sierars1 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) Witam Na początek się przywitam cześć wszystkim :) . Mam następujący problem dzisiaj zmieniłem płytkę popodłanczałem wszystko i odpaliłem kompa na wyświetlaczu najpierw zapalił się kod 87 czyli. - NET PC:Build SYSID Structure Potem zapalił się kod 96. -Build MP table - Build & update ESCD - Set CMOS century to 20h or 19h - Load CMOS time into dos timer tick - Build MSIRQ routing table zapiszczał i się wyłączył. Zaznaczam że na płycie nie zmieniałem zadnych parametrów wwzystko fabryczne podłączyłem tylko klawiature mysz i monitor. Zapomniałem dopisać maneli kompa. -Pentium 4 3.0MHz - 2x256MHz(3200) chwilowo -Radeon 9800 128mb -SB Audigy -160gb,80gb -DVD-RW teac W czym może leżeć problem Pozdrawiam sierars1 Edytowane 24 Stycznia 2005 przez sierars1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 clear CMOS i rusz ja jeszcze raz! wogole co dzieje sie teraz jak wlaczasz kompa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Witam Chyba zlokalizowałem problem na szynie AGP po włożeniu karty nie dział wentylator który ma osobne zasilanie zmiueniłem kabelki i jest to samo więc zmieniłem na inną karte WinFasta A170 DDR ta ma znów zasilanie z szyny i to samo wentylatorek stoi w mniejscu czyżby płytka walnięta bo po zrobieniu cleaner CMOS pokazał kod 96,83,2 i też się wyłączył ale bez zadnego piknięcia. Czyżby płytka is dead czy może jakieśzworki trzeba przemienić. kod 83 - Save all data in stack back to CMOS kod96 jak poprzednio kod 2 nie istnieje w zapisach jest tylko 2B;2D Pozdrawiam sierars1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bueno Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Jaki masz zasilacz ?? Moze to jest przyczyna ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Na razie na CHIEFTEC DX-01B-D-U na 300W ale mam zamiar zmienić na obudowe FOXCONN DIABOLIC z 450W Pozdrawiam sierars1 Edytowane 26 Stycznia 2005 przez sierars1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 zlokalizowales juz problem?? Na moje oko po prostu trafiles na wadliwy egzemplarz mobo >> goto serwis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 (edytowane) Witam Zakupiłem nowy zasilacz firmy TAGAN TG-380-U01 i dalej to samo wszystko funkcjonuje a żadna karta nie chce działać, i te z osobnym zasilaniem i z szyny wentylatory niereagują, czyżby problem lezał w samej szynie AGP. Pozdrawiam sierars1 Edytowane 29 Stycznia 2005 przez sierars1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Witam Zakupiłem nowy zasilacz firmy TAGAN TG-380-U01 i dalej to samo wszystko funkcjonuje a żadna karta nie chce działać, i te z osobnym zasilaniem i z szyny wentylatory niereagują, czyżby problem lezał w samej szynie AGP. Pozdrawiam sierars1 1243211[/snapback] wszystko wskazuje na to ze mobo Ci fiksuje idz do sklepu gdzie ja kupowales i ja wymien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 zlokalizowales juz problem?? Na moje oko po prostu trafiles na wadliwy egzemplarz mobo >> goto serwis 1242141[/snapback] A co to jest ten mobo >> goto serwis bo u mnie z Angielskim cieńko i dodam że zapalił się kod 9F którego nie mogę zlokalizować bo w książce brak Pozdrawiam sierars1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Dzięki za szybką odpowiedz więc zabieram się do rozbierania kompa i jeszcze może dzisiaj zdołam ją wymienić, a widzę że kolega na takiej samej płycie chodzi. Pozdrawiam sierars1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zadnej reakcji dalej to samo najpierw wyświetla kod:83 potem 96 a na końcu 9F i się wyłancza. Pozdrawiam sierars1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1916 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 A co to jest ten mobo >> goto serwis bo u mnie z Angielskim cieńko i dodam że zapalił się kod 9F którego nie mogę zlokalizować bo w książce brak Pozdrawiam sierars1 1243235[/snapback] mobo= mother board=plyta glowna go to serwis=idz do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Dzięki Michael1916 zatrybiłem i w poniedziałek lecę do serwisu niech ją wymienią na nową. Pozdrawiam sierars1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Witam Dziś odebrałem nową płytę i dalej te same błędy na zadnej karcie graficznej nie kręci wentylator i jeszcze piszczy co to może być bo już zgłupiałem :( Pozdrawiam sierars1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Witam Dziś odebrałem nową płytę i dalej te same błędy na zadnej karcie graficznej nie kręci wentylator i jeszcze piszczy co to może być bo już zgłupiałem :( Pozdrawiam sierars1 1253104[/snapback] a karty graficzne napewno masz wporzadku?? odlacz wszytskie zbedne urzadzenia podlacz tylko CPU, MEM, GRAFE i zobacz czy zapostuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Witam Wszystko działa brak był opodłączenia kabelka ATX12V1 :D Pozdrawiam sierars1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Witam Wszystko działa brak był opodłączenia kabelka ATX12V1 :D Pozdrawiam sierars1 1253294[/snapback] LOOOL :lol: niezle EOT BTW na poprzedniej mobo to samo bylo powodem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Napewno tak, a w servisie powiedzieli że faktycznie coś z płytą jest nie tak ocz jakich mamy serwisantów :) Pozdrawiam sierars1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...