MieczySław Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Głupia sprawa ale jakoś nie mogę sobie poradzić. Kiedyś wypalałem bodajże Knoppixa ale zapomniałem jak. Szukałem na forum ale jakoś nie udało mi się znależc takiego wątku. Mam Nero i k3b. W nero express dałem Startowy dysk danych poprosił o dyskietkę Wypalił owszem ale na CD mam obraz iso pod nero a na dyskietce dwa nic nie wykonujące pliki. Jak to zrobić? Poradzcie prosze bo musiałby goglować do rana. Angielskiego nieznam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crocodil Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Głupia sprawa ale jakoś nie mogę sobie poradzić. Kiedyś wypalałem bodajże Knoppixa ale zapomniałem jak. Szukałem na forum ale jakoś nie udało mi się znależc takiego wątku. Mam Nero i k3b. W nero express dałem Startowy dysk danych poprosił o dyskietkę Wypalił owszem ale na CD mam obraz iso pod nero a na dyskietce dwa nic nie wykonujące pliki. Jak to zrobić? Poradzcie prosze bo musiałby goglować do rana. Angielskiego nieznam. 1235333[/snapback] Cześć :) Przyznam szczerze że nie rozumiem o co dokładnie Tobie chodzi, zacznijmy więc od początku... Chcesz wypalić Slackware z obrazów, które ściągnąłeś, tak? Jesteś w Windowsie czy w Linuksie? Jak to się robi w Windowsie (a dokładniej w Nero) na pamięć nie wiem, a że właśnie siedzę w Linuksie napiszę jak to się robi w k3b ;) - Uruchamiasz k3b. - Wybierasz w menu: Tools -> CD -> Burn CD Image... (po polsku to będzie pewnie: Narzędzia -> CD -> Wypal obraz płyty) - W okienku, które się pojawi wskazujesz obraz ISO, który ma być nagrany ("Image to burn" = "Obraz do nagrania") i ewentualnie zmieniasz ustawienia szybkości nagrywania (Speed). - Dla większej pewności możesz zaznaczyć "Verify written data" (weryfikuj nagrane dane) ale znacznie wydłuży to czas nagrywania. - Klikasz przycisk "Start" i już się wypala ;) Ponieważ obrazy są już odpowiednio przygotowane, nie musisz dodatkowo robić z nich obrazów "startowych" Mam nadzieję, ze to o to chodziło :) Pozdrawiam, Crocodil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Nero Express >> Obraz dysku albo zapisany projekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczySław Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Może rzeczywiście tą pytę można wypalić tylko a Linuxe. A chodzi mi o Slax-a to distro odpalane z CD jak Knoppix. Slackware mam zainstalowane na dysku. Spróbuję i zaraz tu wrócę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczySław Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Dzięki sgj. Spróbuję tez w windzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczySław Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Wypaliłem w windzie jak mi radził sgj bo zapomniałem ze niemogę przejść n Linuxa bo rodzina pobiera plik. Gdybyście mi jeszcze przypomnieli jak robi się dyskietkę startową aby odpalić tego Slaxa na kompie ze starym Biosem to byłbym niezmiernie wdzięczny. Po prostu zapodział mi się gdzieś notes z starymi komendami. Przydałybysię do obu systemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...