Krzysiak Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Mam P4 1,7GHz (na Willamette), Asusa P4C800 (strasznie się zdiwiłem że to razem może pracować :blink: ), 1xKingstone 512/400MHz (na Infineonach 2-2-2-5-8, chociaż nie zauważyłem zmiany w stabilności przy wyższych timingach) w tej chwili chodzi to na FSB=126 na Vcore=1,95, Prime 95 bez problemów 6h (dlużej nie sprawdzałem), jednak po ok 30 min. grania (np. w NFSug2) komp się restartuje (czasami zdarza się to nawet bez obciążenia np. podczas przegladania www). Winda wstaje do 126MHz FSB jednak restart jest po max. 10 min (na Vcore=1,95 wyższego nie mogę już ustawić). Im niższe Vcore na FSB 126 tym szybszy restart. I teraz moje pytanie: Czy da się coś z tego (ponad FSB126) waszym zdaniem wycisnąć. Czy napięcia przy obciążeniu są w porządku (zaznaczam że są spore wachania) (Może przyczyn restartów szukać w kiepskim zasilaczu?) ?: 3,3V->ok 3,2 do 3,12V +5V->5.8V do 5,53 +12V->12,15 do 11,7 Vcore "podróżuje" w granicach 0,1V A może już więcej nie wicisne z tego procka? Jak sądzicie? Acha, Temperatura nie przekracza 56st.C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 napiecia masz tragiczne!!!! i ich wachania tez!!! z procka raczej duzo juz nie wycisniesz bo to williamette:)) te restarty to raczej od zasilacza ps. jaka masz grafe?? i zasialcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zasilacz to jakiś noname; a grafa? Pwercolor 9600Pro. Muszę więc pożyczyć od kogoś zasilacz... :huh: A padnięta płyta może dawać takie objawy (nie była nowa jak ją kupowałem, a u poprzedniego właściciela podejrzewano awarie, okazało się jednak że grafa). Cuż dzięki, będeę próbował zasilator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...