MarK Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 mam plyte ECS K7VZA rev 3.0 z biosem 3.6a (ta z SB ..686B), ale na nalepce pomiedzy PCI jest rev1.0!!!! 8O czy zaskoczny na niej Athlon XP 1600+???? na stronce ECS'a pisze, ze tak http://www.ecs.com.tw/support/cpu_k7.htm no a teraz problem :evil: zauwazylem za jumpery na ktorych ustawia sie FSB 100/133 sa zlutowane :? (na stale 100mhz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 jak masz zlutowane na stale to masz rev.1 max 100FSB ... jak masz biosa 3.6 to moze uda sie odpalic 133 (chociaz w to watpie) w kazdym razie mozesz sobie wybierac magistrale z zakresu 100-166Mhz ... ale czy okaze sie byc przydatne to niewiem :roll: Mod.1 aha podaj kolor laminatu jezeli bedzie brazowy (taka sraka) to masz wersje nr 1 jesli czarny to obsluzy Ci XP na FSB133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 laminat jest czarny!!!!!! juz zupelnie nie wiem co to do h**a za model :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 qr*a ale numery ... zapodaj fote jak mozesz 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 niestety nie mam takiej mozliwosci :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 hmmm trzeba by cos wykombinowac :roll: laminat masz czarny powiadasz.... wiec to rev.3 z obsluga Athlon`ow XP... moze powiedz jak wygladaj te zlutowane zworki .... czy widac aby cos bylo wylamane - czy jak ? aha i gdzie kupowales te plyte ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 sa poloczone malymi kawalkami "drutu" (nie wiem jak to nazwac) nie widze zeby cos bylo upackane cyna, wiec to chyba oryginalna robota plyte kupilem na gieldzie w katowicach :wink: i jeszcze jedno, zapuscielem program "Cpu-z" i tam pisze wyraznie za moja plyta to rev 3.0 na chipie VIA KT133A 8O a z tego co wiem to rev 1.0 jest na KT133!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 zauwazylem jeszcze na stronce ECS'a ze rev 1.0 nie obsluguje Morgan'ow!! a moj jakos smiga :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Spytam w tym watku, nie bede rozpoczynal nowego. Czy odpale athlona XP na tej plycie - Gigabyte 7zx-1 ver 1.0 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 Spytam w tym watku, nie bede rozpoczynal nowego. Czy odpale athlona XP na tej plycie - Gigabyte 7zx-1 ver 1.0 ??? sprawzdalem 7zm i Xp chodzil ale tylko na 100Fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 zauwazylem jeszcze na stronce ECS'a ze rev 1.0 nie obsluguje Morgan'ow!! a moj jakos smiga :? najlepiej jakbys wlozyl jakiegos XP :roll: mi ladnie smiga k7vza rev3 na 150fsb ... dalej musze podniesc napiecie dla Cpu :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 a nie masz jakiego kolesia z axp??? to może byś go od niego pożyczył i sprawdził. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 gdyby tylko jakis kumpel mial XP................... :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 tfuj ECS to rev 3.0 po prostu nie bylo sensu zeby ECS produkowal 2 laminaty i zaczeli w nowym laminacie wlutowywac jedna zworke na stale zamiast 2 normalnych bedzeisz musial wylutowac ten droocik i w jego miejsce wlutuj normalne piny pod zworki , mozesz je wylutowac ze starej plyty glufnej .. TADA , masz 100/133MHz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...