Skocz do zawartości
Gość x_EP

Silencer > Zm 80d-hp

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę nad zmianą vga silencera na Zalmana ZM 80D HP, lecz mam uprzejme pytanie do posiadaczy tego zestawu. Czy radiator wyraźnie sie grzeje na kartach pokroju conajmniej R9800Pro? Silencer podczas pracy na low jest naprawde gorący, śmiem powiedzieć że sie odkształcił (klik).

Oraz drugie pytanie - czy te radiatorki na pamięci twardo się trzymają kostek? Chodzi o to czy czasem podczas pracy taśmo-klej łączący nie nagrzewa się na tyle że radiatory można bez problemu odczepić (kupiłem raz radiatorki z taśmo - klejem, które odpadały po miesiącu ;)

Jeśli kupiłbym zalmana zamierzam na niego wrzucić wentyl 92 albo 120mm. Dziękuję wszyskim za uwagi.

Edytowane przez EP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako uzytkownik zalmana zm80D i Radona 9800 Pro :) moge smialo napiac recenzje.

Plusy:

Sprzet dziala idealnie, bez wentylatora !

Chociaz musze tez napisac ze mam dobrze wentylowana obudowe.

Co do wyginania sie silencera- na zalmanie czegos takiego nie uswiadczylem, wrecz przeciwnie- jeszcze nie spotkalem sie na rynku z wyrobem tak wysokiej jakosci.

Radiatorki- trzymaja sie swietnie, zadnych uwag.

Minusy:

Montaz trwa okolo 15-20 minut ale instrukcja jest swietna, obrazek krok po kroku co zrobic.

Cena- chociaz mysle ze odpowiednia do jakosci wykonania. Kupowalem na allegro od goscia ktory ma w ofercie praktycznie same zalmany i wtedy zaplacilem cos okolo 140 zl. Nicka nie pamietam ale jak chcesz to poszukam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja ostatnio założyłem tego zalmana na radeona 9800 (nie pro). co do radiatrów na pamięci to nie ma problemu bo trzymaja się dobrze, a szczerze mówiąc to (przynajmniej u mnie) nie są konieczne bo pamięci i tak się nie grzały aż tak bardzo. a co do chłodzenia bez dodatkowego wiatraka to trudno powiedzieć. narazie działa od około 2tygodni bez, ale jednak myśle żeby dokupić choćby ten dedykowany wiatrak zalmana za 36zł i puścić go na 5v, bo jednak cały radiator po jakimś czasie robi się gorący (nawet przy otwartej obudowie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi