Kosher76 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Mam pytanie czy wytrzyma zasilacz 235V ATX na takim sprzecie: - Duron 1300 - 256 DDR 266 - mATX K7SOM+ - grafika wbudowana SIS - dzwiek wbudowany - sieciowka wbudowana - HDD 40GB 5400 - bez CDROM - bez FDD Ogolnie to na tym sprzecie bedzie stal FreeBSD lub OpenBSD jako bardzo zapasowy (testowy) serwer wiec i obciazenia nie bedzie za duzego. Po prostu zastanawiam sie czy po 2 sek. zasilacz nie pojdzie z dymem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Wytrzyma i napewno nie pójdzie z dymem zaraz po włączeniu (no chyba ze jest uszkodzony ale to jest oczywiste). Dla czystego sumienia możesz sprawdzić napiecia w moleksie pod obciążeniem. Bedziesz miał pewność że jest OK. Możesz również zobaczyć czy wyrzuca bardzo gorące powietrze. OT: Moc wyrażamy w watach [W] a nie w woltach [V]. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 spokojnie wytrzyma ja zanim kupiłem topower to miałem zasiłkę 200Watt firmy CWT i trzymała to co w podpisie mam! tylko nie szło na niej kręcic za bardzo ale bez kręcenia trzymała normalnie kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher76 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Niestety nie dziala, na P233MMX (z takiego zestawu go wyjalem) dziala OKI a na D1300 trzeba sie mocno nagimnastykowac zeby wogole ruszyl a jak juz ruszy to i tak komp nie wstaje. (Oczywiscie W nie V :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Hehe widać to jest 230W zrobiony mtodą nalepkową, bierzemy 150W i naklejamy 230:) No masz pecha, ale ten konfig to nawet jakis Codegen pociągnie (czego oczywiście i tak niepolecam, tak dla zasady:) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...