adrianek317 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Witam.Wlasnie wystawilem na sprzedaz swojego EPOXA z ktorym ciezko jest mi sie rozstawac(naprawde swietna plytka) i powoli rozgladam sie za nowa plyta.Na uwadze mam Abit NF7-S lub SL rev2.x i Abit AN7.Wszystkie z tych plyt maja podobne parametry i wszystkie posiadaja SOUNDSTORMA(o co mi rownierz chodzi zeby plyta go posiadala).Do czego plyta ma byc,otoz powiem tak ma byc do o/c,i chce by byla lepsza niz moja poprzedniczka(8rda+pro)a z tego co wiem Abit radzi sobie w tym dziale ciut lepiej.Teraz tylko ktory model wybrac??Roznica cenowa jest nie wielka dlatego nie wiem ktora wybrac, myslalem nad AN7 ale czy nie lepiej wziac sprawdzona NF7-S/SL??Procesor mam Amd Athlon XP-M 2500+ (na epoxie szedl 12.5x200~1.65V czyli 2500mhz seria IQYHA0408) do tego pamieci 2x256mb twinmos cl 2.5(400mhz) zasilacz modecom350w pfc itp itp.Pomozcie prosze co wybrac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Chyba lepiej wziąć sprawdzonego NF7-S. Jest więcej Biosów i ogólnie płyta jest już "rozpracowana". Chociaż pomyśl jeszcze o DFI Infinity. Ale wybór i tak należy do Ciebie. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 na twoim miejscu bym nie sprzedawał, bo w sumie będziesz musiał dość sporo dołożyć, a niewiele zyskasz, poleciłbym ci raczej zbieranie kasy na nową platforme (oczywiście A64 :) ), a jesli musisz koniecznie zmieniać, to chyba lepszym wyborem będzie NF7-Sl bo jednak jest bardziej sprawdzona od An7 i mniej kłopotów z nią jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianek317 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Hmm tylko ze ja mam epoxa 8rda+ pro rev 1.xx i to mnie boli , i nawet biosu do niego nie ma nowego dobrego jakiegos...a gdzie moge znalesc DFI INFINITY nigdzie jej znalesc nie moge nawet chociazby recenzji....macie racje jesli dobrze sie sprzeda moj epox na allegro to kupie chyba abita nf7-s lub dfi....ale poprosze o jakies recenzjie itp dziekuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Witam.Wlasnie wystawilem na sprzedaz swojego EPOXA z ktorym ciezko jest mi sie rozstawac(naprawde swietna plytka) i powoli rozgladam sie za nowa plyta.Na uwadze mam Abit NF7-S lub SL rev2.x i Abit AN7.Wszystkie z tych plyt maja podobne parametry i wszystkie posiadaja SOUNDSTORMA(o co mi rownierz chodzi zeby plyta go posiadala).Do czego plyta ma byc,otoz powiem tak ma byc do o/c,i chce by byla lepsza niz moja poprzedniczka(8rda+pro)a z tego co wiem Abit radzi sobie w tym dziale ciut lepiej.Teraz tylko ktory model wybrac??Roznica cenowa jest nie wielka dlatego nie wiem ktora wybrac, myslalem nad AN7 ale czy nie lepiej wziac sprawdzona NF7-S/SL??Procesor mam Amd Athlon XP-M 2500+ (na epoxie szedl 12.5x200~1.65V czyli 2500mhz seria IQYHA0408) do tego pamieci 2x256mb twinmos cl 2.5(400mhz) zasilacz modecom350w pfc itp itp.Pomozcie prosze co wybrac?? 1234685[/snapback] napisz co głównie robisz na kompie i ile możesz na to kasy przeznaczyć. Muśle że lepiej by cie wyszło przesiądnięcie się na A64... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianek317 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Mam oferte zeby zakupic Abit AN7 prawie nowka sztuka 3miesieczna za 260zl :) czy to sie oplaca i czy to jest dobra plyta , rownierz do o/c plissssss help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 kupić , an7 jest lepsza od nf7 , nie trzeba l12 moda robić , i nie ma znią żadnych ale to żadnych problemów , a no i stabilne fsb 250 to standard na tej płycie , wiem bo miałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianek317 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 No wiec wlasnie, nie trzeba ruszac tej plyty ona juz gotowa jest na o/c :) a takze posiada soundstorma o co mi w gruncie rzeczy chodzi:) a biosy i tak sie pojawia do niej wiec chyba juz wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 ja was nie rozumiem , poco wgrywać do niej inne biosy niż oryginalne ??? ja ciągłem fsb 270 ale niestabilne na oryginalnym biosie ........ :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianek317 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 A ze tak zapytam czy bios do plyty glownej musi byc odpowiednio dobrany rownierz do rev plyty?? help :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 A ze tak zapytam czy bios do plyty glownej musi byc odpowiednio dobrany rownierz do rev plyty?? help :) 1235828[/snapback] musi, np abit nf7 jest w wersjach 1 i 2 i należy uważać jakiego biosa się ściąga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 w przypadku an7 jest tylko jedna wersja płyty , i jest tylko jeden rodzaj biosów :) ale w nf7 to już co innego , są 2 rewizje płyt i różne biosy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianek317 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 A moze lepiej wstrzymac sie z tym AN7 moze ma jakies wady i moze nie dlugo plyta wejdzie w innej rev i znowu bedzie kociol :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 nie ma żadnych wad :) działa ok , nie gadaj tylko kupuj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natan33 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Wszyscy si radzą wez NF7-S albo NF7-SL albo AN7 a mnie tylko soundstorma brakuję-chociaż nie koniecznie bo 5.1 i tak mam i całkiem mi się podoba <_< Wziełem najtańszą i się cieszę. Z tego co wiem to AN7 nie zabordzo lepiej NF7-S B) ale może się mylę... pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 powiem tak , miałem an7 a terazm mam nf7 . to że nie ma SS to nie robi według mnie żadnego znaczenia (nie zauważam tego) jedyne co różni te płyty to : SS , FIREWIRE , UGURU i lcd diagnostyczne i SATA pozatym to te same niczym nie różniące sie płytki :) w sumie to mogłem poczekać i kupić nf7-sl ale nie miałem kasy a i tak nie potrzebuje sata i ss oraz FW , bo i tak zmieniam platforme za jakieś 3 miesiące :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Czyli mam kupić ABITA AN7 tak? Chce tego z Firewire i SoundStormem..... Chciałem wziąźć NF7-M ale nie ma S-ATA :( ..... To jaki lepszy AN7 czy NF7-SL? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 w an7 nie trzeba robić l12 moda aby mieć fsb powyżej 200 :) , uważam że warto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianek317 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 no wiec wlasnie ta plyta jest odrazu ready for overclocking:) hehe a tak na serio to czy Abit AN7 ma wkoncu tego soundstorma czy go nie ma??W opisie napisane jest ze takowy SS jest na niej :) wiec jak to z nim jest wkoncu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 mostek SB ma MCP-T więc ma soundstorma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianek317 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Tak myslalem ale wolalem sie upewnic , juz w tym tygodniu jakos bede miec AN7 wiec sobie troszke potestuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) ja was nie rozumiem , poco wgrywać do niej inne biosy niż oryginalne ??? ja ciągłem fsb 270 ale niestabilne na oryginalnym biosie ........ :-P 1235783[/snapback] no bo ma byc stabilne po co Ci nie stabilne dla cyferek :mur: oj smieszny jestes w ostatnim czasie czlowieku Edytowane 26 Stycznia 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 A jak z rev'ami tej AN7?? Bo słyszałem że są porysowane jakies i wogóle. Czy jak kupie tą mobo w sobotę to czy będzie Ona dobra? Wiem wróźkami nie jesteście :P Ale ... jakiś rev najonowszy / sprawny to jaki jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 porysowana byla pierwsza seria a ta juz Ci sie raczej nie trafi bo ja wycofali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 OK, super! We wtorek dołacze do ABIT'owców! ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 nie ma żadnych wad :) działa ok , nie gadaj tylko kupuj :) 1235937[/snapback] jak to nima wad, a co powiesz o zje*anym ukladzie zasilania proca :lol: ogolni mozliwosci o/c sa mniejsze niz na NF7(S) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 jak to nima wad, a co powiesz o zje*anym ukladzie zasilania proca :lol: ogolni mozliwosci o/c sa mniejsze niz na NF7(S) 1236671[/snapback] Ale tak na 220x12 wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Bierz AN7 i sie nie zastanawiaj !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) no bo ma byc stabilne po co Ci nie stabilne dla cyferek :mur: oj smieszny jestes w ostatnim czasie czlowieku 1236540[/snapback] lecz sie człowieku , trzepiasz sie wszystkiego !!!!!!! napisałem to poto żeby pokazać na jakim max fsb mi sie włącza , prime blend stabilne fsb miałem do 255 mhz na oryginalnym biosie !!! :angry: speedzik , na jakiej podstawie twierdzisz że ma mniejsze możliwosci oc i uszkodzone zasilanie proca ???? jakimś cudem miałem na tej płycie przez jakiś czas 2.2 vcore stabilne przy wc ..... Edytowane 26 Stycznia 2005 przez j.h.hudy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianek317 Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Moze dlatego tak piszesz bo trafil Ci sie gorszy egzemplarz ( np.jakis wadliwy ).Z tego co wiem AN7 niczym sie prawie nie rozni a jest lepsza w o/c dzieki technologi guru:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...