Spentany Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 hmm czym moze byc samoistne spowodowane wyloczenie sie kompa? i nie chodzi mi o auto restart kompa [np. pod 2k w przypadku jakiego bledu jadra] ale o samo wylaczenie sie.. chodzi mi o to ze siedzac sobie przy kompie po powrocie ze szkoly, przegladajac forum tweak i sluchajac muzyki sam od sie mi sie kompiak wylaczyl ?!?!?!?! czyzby jakies milisekundowe zaniki napiecia ? ale przeciez zasilcz takie milisekundowe spadki powinien przetrwac.. co sie stalo? moze udalo mi sie sila umyslu nieswiadomie wylaczyc ? hmmm zdazylo mi sie to juz 2 raz ... ble Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Hmmm.. a masz listwe? I banał - gdzie masz na klawiatuirze "poweroff" jak tuż obok strzałek, to prawdopodobny winny jest właśnie tu :-). A jak to nie to to sprawdz czy przewody od zasilania sa dobrze wcisniete - mogłęś poruszyć nogą. A i jeszcze jedno - przeciazone zasilacze sie wylaczaja - tyle ze zwykle mozna je wlaczyc dopiero po kilku minutach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 1. power'a mam w samiusienkim rogu klawiatury a w ten czas lape trzymalem na myszce [przegladalem formu :]] 2. nogami nie machalem - a nawet gdybym machal to bym nic nie zrobil bo listwa jest daleko, podobnie jak kable.. 3. zasilacz mam coprawda 250W ale coz, nie mam specjalnie czym obciazac proca bo: PIII667, grafa V3:2000 1 hdd BarracudaIV nagrywarka+cdrom, no i jeden [chwilowo] went w zasilaczu [jeszcze kilka dni i bedzia 4 :twisted: :twisted: ] coz, chyba pozostane przy teori wylaczenia sila umyslu ;]] Cytat A i jeszcze jedno - przeciazone zasilacze sie wylaczaja - tyle ze zwykle mozna je wlaczyc dopiero po kilku minutach.musialem wylaczyc listew coby ponownie wlaczyc ale to nic niezwyklego... moze zbyt duze PEM wydziela pompka stojaca obok kompa i jakos zaklocila prace zasilacza :wink: :wink: :wink: :wink: hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Hmmm... jak musiałeś wyłączyć listwę, to wygląda na coś z zasiłka. Ale to tylko moje zdanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Cytat Hmmm... jak musiałeś wyłączyć listwę, to wygląda na coś z zasiłka. Ale to tylko moje zdanie... Jak zasilacz reaguje w ten sposob " mozliwosc ponownego wlaczenia po odlaczeniu od sieci 220V" to albo zwarcie , przeciazenie lub padniety zasilacz........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 mialem taki sam problem, zniknol po wymienieniu zasilki :) jesli masz mozliwosc to sprawdz zasilkeu jakiegos kumpla 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 mialem doslownie identyczny problem, komp mi sie bez powodu restartowal... no ale wzialem usunalem trojana i po problemie:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elien Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Może ci sie procek przegrzewa?? Masz ustawioną w biosie opcje że ci się wyłącza po osiągnięciu iluś tam (ja mam przy 80 stopniach i raz tyle miałem) to se ją wyłącz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 napewno nie przegrzanie - bloczek wodny na iltelku ktory nawet na coolerkach wysokich temp nie osiaga.. mozliwe ze zalika domaga sie wymiany.. coz zdazylo mi sie to 2 albo 3 raz na przestrzeni 4 niechow... aaa mniejsza z tym jak bedzie raz na tydzien to dopiero wymienie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Cytat Może ci sie procek przegrzewa?? Masz ustawioną w biosie opcje że ci się wyłącza po osiągnięciu iluś tam (ja mam przy 80 stopniach i raz tyle miałem) to se ją wyłącz. Wtedy nie nastepowalo by blokowanie zasilacza. A jego objawy wskazuja ewidentnie na padnieta zasilke lub jakis element w kompie ktory robi zwarcie. stawiam 99% na zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Cytat coz zdazylo mi sie to 2 albo 3 raz na przestrzeni 4 niechow... aaa mniejsza z tym jak bedzie raz na tydzien to dopiero wymienie ;] Hmmm. ja bym nie ryzykowal. Bo moze bedziesz musial wymienic, plyte procka, grafe i pamiatki razem z zasilka ;-). Kup sobie na allegro tego FSP 235W za 55 zlociszy i styknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 dzisiaj mialem identyczna akcje mam zle przeczucia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...