zwierzak_krak Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 chello light: 1024kbps chello classic: 2048kbps chello plus: 4096kbps Przyspieszenie ma nastąpic od lutego i trwac bedzie do maja. Ma byc tez wprowadzona nowa usługa chello easy 256/64kbps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Heh czyli plus konec lutego, classic konec marca a light konec maja znajac upc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 dobrze dobrze niech nakrecaja spirale...:wink: moze aster tez podniesie :) a tak powaznie, to pewnie robia to z okazji zblizajacego sie wielkimi krokami 22% vatu na net, ze niby drozej - ale szybciej... zalosne... niech lepiej obniza ceny o te 22% co by nam rachunki nie wrosly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teuton Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 a ciekawe co z limitami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 na tym wlasnie polega caly dowcip - ze limity zostana :D czyli po prostu bedzie mozna go teraz szybciej wyczerpac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Ooo fajnie ze z nowu przyspiesza.... tylko lipa ze $$ podrosnie i limity pozostaja bez zmian :| to troche glupie bo np jak mam 25gb limitu i jak teraz bedzie 2MBit to mozna nawet w ciagu tygodnia wyczerpac :| (przy w miare normalnym uzytkowaniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Szkoda ze tylko do maja. Boktos odczuje przyspieszenie i potem bedzie musial znowu stracic to co dostal :D Moze neo tez cos przyspieszy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Nowe kwoty opłat miesięcznych (nie obejmują opłat za TV): chello easy: 59zł chello light: 84zł chello classic: 119zł chello plus: 199zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 dobrze dobrze niech nakrecaja spirale...:wink: moze aster tez podniesie :) Aster zareagowal jakos na wczesniejsze przyspieszenie chello ? ( plus 3Mbit, classic 1,5Mbit, light 0,5 Mbit ) A na to jeszcze wczesniejsze zareagowal ? (tez w roku 2004 - classc przyspieszony do 768kbps a plus do 1 Mbit) Na ostatnia zmiane Chello chyba Aster nie zareagowal, na wczesniejsze przyspiesznie chello z poczatku 2004 chyba cos tam zareagowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Ooo fajnie ze z nowu przyspiesza.... tylko lipa ze $$ podrosnie i limity pozostaja bez zmian :| to troche glupie bo np jak mam 25gb limitu i jak teraz bedzie 2MBit to mozna nawet w ciagu tygodnia wyczerpac :| (przy w miare normalnym uzytkowaniu) 1234596[/snapback] jak sie barzdo chce to mozna w ~28 h wyczerpac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 nawet chciec nie trzeba specjalnie, wystarczy miec dobre/szybkie zrodla :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 to jest tak jakbys dostal Ferrari z pełnym bakiem na miesiac i ani kropli paliwa wiecej :-) sorry ale musialem to napisac pozdrawiam :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 ee tam :P napisalem ze przy w miare normalnym urzytkowaniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BusteR Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Chello przyspiesza... ale co z tego jak jakos transfery nie sa zaciekawe u mnie :( Z torrenta leci mi po 10-20 kilo a np z dc 5-10, owszem czaem leci 180-190 ale czesciej idzie mi ooo wiele gorzej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak_krak Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) Chello przyspiesza... ale co z tego jak jakos transfery nie sa zaciekawe u mnie :( Z torrenta leci mi po 10-20 kilo a np z dc 5-10, owszem czaem leci 180-190 ale czesciej idzie mi ooo wiele gorzej :( 1238195[/snapback] A co ty myslisz ze z kazdego zrudła bedziesz sciagał max łacza.Zaloguj sie jesli dasz rade na dobra strone z torrentami i zobaczysz jak ładnie smiga.Pozatym ludzie maja tak nieraz nawalone "syfow"(trojany,wirusy) i dziwią sie ze strony wolno sie owtieraja lub ze wolno sie sciaga i zwalaja wszystko na łacze.PODSTAWA TO DOBRE ZRUDŁA DO SCIAGANIA Edytowane 26 Stycznia 2005 przez zwierzak_krak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BusteR Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 noo tylko jak moje chello mialo 768 kb/s to zassysalem z maxymalnym transferkiem przy takim laczu a gdy podniesli na 1.5mb to chodzi mi gorzej niz wersja light :blink: a ze stronek to zawsze leci dobrze tylko ile mozna zassyac ze stronek.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 30 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2005 No mi przyspieszenie pomoglo, transfery sa podobne z maxymalnymi, oczywiscie nie zawsze. Mam jednak problem ktory przedstawilem w innym topicu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Pytanko, czy komus z chello classic podniesli juz predkosc do tych 2mbit ? Ja mialem nadzieje ze z koncem marca wkocnu rusza dupe, ale poki co mam nadal teoretyczne 1536/256 (bo realny transfer to max 180/30) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 U mnie sprawia wyglada nieco lepiej tzn realny transfer mam 190 kB/s (czyli w zasadzie obiecane 1,5 Mbita) upload natomiast 31 kB/s. Natomiast przyspieszenie do tych 2Mbit/384kbps ma byc do konca maja. Tylko nowi usersi chello maja ta predkosc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Jesli ma byc DO konca maja to w takim razie przyspiesza ostatniego dnia maja ;[.Dokladnie tak jak bylo z ostatnim speed-upem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxximuS Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Jesli ma byc DO konca maja to w takim razie przyspiesza ostatniego dnia maja ;[.Dokladnie tak jak bylo z ostatnim speed-upem. 1362226[/snapback] Co z tego ze przyspiesza jak poblokowali port P2P :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Co z tego ze przyspiesza jak poblokowali port P2P :angry: 1395311[/snapback] Przepraszam, co to jest port P2P? Nowosc jakas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kominiara Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Przepraszam, co to jest port P2P? Nowosc jakas? 1395425[/snapback] Pewnie jakis nowy sposob na 'gry z kiosku' albo co :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) boshe co Wy za topic wyciegneliscie Edytowane 18 Kwietnia 2005 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silverfast Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Przepraszam, co to jest port P2P? Nowosc jakas? 1395425[/snapback] ROTFL. P.S. Nie lubie sie ladowac po ang. ale tym razem nie wytrzymam: "Stateful inspection rocks yer nutz!". Tylko czekac, az TPSA zrobi to samo, przygotuje pare filtrow i zagotuje wszystkich swoich klientow, zwlaszcza tych z umowami na 2 lata (Neo 2048 w "promocji"). Bo poki co za rozowo to wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 P.S. Nie lubie sie ladowac po ang. ale tym razem nie wytrzymam: "Stateful inspection rocks yer nutz!". Tylko czekac, az TPSA zrobi to samo, przygotuje pare filtrow i zagotuje wszystkich swoich klientow, zwlaszcza tych z umowami na 2 lata (Neo 2048 w "promocji"). Bo poki co za rozowo to wyglada. 1423655[/snapback] No nie wiem :wink: Co do "spi" to nie bylbym tak optymistycznie nastawiony z tego wzgledu, ze w przeciwienstwie do blokowania portow wymaga duzo wiecej czasu procesora na routerze. Dlatego mysle, ze o ile ta metoda sprawdza sie dosc fajnie lokalnie, to nie da sie jej w tak prosty sposob zaaplikowac na wieksza skale, a jesli nawet to pewnie wymagaloby to troche inwestycji w sprzet (no a teraz w tpsa szykuja sie te zwolnienia itp. wiec wiadomo jak jest :wink: ). Swoja droga, czy znasz jakiegos popularnego provider'a (nie koniecznie w Polsce), ktory stosuje "spi" na szeroka skale? (chetnie sie dowiem, jakby co :wink: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...