^NiuNiek^ Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Jak powszechnie wiadomo Abit z serii NF7 ma problemy z podłączeniem jakichkolwiek urządzeń poprzez porty COM. Ja miałem ten problem przy próbie podłączenie kabla do nokii. Wiedziałem, że jest sprawny (w poprzednim kompie działał), a jednak nie mogłem się połączyć - programy nie wykrywały telefonu. Dzisiaj wpadłem na rozwiązanie! Wystarczy wejść we właściwości portu COM (mój komputer->właściwości->menedżer urządzeń) , kliknąć zakładkę zasoby, wyłączyć zaznaczenie przy opcji "Użyj ustawień automatycznych" i zmienić wartość zasobu IRQ na inną niż ta standardowa (ja osobiście zmieniłem na IRQ 7). Powinno działać u wszystkich. Polecam się na przyszłość. :P 1167110[/snapback] sprawdzalem u wiekszosci znajomych dziala :] Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Dzięki za radę. Już myślałem że będę mósiał kupić sobie kabel na USB na mego abitka. ABIT PORAZ KOLEJNY GÓRĄ. hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 proponowałbym przykleic albo dac do FAQ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Racja, innym też na pewno się przyda. WKOŃCU NF7 to płyta popularna w pewnych kręgach, hehe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 A u mnie nie chcialo wykryc Siemensa, ale chyba po 3 restartach Windozy i przerzucaniu z COM1 na COM2 i odwrotnie zadzialalo ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy83rok Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Ja sobie radzilem w ten sposob: Podlaczalem telefon, wylaczalem coma, wlaczalem coma i juz telefonik widzialo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...