Skocz do zawartości
MarK

odpali czy nie?????????

Rekomendowane odpowiedzi

mam plyte ECS K7VZA rev 3.0 z biosem 3.6a (ta z SB ..686B), ale na nalepce pomiedzy PCI jest rev1.0!!!! 8O

czy zaskoczny na niej Athlon XP 1600+????

na stronce ECS'a pisze, ze tak http://www.ecs.com.tw/support/cpu_k7.htm

no a teraz problem :evil: zauwazylem za jumpery na ktorych ustawia sie FSB 100/133 sa zlutowane :? (na stale 100mhz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz zlutowane na stale to masz rev.1 max 100FSB ... jak masz biosa 3.6 to moze uda sie odpalic 133 (chociaz w to watpie)

w kazdym razie mozesz sobie wybierac magistrale z zakresu 100-166Mhz ... ale czy okaze sie byc przydatne to niewiem :roll:

Mod.1 aha podaj kolor laminatu jezeli bedzie brazowy (taka sraka) to masz wersje nr 1 jesli czarny to obsluzy Ci XP na FSB133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa poloczone malymi kawalkami "drutu" (nie wiem jak to nazwac)

nie widze zeby cos bylo upackane cyna, wiec to chyba oryginalna robota

plyte kupilem na gieldzie w katowicach :wink:

i jeszcze jedno, zapuscielem program "Cpu-z" i tam pisze wyraznie za moja plyta to rev 3.0 na chipie VIA KT133A 8O

a z tego co wiem to rev 1.0 jest na KT133!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tfuj ECS to rev 3.0

po prostu nie bylo sensu zeby ECS produkowal 2 laminaty i zaczeli w nowym laminacie wlutowywac jedna zworke na stale zamiast 2 normalnych

bedzeisz musial wylutowac ten droocik i w jego miejsce wlutuj normalne piny pod zworki , mozesz je wylutowac ze starej plyty glufnej .. TADA , masz 100/133MHz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...