Skocz do zawartości
Ja ( rek )

Instalacja Sata Bez Fdd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Idzie zainstalowac nowego twadego bez stacji dyskietek ?? mam NF7-S i kupilem Samsunga na SATA i w biosie go nie widzi

:( a nie mam stacji dyskietek co by go zainstalowac ;/ Szukalem na roznych forach ale nigdzie nie znalazlem podobnego problemu :/ daodam ze jak wyciagne stary dysk to i zapodaje instalacje z cd to jest komunikat ze ni ma dysku twardego.

I jeszcze jedno czy w biosie wystarczy miec wlaczone controller Sata czy jeszcze pod spodem ta opcje SATA RAID cos tam ?? bo dobiero jak mam te 2 opcje enabled to mi pokazuje przed komunikatem ze nie ma dysku systemowego ze wykrylo samsunga... a jak jest tylko sata conntroller enabled to tego nie ma ;/

Jest na jakiejs www krok po kroku jak zainstalowac nowego hdd na sata ? ( bez fdd )

pozdro 600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na płycie ze sterami od abita w lokalizacji x:\Drivers\SATA

wrzucasz zawartość tego folderu na dyskietkę i podczas odpalania wina z płyty musisz nacisnąć F6 i po chwili instalator wyszuka stery na dyskietce i wsio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na przyszlosc mozesz sobie zrobic bootowalna cd z win xp i sterami do raida

http://www.forum.explode.pl/viewtopic.php?t=155

ja kozystalem z opisu z tamtad bo plytka z n-lite cos mi nie chciala dzialac (znaczy sie instalator nie widzial dysku)

lopi czy moglbys mi zapodac jeszcze raz tresc linka ktorego wkleiles, bo niestety tamten temat z linka juz nie istnieje ......

wlasnie skladam kompa, kupuje czesci i nie bede mial dostepu do netu, jestem w anglii a caly sprzecior czekac bedzie na mnie w polsce - juz za 3 tygodnie bede go mial i lece spowrotem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi