The_Structor Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Wiec sciagnalem sobie jaderko 2.6.8.1 (bo z 2.6.10 mialem problemy) i skompilowalem, wszystko ladnie pieknie, rzegralem bzImage i System.map do /boot, zmienilem /etc/lilo.conf, pelen szczescia wpisuje : lilo, a tu taki bajer sie wyswietla: root@strzala:/# liloFatal: raid_setup: stat("/dev/sda") i ni ch.... dalej mam stare jadro i problemy, prosze o pomoc :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Może powiesz coś więcej? Co masz w lilo? Masz raida? SCSI? Jaki sprzęt? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 nie mam raida, nie mam SCSI, nie dodawalem modulow nawet.... :( probowalem kompilowac tez 2.6.10 .. i [gluteus maximus] :/ czyli problem musi byc zwiazany z tym co mam teraz skompilowane (czyli 2.6.10, a na nim sa problemy z dzwiekiem i sobie kurde filmu nie moge ogladnac :/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 To skąd lilo wzięło /dev/sda? Wkompilowałeś obsługę sterowników wszystkich do ide co trzeba? Osobiście używam w tym momencie 2.6.9 gentoo-r10 ac-r10 + kilka innych paczy i wszystko włącznie z dwoma dźwiękówkami chodzi ok... Próbowałeś odpalać ze starego jajka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 probowalem - qpa :/ chyba reinstalacja sie syzkuje, kur.. nie nawidze tego slowa... a 'la windows :/ szlag by to trafil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 E tam odrazu reinstall. Wszystko jest do odratowania. Co masz w lilo.conf? dmesg? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 ok, wsio dziala, poradzilem sobie, nawet nie bede pisal co bylo zle bo mnie zjedziecie :P ale mimo to dziwek nie dziala (mam nForce - wkompilowalem intel i8xx czy jakos tak) zainstalowalem to co potrzebne do alsy i ..... nic :( nie wykrywa mi nic a nic :( ja juz nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Przyznaj się co zepsułeś ;> A do dźwięku to pewine nie wszystko wkompiliłeś jednak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 kompiluje jadro 2.6.x chyba po raz 100 i wiem co dodac :P bede sie jutro meczyl, kurde probuje sie na egzamin uczyc, a tu mi linuks posluszenstwa odmawia, no masz... to wszystko przez ten system, on wciaga :P jak juz raz zainstalujesz i uda ci sie skonfigurowac to pozniej bedziesz go piescil az bedzie idealny dla ciebie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 omg... caly czas alsa probowalem wykrywac dzwiek... a dziwek mi dziala O_o - nie sprawdzilem wczesniej :P pfff sorry za klopot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...