Skocz do zawartości
Bierny

Proszę o pomoc przy podkręcaniu sprzętu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki sprzęt: procek Athlon 850, 256 RAM, płyta Abit KT7+RAID, GF2 MX 400 64 MB RAM.

Proszę powiedzcie jak mam to podkręcić żeby nie przedobrzyć. Do GF mam program (WinFox) ale nie wiem na ile mogę ciągnąć zegar i pamięci.

Pomysł z podkręcaniem wziął się stąd, że od jakiegoś czasu żabią mi gry, np w quake3 było 130 fps, a teraz jest 50 :( GIANTS citizen bkabuto też niebardzo chodzi.

POMOCY ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki sprzęt: procek Athlon 850, 256 RAM, płyta Abit KT7+RAID, ... ble, ble, ble ...było 130 fps, a teraz jest 50  GIANTS citizen bkabuto też niebardzo chodzi. 

POMOCY ;D

Ja bym obstawiał na reinstalke systemu. Niemożliwym jest, żeby ten sam sprzęt na tym samym OS -sie i ztymi samymi sterkami raz miał 130 a raz 50. Granica błędu może być ok. 5fps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydajnosc nie spada sama z siebie !!!!!!!!!!Pierwsza rzeczto detonatory...zainstaluj nowe ale nie beta !!!!!I tam popatrz sobie na AAi Vsync(obydwie rzeczy zalecam wylaczyc gdyz obciazaja sprzet)a jak to nie podziala to tak jak napisal hotkey reinstalka:)

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydajnosc nie spada sama z siebie !!!!!!!!!!Pierwsza rzeczto detonatory...zainstaluj nowe ale nie beta !!!!!I tam popatrz sobie na AAi Vsync(obydwie rzeczy zalecam wylaczyc gdyz obciazaja sprzet)a jak to nie podziala to tak jak napisal hotkey reinstalka:)

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...