Skocz do zawartości
sierars1

Abit As8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na początek się przywitam cześć wszystkim :) .

Mam następujący problem dzisiaj zmieniłem płytkę popodłanczałem wszystko i odpaliłem kompa na wyświetlaczu najpierw zapalił się kod 87 czyli.

- NET PC:Build SYSID Structure

Potem zapalił się kod 96.

-Build MP table

- Build & update ESCD

- Set CMOS century to 20h or 19h

- Load CMOS time into dos timer tick

- Build MSIRQ routing table

zapiszczał i się wyłączył.

Zaznaczam że na płycie nie zmieniałem zadnych parametrów wwzystko fabryczne podłączyłem tylko klawiature mysz i monitor.

Zapomniałem dopisać maneli kompa.

-Pentium 4 3.0MHz

- 2x256MHz(3200) chwilowo

-Radeon 9800 128mb

-SB Audigy

-160gb,80gb

-DVD-RW teac

W czym może leżeć problem

Pozdrawiam

sierars1

post-103662-1106608405.gif

Edytowane przez sierars1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Chyba zlokalizowałem problem na szynie AGP po włożeniu karty nie dział wentylator który ma osobne zasilanie zmiueniłem kabelki i jest to samo więc zmieniłem na inną karte WinFasta A170 DDR ta ma znów zasilanie z szyny i to samo wentylatorek stoi w mniejscu czyżby płytka walnięta bo po zrobieniu cleaner CMOS pokazał kod 96,83,2 i też się wyłączył ale bez zadnego piknięcia.

Czyżby płytka is dead czy może jakieśzworki trzeba przemienić.

kod 83

- Save all data in stack back to CMOS

kod96 jak poprzednio

kod 2 nie istnieje w zapisach jest tylko 2B;2D

Pozdrawiam

sierars1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zakupiłem nowy zasilacz firmy TAGAN TG-380-U01 i dalej to samo wszystko funkcjonuje a żadna karta nie chce działać, i te z osobnym zasilaniem i z szyny wentylatory niereagują, czyżby problem lezał w samej szynie AGP.

Pozdrawiam

sierars1

Edytowane przez sierars1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zakupiłem nowy zasilacz firmy TAGAN TG-380-U01 i dalej to samo wszystko funkcjonuje a żadna karta nie chce działać, i te z osobnym zasilaniem i z szyny wentylatory niereagują, czyżby problem lezał w samej szynie AGP.

Pozdrawiam

sierars1

1243211[/snapback]

wszystko wskazuje na to ze mobo Ci fiksuje idz do sklepu gdzie ja kupowales i ja wymien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zlokalizowales juz problem?? Na moje oko po prostu trafiles na wadliwy egzemplarz mobo >> goto serwis

1242141[/snapback]

A co to jest ten mobo >> goto serwis bo u mnie z Angielskim cieńko i dodam że zapalił się kod 9F którego nie mogę zlokalizować bo w książce brak

Pozdrawiam

sierars1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to jest ten mobo >> goto serwis bo  u mnie z Angielskim cieńko i dodam że zapalił się kod 9F którego nie mogę zlokalizować bo w książce brak

Pozdrawiam

sierars1

1243235[/snapback]

mobo= mother board=plyta glowna

go to serwis=idz do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dziś odebrałem nową płytę i dalej te same błędy na zadnej karcie graficznej nie kręci wentylator i jeszcze piszczy co to może być bo już zgłupiałem :(

Pozdrawiam

sierars1

1253104[/snapback]

a karty graficzne napewno masz wporzadku?? odlacz wszytskie zbedne urzadzenia podlacz tylko CPU, MEM, GRAFE i zobacz czy zapostuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi