KOFEK Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Mam problem z Windowsem 2000 w wersji prof. Komputer jest mojej dziewczyny, uzywa go glownie do internetu laczy sie przez modem 56k (dostawca : dialog). Poprosila mnie zebym do niej przyszedl i naprawil internet bo nie dziala. Spotkalem sie z nastepujacym problemem : Skrot do polaczenia internetowego istnieje ale element do ktorego sie odnosi nie istnoieje. Postanowilem utworzyc na nowo polacznie internetowe przy pomocy dial-up(w tym windowsie to sie nazywa "kreator polaczen internetowych") I wszystko jest ok az do momentu ostatniego kroku (3 w kolejnosci), kreator proponuje nazwe dla polaczenia polaczenie z numerem XXXXX i daje dalej aby zakonczyl i utworzyl polaczenie. W tym miejscu pojawia sie komunikat : "nazwa musi zawierac przynajmniej jeden nie - pusty znak i nie moze sie zaczynac od kropki" obojetnie jak bym nie wpisywal nazwy z duzych/malych liter, uzywal cyfr znakow i innych dzwactw caly czas wystepuje ten komunikat !! Nie ma pomyslu co z tym zrobic. Caly system dziala poprawnie, zadne aplikacje sie nie wieszaja, w sumie tylko to stanowi problem. Modem jest sprawny, windows ma zainstalowane sp 1 i 2 dla windowsa 2000 i byl aktualizowany przez internet(ale to juz jakis czas temu ostatnio nie bylo zadnej aktualizacji). Wiem ze moge przeinstalowac caly system ale chcialbym uniknac tego rozwiazania. Z gory dziekuje za pomoc :) Edytowane 25 Stycznia 2005 przez KOFEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_FK_ Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Nie spotkałam się z takim błędem przy Winie 2000. Z tego co wiem najnowsze SP do tego systemu to SP4. Może spróbuj go zainstalować i się ponaprawia ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaros Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zainstaluj SP4 i sprawdź czy nie masz powyłączanych jakichś usług związanych z modemem/internetem. Poza tym takie rzeczy raczej nie robią się same - poszukaj wirusów/trojanów/szpiegów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Wirusow i torjanow nie znalazlem, hmmm a co do uslug moze i masz racje zobacze jakie sa wlaczone, tylko czy to mozliwe zeby moja dziewczyna wylaczyla jakies uslugi ? Mysle ze ona nawet nie wie co to znaczy. A z tym SP4 tez sprobuje :) Dziekuje za odpowiedz. Jesli macie jakies inne pomysly to piszcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...