla mnie to wybrałeś trochę brzydką obudowę, ale może coś z niej wykrzeszesz. Zobaczymy jak skończysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj.skorek Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 FlaY bardzo dobra robota. Modding wyglada przeslicznie, jak go widze to az nie wieze ze to ta obudowa, ktora ja widzialem. Jestem pod wrazeniem poprostu brak mi slow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlaY Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) Nie mam fotki która pokazuje dokładnie wnętrze kompa A ta pokazuje spód gdzie biegną kable Narazie kable nie są poukładane ale jak skończe moda to będą Dodam ze wszystko jest całkowicie zrobione przezemnie bo celem dla mnie były jak najniższe koszty. A buda nie jest może za ładna ale taką miałem do dyspozycji. Obudowa została przedłużona o 7 cm Edit Narazie nie mam fotki całkowicie z boku budy jak będe miał dostęp do aparatu to zrobie i zapodam Edytowane 24 Stycznia 2005 przez FlaY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zajefajny mod. Bardzo mi sie podoba. Nareszcie jakiś solidny modzik. Tylko jakbyś mógł zapodać jeszcze fotki z boku, żeby zobaczyć dobrze środek budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rycho Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 No nieźle podoba mi się :) Zasilacz pomalujesz na czarno, kable poukładasz . No niema do czego się nawet czepić :P Dobra robota :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Spoko modzik :) zrobiles cos z niczego :) Ładnie wyszło 5+ :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlaY Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) Mam małe pytanko czy wymontowywał ktoś z was gniazdo PCI ??dokładnie chodzi mi o ten plastik bo chce go na czerwono pomalować Edytowane 24 Stycznia 2005 przez FlaY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 farba uv najlepiej daj... super by bylo ale nie wiadomo czy moizna... APROPOS DOBRA ROBOTA!! TAK 3MAJ FLAY... hyhy pozdro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlaY Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Z UV zrezygnuje może jak będe robił następną bude ale narazie nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Togoo Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Mam małe pytanko czy wymontowywał ktoś z was gniazdo PCI ??dokładnie chodzi mi o ten plastik bo chce go na czerwono pomalować 1233325[/snapback] Z tego co sie orientuje to musiałbys wylutowywac z płyty...:? a tego nie radze!! Kup sobie płytke DFI LanParty... (wiem fajnie sie mowi 'kup sobie' :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) wreszcie ktoś nas wysłuchał i ma porządek w kablach, ja bym jeszcze wentyle pomalował aby wyglądało to jak Volcano 12 co masz na procu... no gniazdo PCI czy wymontujesz? moze i tak ale nie wiem czy je z powrotem wmontujesz... edit/ Tagoo ale jak kupi LP to musi jeszcze w katode UV zainwestować i on chce na czerwono pomalować a LP (na sock A) ma zielone, no seledynowe.... jak chcesz podświetlic wnętrze? bo lp ma diodki które troche rozświetlają bude na czerwono.... Edytowane 24 Stycznia 2005 przez DoctorPulse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 podlaczam sie pod wszystkie gratulacje :D Wyglada super !!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Buda bardzo fajna :) Gratulacje :) szkoda że nie pokazywałeś wszystkiego od zera ;) i nie komentowałeś na forum bo może coś wyszłoby lepiej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Ktos niedawno napisal ze ciekawie sie zapowiada rok 2005 :) Zgadzam sie w 100%. Dorzuc jeszcze fotki jak juz bedzie wszystko poukladane. I moja "niewielka" sugestia typu "trzy grosze": Moze pomaluj te srebrne wiatraki tak jak ten na cpu- beda pasowac i do tasm ata, i do tego wiatraka, i wogole beda spox wygladac ;) Przy okazji -fajnie by tez wygladal przod (ten kawalek z prawej do przetloczenia) tez w tym jaskrawym kolorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlaY Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 no gniazdo PCI czy wymontujesz? moze i tak ale nie wiem czy je z powrotem wmontujesz... 1233716[/snapback] Jednak spróbuje to zrobić bez wymontowywania gniazda PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Dla mnie EXTRA !! Delikatny MODZIK wystarczy :) Bardzo ładnie i estetycznie, a nie tony taśmy izolacyjnej i szpachli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 modzik fajny i bez przesady :] kolorki tez ok skromnie i fajnie pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Togoo Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Tagoo ale jak kupi LP to musi jeszcze w katode UV zainwestować i on chce na czerwono pomalować a LP (na sock A) ma zielone, no seledynowe.... jak chcesz podświetlic wnętrze? bo lp ma diodki które troche rozświetlają bude na czerwono.... 1233716[/snapback] Widziałem model z czerwonymi... ale bankowo kosztowała duzo... Jednak spróbuje to zrobić bez wymontowywania gniazda PCI 1233749[/snapback] A nie boisz sie ze zapaćkasz w środku te styki i nie bedzie łaczyć?? Chyba ze od gory zakleisz... no ale zostanie zwykły kolor plastiku z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlaY Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Jeśli mi tylko mobo pozwoli na swobodne dojście do wszystkich PCI to zostaną one pomalowane na czerwono Ale wolałbym je wymontować zobaczymy co na to powie elektronik który będzie to wylutowywał i przylutowywał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Baaardzo fajny mod :) tylko daj zdjecie z boku bo mnie ciekawi jak chlodzisz mosfety wentylem ( o ile mi sie nie przewidzialo) . Jak go tam zamontowales? i jeszcze raz gratuluje. GOOD JOB!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Ladnie i estetycznie, farba superek wyglada, porzadnie nalozona. Okno tez rowno wyciete :) Niezly pomysl z przedluzeniem obudowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlaY Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Fotke zpodam na dniach. Narazie mosfety są chłodzone tylko wentylem który jest puszczony na 5 V są zimne. Płyta nie chodzi na za wysokim FSB bo proc sie bardzo cięko kręci 11x210 1,95 V. Ale przyszłościowo mam zamiar założyć radiatorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 łał! no ladnie to wykombinowales zeby przedluzyc :) gratuluje. mi sie podoba ten czarny szkielet obudowy, widac ze sie starales, naprawde szcuneczek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giusepe Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 brawo, podoba mi sie, gustowny mod, mialem kiedys taka bude i teraz tak bym ją zrobil ; ] gratz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FlaY Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Chcieliście fotke środka więc zamieszczam ją. Narazie buda nie jest skończona więc kable nie są poikładane i jest ogólny burdel. Jak już skończe bude to wtedy kabelki zostaną poukładane :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) dysk fajnie zamontowany :blink: a co do pci to moze wsadz tam jakąś niepotrzebną karte i wtedy maluj, przynajmniej śie ścieżki niezamalują , a najlepiej ścieżki na karcie pci zaklej taśmą to bedzie jeszcze lepiej Edytowane 26 Stycznia 2005 przez szaraczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyneX Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Ta obudowa jest zmodowana? Gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Ile mm ma ten wentyl co chlodzi mosfety? 60? Masz fajnie zamontowany dysk, tylko nie wiem czy to dla niego zdrowo tak na plecach... Pomalowalbym jeszcze zasilke na czarno albo srebrno zeby bylo do koloru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) Ta obudowa jest zmodowana? Gdzie? 1238304[/snapback] tu? http://members.lycos.co.uk/ddamo232mlkoda99ida/Stronka/2.jpg | \/ http://members.lycos.co.uk/ddamo232mlkoda99ida/15.jpg Edytowane 27 Stycznia 2005 przez Radek_BVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...