Skocz do zawartości
Spentany

brrrr

Rekomendowane odpowiedzi

hmm

czym moze byc samoistne spowodowane wyloczenie sie kompa? i nie chodzi mi o auto restart kompa [np. pod 2k w przypadku jakiego bledu jadra]

ale o samo wylaczenie sie..

chodzi mi o to ze siedzac sobie przy kompie po powrocie ze szkoly, przegladajac forum tweak i sluchajac muzyki sam od sie mi sie kompiak wylaczyl ?!?!?!?! czyzby jakies milisekundowe zaniki napiecia ? ale przeciez zasilcz takie milisekundowe spadki powinien przetrwac..

co sie stalo? moze udalo mi sie sila umyslu nieswiadomie wylaczyc ?

hmmm

zdazylo mi sie to juz 2 raz ...

ble

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm.. a masz listwe?

I banał - gdzie masz na klawiatuirze "poweroff" jak tuż obok strzałek, to prawdopodobny winny jest właśnie tu :-).

A jak to nie to to sprawdz czy przewody od zasilania sa dobrze wcisniete - mogłęś poruszyć nogą. A i jeszcze jedno - przeciazone zasilacze sie wylaczaja - tyle ze zwykle mozna je wlaczyc dopiero po kilku minutach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. power'a mam w samiusienkim rogu klawiatury a w ten czas lape trzymalem na myszce [przegladalem formu :]]

2. nogami nie machalem - a nawet gdybym machal to bym nic nie zrobil bo listwa jest daleko, podobnie jak kable..

3. zasilacz mam coprawda 250W ale coz, nie mam specjalnie czym obciazac proca bo: PIII667, grafa V3:2000 1 hdd BarracudaIV nagrywarka+cdrom, no i jeden [chwilowo] went w zasilaczu [jeszcze kilka dni i bedzia 4 :twisted: :twisted: ]

coz, chyba pozostane przy teori wylaczenia sila umyslu ;]]

Cytat

A i jeszcze jedno - przeciazone zasilacze sie wylaczaja - tyle ze zwykle mozna je wlaczyc dopiero po kilku minutach.

musialem wylaczyc listew coby ponownie wlaczyc ale to nic niezwyklego...

moze zbyt duze PEM wydziela pompka stojaca obok kompa i jakos zaklocila prace zasilacza :wink: :wink: :wink: :wink: hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Hmmm... jak musiałeś wyłączyć listwę, to wygląda na coś z zasiłka. Ale to tylko moje zdanie...

Jak zasilacz reaguje w ten sposob " mozliwosc ponownego wlaczenia po odlaczeniu od sieci 220V" to albo zwarcie , przeciazenie lub padniety zasilacz........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napewno nie przegrzanie - bloczek wodny na iltelku ktory nawet na coolerkach wysokich temp nie osiaga..

mozliwe ze zalika domaga sie wymiany..

coz zdazylo mi sie to 2 albo 3 raz na przestrzeni 4 niechow...

aaa mniejsza z tym jak bedzie raz na tydzien to dopiero wymienie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Może ci sie procek przegrzewa?? Masz ustawioną w biosie opcje że ci się wyłącza po osiągnięciu iluś tam (ja mam przy 80 stopniach i raz tyle miałem) to se ją wyłącz.

Wtedy nie nastepowalo by blokowanie zasilacza.

A jego objawy wskazuja ewidentnie na padnieta zasilke lub jakis element w kompie ktory robi zwarcie.

stawiam 99% na zasilacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

coz zdazylo  mi sie to 2 albo 3 raz na przestrzeni 4 niechow...

aaa mniejsza z tym jak bedzie raz na tydzien to dopiero wymienie ;]

Hmmm. ja bym nie ryzykowal. Bo moze bedziesz musial wymienic, plyte procka, grafe i pamiatki razem z zasilka ;-). Kup sobie na allegro tego FSP 235W za 55 zlociszy i styknie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi