Skocz do zawartości
ssound

Sony V1 Czy W1 (w12)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Planuje zakup cyfrówki, zdecydowałem sie na firme sony, tylko nie wiem który model wybrac V1 czy W1.

Wiem że najwiekszą wada V1 to bateria, w W1 tego problemu nie ma, ale czy to aż tak ważne?

Najbardziej mi zależy na jakości zdjęć. B) Który wybrać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do mnie leci w12 z karta 512MB

przeczytalem dziesiatki recenzj i zastanawialem sie pomiedzy canonem a95 a sonym

sony ma obiektyw casl-zeiss robi fotki w 99% jak ten canon i jest wogole lekki i nowoczesny

dsc-w12 bije na glowe rywali pod wzgledem krecenia filmow 640x480 30fps

mozna poszalec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale wszystko co ma W1 (W12) ma V1, ma też o wiele wiecej, min. pełna automatyka, zdjęcia nocne. Ma tylko tą wade z baterią i niewygodnie umiejscowioną lampe. Zastanawiam sie czy warto mimo tych wad go kupic czy lepiej "słabszego" W1 z dwoma bateriami, ktore podobno dobrze trzymają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie radze V1- ma wiecej funkcji noktowizror, solidnie wykonany a pozatym laserowy Af co oznacza ze niemal bezbłednie aparat ustawia Ci ostrosc aha i jeszcze ten obiektyw Carl Ziess. Niewiem jak z W12 ale o tym sprzecie mowi sie ze jest tańsza wersja V1...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chłopie Cie musze zmartwić bo na allegro V1 kosztuje czasem nawet 1200 zeta

1236961[/snapback]

Niestety nowy <_< 1200-1300 i masz

Taka ciekawostka, V1 jak był nowy kosztował 3500, W1 nie widze za wiecej niż 2 tys wiec to też o czym świadczy :rolleyes:

Po "doczytaniu" troche w necie decyduje sie na V1 B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doładnie jak V1 wchodził na rynek to kosztował w Polsce 3500zł (cen w USA nie będę podawał bo szkoda nerów) teraz za 1200zł w Polsce to jest bardzo dobry wybór.

Nagrody EISA 2003 i TIPA2003 chyba o czymś świadczą. W1 nie brał bym pod uwagę.

Zresztą dawno temu pisałem na tym forum trochę o V1.

tylko należy pamiętać ze V1 nie jest już produkowany i jeżeli chcemy kupić nowy to nie ma co za długo czekać

Edytowane przez Marasek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi