slavo24 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 W komputerze pentium 233mmx na intel vx ostatnio ilośc pamięci z 64mb spadła mi na 32mb. Wydaje sie że przestawiło sie coś w biosie, mam 4 banki pamięci simm w nich 4X16mb simów (listki z bydwu stron), ostatnio dołozyłem do jednego wolnego slota sdram kość 64 mb niestety wykryło sie tylko 16mb i w kompie pojawiło się 80mb pamięci ram. Po wyjeciu sdrama komp policzył ilość pamięci jako 32mb, zmiana kombinacji pamięci nie pomogła, równierz reset ustawien płyty. Czy ktos z uzytkowników wie może co się mogło stać ? Stawiam na jakieś ustawienia w biosie ale nic tam nie widzę, za pomoc w rozwiazaniu problemu z gory dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 chcesz powiedzieć że do simmów dołożyłeś sd-ramy ? jeśli tak to chyba coś uszkodziłeś ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...