turtles5 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) No comment: http://pclab.pl/art13732-1.html Edytowane 25 Stycznia 2005 przez turtles5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 załamka :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 No tak... A miał być na PClabie test bloków z XPowerem w roli głównej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Porażka. Pewnie dostali kase za artykuł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 eee, ten test to ajwna malwersacja... w jaki sposób CPC jest tam wydajniejsze od Zalmana, skoro u mnie było to mniej wydjane niż podrzędny wiatraczek za 100zł? :| czyzby to rpzez to pokrycie złotem? :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Najlepszy tekst z atykułu: "To wszystko! Możemy uruchomić komputer. Sprawdźmy od razu temperaturę procesora. Jeśli będzie zbyt wysoka, oznacza to, że prawdopodobnie popełniliśmy błąd przy montowaniu układu (np. zapomnieliśmy nałożyć pastę termoprzewodzącą między blok wodny a procesor, docisk jest w innym miejscu niż nad jądrem itp.)." ... a moze po prostu zastaw jest do bani :lol: A tak na serio to zalamka :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 nie....najlepszym elementem arta jest ta tabelka: po prostu ręce opadają...a lab uważałem za pożądny serwis :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Szkoda czytać. Fajnie tak pisać arta o CPC, podać sobie jakies wyniki z kosmosu, wrzucić w tabelke z excela z tego skonstruować mega wykres i zestaw miażdży hehehe. Pradę mówiąc wolałbym za 150 czy te 230 kupić pozadny radiator niż pchać się w to coś co niektórzy nazywają water coolerem bo dla mnie to jest puszka po sardynkach i kawałek makaronu. Chłodnica szkoda gadać i niech ktoś mi powie że to jest wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eq4ever Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) ooooj nie przy kolacji bo sie udlawie ;) Nie no, ten test wymiata :D Pomijajac cala historie z 55 stopniami na tym zalmanie, to mnie powala porownianie CCCP z chlodniczka bez wentylatorow i CCCP bez chlodniczki - 1 stopien roznicy! :lol: No i jeszcze to: Cały układ zaczyna pracować dopiero od 39°C (dzięki większej różnicy temperatur między blokiem a procesorem, pasta nie stanowi już izolatora - zaczęła przewodzić ciepło w sensownych ilościach!). Kurna - jak dla mnie to tekst roku! :) Tylko to niestety znaczy ze moj uklad nie pracuje bo jest ponizej 39 stopni :D Bede musial sie tym zajac :lol: Oj, az mnie brzuch rozbolal :) Edytowane 25 Stycznia 2005 przez eq4ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_zero Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 ten tekst jest najlepszy: .....W środku znajdują się poukładane w rzędzie, wydrążone rurki (nie było ich w pierwszych wersjach bloku). Nie przypomina to pierwszych konstrukcji tego typu produkowanych przez CPC kilka lat temu - taki dodatek ma spowodować zwiększenie wydajności jednostki. Rurki są luźne, nie przylutowane, dlatego blok przy potrząsaniu grzechocze...... grzechotka zamiast bloku wodnego hehe :) a tak poza tym to temperatury z kosmosu wzieli.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinos Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 czego sie czepiasz? Zalman na Bartonie(95W) ma 53-55'C w full-load.... Pentek ma cos kolo 85W i tez ma tyle 53-55'C temperatura otoczenia moze byc inna w 2 przypadkach ale CPC moze dać rade do 48-50'C przy full-load na P4 2.8C... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Nie to mnie rozwala, nie bede tego komentowac, przeciez to jest shit ludzie nie dajcie sie wrobic :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 taaa, da radę...chyba na "zima cooling" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Stracony czas... 5 stron na nic. Po co to było?? i komu?? ehh... pozostaje nam poczytac na systemcooling.com art o bloczkach Mate'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 przeciez ja na tym zalmanie (tylko ze A) jeszcze nigdy nie dobilem do 60*C nawet @3.3ghz :/ raz bylo blisko ale nigdy 60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Cóż; pozostaje mi tylko zmienic swoj zestaw jak ze home made na CCCP :unsure: ...ale po moim trupie ! :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 ten kraj schodzi na psy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Czemu to chłodzenie jest takie złe?? Nie siędzę w temacie WC :lol: praktycznie wogle... i bym prosił by ktoś mnie oświecił. Powiem szczerze, że to chłodzenie mnie zachęciło ceną i ciszą :? Ale jak jest takie złe... Niech ktoś mnie oświeci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) jeszcze troche by sie