marcinek79 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Witam. Problem juz kiedys opisywałem... Jestem podlaczony do sieci LAN, i w momencie gdy ktos zaczyna sciagac ode mnie - z predkoscia powyzej ok 0,5 MB/s - komputer praktycznie nieruchomieje... Nie ma mowy o jakiejkolwiek operacji związanej z poruszaniem myszką, ba - pisanie literek w Wordzie stanowi problem. Podobnie rzecz dzieje sie przy kopiowaniu plików pomiędzy dwoma dyskami... pomijając dosc niską prędkosc przesyłu - podczas takiej operacji nie ma mowy o innych czynnosciach przy kompie. Prosze o fachowe podpowiedzi... czy to zamulanie moze byc spowodowane uszkodzeniem płyty głównej? jak to sprawdzic? Dokladalem pamięci - problem zamulania nie znikal... Najbardziej chodzi mi o poprawe wysylania w LANie... Pozdrawiam i dziekuje za ewentualną pomoc... Dyski to Barracuda IV 80 GB oraz Maxtor 40 GB. najnowsze stery Intela wgrałem, dyski pracują na UDMA 5 i są podłączone prawidlowo (na różnych konf. było podobnie). Nie jest to problem starej instalacji XP, bo czy nowa czy stara - nie ma rożnicy. Ponizej reszta sprzętu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Witam! A Bufor zapisu masz właczony (Write Cache ???) na dysku twardym ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek79 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Bufor zapisu jest włączony. Problem nie znika zarówno przy wylączonym jak i włączonym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...