Dracko Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Witam. Jak w temacie mam problem ze zintegorowną sieciówką na płycie ECS K7vta3 ver.6. Od pewnego czasu zwłaszcza wieczorami ,karta przestaje dzialać - pojawia sie napis że kabel jest odłączony, choc jest w gnieżdzie. Przez cała noc ten stan się nie zmienia,dopiero nad ranem karta znow zaczyna działać ale prędkość przesyłu danych w sieci jest tragiczna (pare Kb). Napoczątku myślałem,że mam jakiegoś wirusa wiec przeinstalowałem winde. Lecz nic to nie pomogło. Mój system to XP i SP2. Wkładałem zwykła karte do pci i ona śmiga. Czy czeka mnie serwis?? Proszę o jakieś porady. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Kabel uszkodzony pewnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dracko Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Ale kabel na innej (zwykłej) sieciówce podłączonej do kompa działa normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 A to dziwne... rozumiem, że net też działa na tej innej sieciówce? Sprawdź jeszcze gniazdo w płycie. Jeśli masz drugi komputer to spróbuj te komputery połączyć i zobaczyć jak chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dracko Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 tak net działa. na zintegrowanej też ale bardzo wolno. wyjmowałem płytę i wyczyściłem ale to nic nie pomoglo. nie ma tez sladów by gniazdo bylo odlutowane czy spalone. zastanawia mnie czemu zazwyczaj na wieczór ta siciówka przestaje widzieć kabel ( w dzien tylko czasami). na wieczor dosc czest to sie powtarza. podłaczałem dwa komputery i miedzy nmi tez transfer jest slabiutki (pare Kb) . ta jakby karta dostala nagle muła. zmieniałem bios na płycie ale to też nic nie pomogło. da się jeszcze coś zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Czy łączyłeś komputery tym samym kablem co łączysz komputer do netu? Próbowałeś odpalić na tym komputerze inny system operacyjny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dracko Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 innym (sprawdzonym na innej sieci) i nadal tak samo. instalowałem jeszcze windows xp bez niczego i z Sp1 ale ciągle to samo. wczesniej karta działała normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 No to dość nietypowa sytuacja - nie zmieniałeś żadnych parametrów w biosie, etc.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 najlepiej to olej ta zintegrowana sieciowke... tylko na dobre Ci to wyjdzie (zniknie opisywany problem, procesor nie bedzie obciazany) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dracko Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 poszedłem za Twoja rada JULAS i przesiadłem sie na zwykła pci...net chula...widocznie ECS rządzi się innymi prawami ;) Dzięki Wam za wszystkie rady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booliczek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zintegrowana karta mogla niewytrzymywac broadcasta jesli byl po nim spory ruch, szczegolnie jesli byles podpiety do huba a nie switcha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...