posmiac Edytowane 25 Stycznia 2005 przez turtles5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Ej no... co się śmiejecie... :> Przecież teraz na zachodzie dązy się do minimalizacji... :lol: CPC będzie zarabiało "z 2 maybachy" dziennie jak ich produkty trafią do niemiec :D :lol: tam to nikt nie pogardzi rurką o średnicy 5mm :lol: A pozatym ma Chip Tip, CD-Action atest oraz pradukt roku 2003 PCWK... niewliczając w to paszportu polsatu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) ten kraj schodzi na psy :mur: 1235970[/snapback] Nie na psy - tylko na Si Pi Si ^_^ :wink: @Miravo :arrow: Wo(d)lne żarty ;] Edytowane 25 Stycznia 2005 przez cvir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Czemu to chłodzenie jest takie złe?? Nie siędzę w temacie WC :lol: praktycznie wogle... i bym prosił by ktoś mnie oświecił. Powiem szczerze, że to chłodzenie mnie zachęciło ceną i ciszą :? Ale jak jest takie złe... Niech ktoś mnie oświeci :D 1235976[/snapback] Oświecenie: Link1 i Link2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 A czego wy innego sie spodziewaliscie sie od duo vegita (aka vegeta) i pila (aka "to_juz_nie_ten_pila_co_onegdaj_w_gamblerze_z_sensem_pisywal") i pclabie? Chlopaki na lewo i prawo feruja takie wyroki, ze tylko slepy moze dostrzec ich obiektywnosc. Co do powyzszego artu- tekst sponsorowany, ewentualnie autor debil, a najpewniej: JEDNO i DRUGIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 temat tak oblegany że serv nie wytrzymał :lol: http://members.lycos.co.uk/freoncooler/cccp.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Witam, Jako autor tego tekstu, spodziewałem się takich reakcji, szczególnie, że sam byłem zaskoczony przez wyniki. Troszkę szkoda, że na temat obiektywności moich testów wypowiadają się głównie osoby znające CPC tylko z opowieści kolegów i historyjek snutych przez babcie na dobranoc. Byłem, jestem i będe obiektywny, bo pisanie artykułów traktuje jako hobby, a nie sposób na zarobienie pieniędzy. Nie wiem... może to jakiś kompleks ta cała CPCfobia? Jeśli macie wątpliwości co do wyników, to przetestujcie CPC sami, a nie kłapcie bez sensu jadaczkami... Szkoda słów. Pozdrawiam, Maciej Janowski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddzini Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Witam, Jako autor tego tekstu, spodziewałem się takich reakcji, szczególnie, że sam byłem zaskoczony przez wyniki. Troszkę szkoda, że na temat obiektywności moich testów wypowiadają się głównie osoby znające CPC tylko z opowieści kolegów i historyjek snutych przez babcie na dobranoc. Byłem, jestem i będe obiektywny, bo pisanie artykułów traktuje jako hobby, a nie sposób na zarobienie pieniędzy. Nie wiem... może to jakiś kompleks ta cała CPCfobia? Jeśli macie wątpliwości co do wyników, to przetestujcie CPC sami, a nie kłapcie bez sensu jadaczkami... Szkoda słów. Pozdrawiam, Maciej Janowski 1236127[/snapback] calkowicie popieram slowa kolegi :wink: panowie jestescie zalosni z waszymi najazdami na CPC .. szkoda slow ot co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Ale kolego szanowny - jak to coś mozę dobrze chłodzić? przecież to przeczy prawom fizyki...!! i zdrowemu rozsądkowi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) Ale kolego szanowny - jak to coś mozę dobrze chłodzić? przecież to przeczy prawom fizyki...!! i zdrowemu rozsądkowi... 1236162[/snapback] Dlaczego? I wez na poprawke, ze wyniki WC z prawdziwego zdazenia bylyby o 20*C lepsze. Edytowane 25 Stycznia 2005 przez [cahe] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Witam, Jako autor tego tekstu, spodziewałem się takich reakcji, szczególnie, że sam byłem zaskoczony przez wyniki. Troszkę szkoda, że na temat obiektywności moich testów wypowiadają się głównie osoby znające CPC tylko z opowieści kolegów i historyjek snutych przez babcie na dobranoc. Byłem, jestem i będe obiektywny, bo pisanie artykułów traktuje jako hobby, a nie sposób na zarobienie pieniędzy. Nie wiem... może to jakiś kompleks ta cała CPCfobia? Jeśli macie wątpliwości co do wyników, to przetestujcie CPC sami, a nie kłapcie bez sensu jadaczkami... 1236127[/snapback] Tak tak -tak se tlumasz dalej :lol: Mialem to gowno w rekach, ba nawet mialem niewatpliwa przyjemnosc lutowania rozszczelnienia, zakladalem itd, itp... i ... zdania nie zmienia nawet tego typu arty. EOT <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 No tak... A miał być na PClabie test bloków z XPowerem w roli głównej... 1235826[/snapback] Sie pisze... juz na ukonczeniu. Ale "cykl wydawniczy" jest taki a nie inny i jeszcze troszke musicie poczekac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...