Skocz do zawartości
Grzesieq

Firefox I Css

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowałem Firefoxa i jestem pod wrażeniem szybkości tej przeglądarki. Jednak nie wyswietla mi wszystkiego poprawnie. Dla przykładu można porównac www.zapalki.up.pl na Firefoxie i na IE. Z tego co słyszałem, to obsługę CSS Firefox ma nawet lepszą, tylko, że jest chyba mniej tolerancyjny na błędy.

Czy jest jakaś wtyczka umożliwiająca Firefox'owi poprawne wyswietlanie stron WWW?

Edytowane przez Grzesieq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze słyszałeś - Firefox z CSS nie ma żadnych problemów. To właśnie IE nie obsługuje w 100% nawet css1 (AFAIR rok 1998 !).

Trafiłem kiedyś na fajną stronę demonstrującą "umiejętność" korzystania z css 1 przez IE. W normalnych przeglądarkach strona wyglądała ok, ale w IE była masakra.

"Grzesieq" napisał(a):

Czy jest jakaś wtyczka umożliwiająca Firefox'owi poprawne wyswietlanie stron WWW?

Jest - dobry webmaster.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli taki kod CSS jest zły?

a:link { font-size: "13"; color: #00238A; text-decoration: none; font-family: Arial Black }a:visited { font-size: "13";  color: #00238A; text-decoration: none; font-family: Arial Black }a:active { font-size: "13";  color: #00238A; text-decoration: none; font-family: Arial Black }a:hover { font-size: "13";  color: #00238A; text-decoration: none; font-family: Arial Black }BODY {scrollbar-face-color: #000E4F;scrollbar-highlight-color: #ffffff;scrollbar-3dlight-color: #000E4F;scrollbar-darkshadow-color: #000E4F;scrollbar-shadow-color: #ffffff;;scrollbar-arrow-color: #ffffff;scrollbar-track-color: #000E4F;background:url("images/background.gif"); background-repeat:repeat-x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi